Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- iPhone topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A mobilos gaming aranykorát ígéri a Red Magic 10 Pro különkiadása
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Áprilisban várható az iOS 18.4
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Canon 5D Mark II: Lab Test Retrospective - Gerald Undone
Hát ez nagyon nosztalgikus volt!
Itt kezdődött az én videós pályafutásom is, az egyetemi laborból rendszeresen ki tudtam hozni egy Sony EX1-et, ami egy rettenetesen drága (kb. 6900 USD) kütyü volt, de az is csak ilyen kispöcs 3x1/2" CMOS szenzoros kamera volt.
Mi csóró egyetemistaként meg sima kis kézi camcorderre akartunk "DOF adaptert" építeni (nem tudom ki emlékszik még erre, de egy mattüvegre vetíti az objektív a képet és azt rögzíted a kamerával, egy időben a kamerák már tudták a kép oldalhelyes tükrözését is liveview módban), hogy legyen "mozis" háttérmosásunk, amikor az egyik haverom hozta a hírt, hogy erre már semmi szükség, megjelent az öddémákettő! Persze az is drága volt, de sokkal olcsóbb az EX1-nél és nem szuperdrága SxS kártyára rögzített, na meg egy minőségi DOF adapter + jobbféle kézi camcorder kombó is már bőven 1000 dollár feletti beleinvesztálást kért.
Az igazi áttörést nekünk viszont az 550D és a 60D megjelenése hozta, azt már meg is tudtuk venni. Persze teljesen hülyék voltunk még a videózáshoz, funkcióban is szegényes volt, nem volt focus peaking, zebra, Log, csak szaros 8 bit, de így is a seggünket a földhöz vertük.