- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei P30 - kell ennél több?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Peter668 #7451 üzenetére
Nah, megvan a megoldás.
Korábban mentem haza, nem hagyott nyugodni. Átnéztem a kötéseket, semmi.
A lehetséges hibás körök száma 2 maradt (sütő, konyha), a nappalit nem számoltam, mert az faék egyszerű, nem volt különösebb szerelés ott 25 éve.
Ekkor észre vettem, hogy a konyhát is másik fázisra raktam (az új terv szerint helyesen), de nekem fejben még az volt, h az 1-esen van: gyakorlatilag a sütő maradt a hibás kör.Ez azért volt fura, mert az is működött, hiba nélkül. De sebaj, konyhaszekrény kipakol, kötődoboz szétszed, itt van gebasz (ezt nem én csináltam, hanem szakik... ki tudja miért itt a 2 fázis tűzhely, 1 fázis sütő, 1 null és a földelés mellé került még egy föld.... Lehet a sütőnek szánták, de félig le folt szigszalagozva feketére... viszont se fázis, se semmi nincs benne, mintha ez félbe maradt volna).
Ha szétkaptam, akkor kicsit rövidítek is, mert a dobozba nem fér el és ezt a végét is felcímkézem az utókornak. Itt találkoztunk a "dologgal": az egyik fázis kábelen jó 5-8 cm-en rágás/dörzsölés... mivel itt mechanikai hatás nem érhette, a tavaly beszabadult egeret okolom. A kábeldzsunka miatt valamihez hozzáért, majd mikor a fázist megvariáltam, az ki verte a biztit.
Kicsit aggódtam, h tényleg ennyi lett volna? Paráztam visszakapcsolni. mert ha leveri, akkor lehet keresgélni, a ki tudja hol...
De rendbe rakva most minden a tervnek megfelelően üzemel, kis fogyasztók közösítve, nagyok külön megszakítón.Az átalakításról pár kép, még nem végeztem, csatorna kell, meg a sínen a bánat nem fér el, ezért ferde a sín, majd átrakom. A fenti hiba a másik végen volt, szerencsére ennyivel megúsztuk.
A kiindulás... a régi óraszekrény, miután a szakik a kismegszakítókat kiköltöztették innen. 1,5-ös kanócokkal húztak át az új helyre, mindegy, h tűzhely vagy led éjjeli lámpa. OK, csak ~4m, de nah...
A fekete bakelit csokiban a nagy fogyasztók, a bal felső sarokban a kék sorkapocs (helló kisváros, itt ilyen rövid nincs, nekem meg csak kék volt itthon... majd befeketítem...) a kis fogyasztók (lakás bent világítás, konnektorok -kivéve konyha).
Ezzel a két hosszú sorkapoccsal kezdek még valamit, nem áll ez így sehogy.
A sérülés itt nem látszik, csak kibontottam mindent a dobozból. Végül azt pont nem fotóztam le.Köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest