- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
Aktív témák
-
hungeek
senior tag
válasz
Dalai Láma #23 üzenetére
<== OFF ==>
Dalai........ te 217-es vagy? én 2 évig voltam 47-es... most 25-ös budán...
nem ismersz véletlenül egy bizonyos Huszár Andrást?
esetleg Babocsait... :))
<== ON ==>
win 2k alatt nemtom feltenni a Norton V 2000-t.... :(( a 2002 már jó rá? -
The_Tom
senior tag
válasz
Dalai Láma #23 üzenetére
igen az a baj, hogy egy dll megserul oszt annyi a windows-os csudavedelemnek...
Üdv. -
The_Tom
senior tag
válasz
Dalai Láma #23 üzenetére
a #16-ban emlitett masodik 2-t kell leszedni es akkor friss leszel, nemtom az emil milyen formaban van tarolva, outlooknal mappankent 1 file, elvileg, ha nincsen vmi spec modon tarolva akkor azt is leellenorzi, de ezt nemtom, probald ki, de vmi nem tul brutal virussal :) parnaponta esetleg hetente attol fuggoen mennyi uj cuccod van leellenorzod a geped es szerintem biztonsagban vagy. persze ha vna vmi nagy invazio mint ami pl nimda volt akkor kulon erre valo eszkozokkel is rdemes azert atnezni a gepet.
Üdv. -
The_Tom
senior tag
válasz
Dalai Láma #20 üzenetére
ja, ramasolod a cuccokat egy lemezre, de a .def-eket nem. azokat ahogy fernek 1 vagy 2 lemezre irod, siman csomagolas nelkul. amikor bebootoltal inditod az f-prot-ot: f-prot.exe /loaddef erre ő bekeri majd a sign.def lemezét majd a sign2.def-ét végül a macro.def-ét, lehet hogy nem ilyen sorrendben de bekeri mind a harmat. ha egy lemezre tobb def-et is teszel, mert elfér akkor is ugy csinal mintha nem lenne rajta, szoval bekeri olyankor csak enter es megy.
Ha vmi nem vilagos szojja, megprobalom jobban leirni.
Üdv. -
The_Tom
senior tag
válasz
Dalai Láma #17 üzenetére
hasznald a /LOADDEF kapcsolot azzal nem kell becsomagolni, mert ott kulon lemezen vannak a program file-ok es kulon lemezen a .def-ek, bar igy meg cserelgetni kell e lemezeket, csomagolsz vagy cserelsz amelyik teccik...
Üdv. -
The_Tom
senior tag
válasz
Dalai Láma #17 üzenetére
Becsomagolva megy ra egy floppyra, bocs ezt nem mondtam. Becsomagolod aztan floppy boot utan kibontod a hdd-n vmi temp konyvarba es mehet, legegyszerubb ha sfx-szel csinalod.
de, ez a 3.12b szarakodik vmi ontesztet nem tud futtatni, kiprobalom mingya a 3.12a-t, mert nekem korabbi verzio nem panaszkodott ilyenekre...
Üdv. -
The_Tom
senior tag
válasz
Dalai Láma #15 üzenetére
en a #4-ben ajánlott f-prot-ot szeretem:
leszeded ezt: [L]ftp://ftp.f-secure.com/anti-virus/free/fp-312b.zip[/L]
aztan ezt: [L]ftp://ftp.f-secure.com/anti-virus/updates/f-prot/fp-def.zip[/L]
majd ezt: [L]ftp://ftp.f-secure.com/anti-virus/updates/f-prot/dos/macro.def[/L]
elsot kicsomagolod, majd a masodikban es harmadikban levo virusdefiniciokkal frissited (siman felulirod a .def-eket). es kesz. becsomagolod a felesleges .txt-ket es ami nem kell kitorolod igy ramegy 1 1,44-es floppyra, aztan go!
a 2.-at naponta frissitik mig a harmadikat kicsit ritkabban, erdemes gyakran leszedni az ujakat hogy up2date legyel.
lehet hogy sokan megkoveznek majd erte, de szerintem nem kell melle a nav. a folyamatos figyeles biztos, hogy nem kell, neha elindithatod hogy nezze at a gepet, de semmi tobb a masikhoz kepes, ha kell a hely akkor szedd le.
Üdv. -
The_Tom
senior tag
válasz
Dalai Láma #13 üzenetére
Az a baj a NAV200X és társaival, hogy Windows alatt mennek, igy a win-nek be kell bootolnia, csomo program elindul, millio .dll betoltodik, stb. Ezek közül bármely lépés már tartalmazhat virusokat, pont olyat is akár ami kilövi az AntiVirus prg-t. Ezért jobb a DOS-os mert ott _biztos_, hogy tiszta lemezrol mész és szinte 100%, hogy lebukik az ártó szellemű software. Hiába tűnik esetleg úgy, hogy ''Ó, elavult DOS haggyámá...'' soha sem lesz egy win-es antivirus prg olyan hatékony mint egy DOS-os. Persze ugyanazzal a friss adatbázissal.
Win-es verziókat csak azért csinálnak, hogy aki tök hülye a géphez (az itteniek közül ezt _senkiről_ sem feltételezem !!), oszt csak kattintgatni tud azt higyje, hogy ő tud virust irtani, ide-oda nyomkodással, pedig nem. Nem hiába van minden virusirtonak a win-es verzio mellett DOS alá irt változata is pl F-Secure, Nav, stb. Nem értem mert DOS alól se lenne nehezebb csak attól vhogy idegenkednek.
Ez utobbi csak az én véleményem.
Bocs, ha hosszú és esetleg kioktató hangnemű volt.
Üdv. -
dshk
aktív tag
válasz
Dalai Láma #11 üzenetére
na de miért sok a vírus a gépeden? Normális körülmények közt egynek sem szabad lennie. Windows frissítéseket felrakod?
-
The_Tom
senior tag
válasz
Dalai Láma #9 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe amit Mik^ irt #4. Szerintem a leghatekonyabb modszer. Csinalsz egy (10000% hogy virusmentes!!) boot floppyt, egy masik lemezre az F-Prot-ot és kész. Bizonyos idonkent ellenorzod a geped, nem lesz baj.
Szerintem felesleges volt a format, megoldhato lett volna, bar ha nem tul maceras ujrarakni, meg nincsnek olyan adatok akkor valoszinuleg ez a leggyorsabb.
Üdv. -
The_Tom
senior tag
válasz
Dalai Láma #1 üzenetére
msconfig szar. hasznald a regedit-et rakeresel ''run''-ra, a kulcsok kozul es szo szerint keresed, akkor ott van vagy 3-4. Azok alatt megtalalod az osszes cuccot ami indul a gepen, rendes prg-k, service-ok,stb. Törlöd ami nem kell. Biztosabb mint az msconfig, es ha igy csinalod azt is latod az msconfig mit csinal.
Ez magara a brasil-ra nem megoldas csak ha mar az inditando programokkal buheralsz...
Üdv. -
McJames
senior tag
válasz
Dalai Láma #1 üzenetére
Symantec virus-adatbázis szerint:
- W32.Toal.A@mm vagy W32/AntiWar (Binladen_brasil.exe)
- W32.HLLW.Lama (Trampa Do Brasil.exe)
vagy egyéb más még nem ismert klón.
[L]http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.toal.a@mm.html[/L]
[L]http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.hllw.lama.html[/L] -
törölt tag
válasz
Dalai Láma #1 üzenetére
Hali!
Vagy azonositani kene a fajlmeret alapjan es keresni hozza egy gyilkot vagy a kovetkezo:
Akarmilyen vindozod van,
-ha tudja a rendszervisszaallitast, szuntesd meg,
-gep ujraindit,
-brasil.exe kitorol (ha nem megy, akkor boot-olas lemeztol es ugy)
-registry-ben rakereses a ''brasil''-ra (vagy a RunOnce kulcsra) es kitorol (ha a RunOnce alatt talalsz ismeretlen dolgot, akkor azt. A kulcsot nehogy megszuntesd). Lehet, hogy tobb brasilt is talalsz :)
-reboot
Ha ezek utan is meglesz, akkor nincs otletem :(
&rew
p.s.: csak a poen kedveert kiprobalnam az FxBgBear tool-t a Symantec honlapjarol...
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest