- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
Új hozzászólás Aktív témák
-
RpPRO
őstag
válasz
_Volkovy_ #47 üzenetére
Az ati x1600 szeriajara gondolok most. Volt pofajuk 128bites ramot rarakni e karikra, ebbol kovetkezoen savszelesseg nincs, AA mellett lemaradnak, mint a borravalo.
Viszont! Igen eros a shadermotorjuk, ezert shadergazdag jatekokban (pl. f.e.a.r.) nagyon szepen muzsikalnak. Ergo: sztem nem lehet %-osan leirni a ram/gpu szerepet.
Meg egy megjegyzes: a vga gyartok kedvenc parasztvakitasa, mikor 256mb ramot raraknak egy low-end vga-ra. Hiaba fer el benne a jatek osszes texturaja, ha olyan lassu, h nem megy 10 fps fele. Egy negyedakkora meretu, de gyors (kello savszelu) ram jobb fps-eket eredmenyez. -
mh197
őstag
válasz
_Volkovy_ #37 üzenetére
Én annyit hallottam róla, hogy ha állítják az órajelet, fogja, és elkezd szemetelni a kari, és ezt vhogy soft-osan ki lehet kapcsolni, mert ez vmi védelem, hogy ne lehessen piszkálni az órajelet. Hogy lefelé ez vajon működik-e, ezt nem tudom, de fölfelé tuti, hogy van ilyen.
A log elvileg kiírja, hogy mennyin megy a vga, szóval az valós értékeket kell, hogy közöljön. Amúgy ha csak simán set clock-al beállítasz egy órajelet, akkor átállítja az órajelét? Pl átállítod, és megnézed everest-ben, hogy mennyi a vga órajele. Everest tutira kiírja, ha állítja az órajelet. szvsz vhogy így le lehet ellenőrizni, hogy megy-e az állítás.
Mod : A log alapján állítja az órajelet. Ha még biztosabban akarod tudni, hogy megy-e a dolog, akkor érdemes az everest-el utánnanézni. Mármint betölteted vele az alap órajelet, everest megnéz, majd betölteted vele a down órajelet, és everest megnéz. (Everest asszem késéssel írja ki, vagy csak újraindítással a változott órajelet a vga -ra. )
Szívesen, örülök, hogy működik a dolog.
[Szerkesztve] -
mh197
őstag
válasz
_Volkovy_ #34 üzenetére
Nálam a 0.25 beta 10 van fenn, és ez működik. Asszem lehet vele log-olni az órajelet. Ja, most néztem, logolja, hogy mikor mire áll be : Miscellaneous -ban van egy olyan, hogy show log file, és ott írja, hogy mikor mire áll be. Ott mit ír nálad?
Ja, meg mintha úgy emlékeznék, hogy kell vmi módosított catalyst is hozzá a 9200, 9500, és 9600 -ak esetén, meg be kell pipázni , hogy radeon 9200,9500,9600 clocklock remove négyzetet.
[Szerkesztve] -
mh197
őstag
válasz
_Volkovy_ #28 üzenetére
Bár lehet nem ATI kártyád van, de az adataidnál ilyesmit találtam.
Szóval az ATItool progiban van egy 2d és 3d beállítási lehetőség, és ott ha 3d indul, akkor beállíthatod a frekit, meg 2d -re is, meg minden egyéb jó kis beállítás van benne. pl be lehet rakni indítópult-ba a progit, és akkor magától indul, és állítja az órajeleket, nem kell sehová sem klikkelni. Nálam is így műxik. Ha nem ATI karid van, akkor sorry, ott nem tudom hogy lehet megoldani, mert egyszer volt csak 6600 GT -m
A ramoknak tehát akkor van egy minimuma, és vszínű ez korlátozna ? Hmm, akkor elvileg ezért csíkozódik, és nem attól, hogy a fesz túl sok az adott frekihez. Most már csak az kérdéses, hogy vajon ha nagymértékben ugrál az órajel, akkor vajon az káros lehet-e neki?! Mármint ha sokszor vált ide-oda.
Amúgy vki mondta itt, hogy nincs sok értelme a VGA downclock-nak, hát szerintem van azért, mert pl az én x700-am is eszik meg idle 30wattot, és ha abból lejön 5-10W, akkor az már nem olyan rossz, főleg mivel semmi értelme, hogy többet egyen, mert sokszor netezem, ahhoz meg elég lenne még egy s3 trio is, szóval amit lehet jó minél kisebb teljesítményűre tenni a gépben, amire nincs szükség, de pl egy nagyobb karinál pl x1900, vagy 7800gtx már jelentősebb az idle fogyasztás is, és ott azért már tényleg nem mindegy, hogy lehet-e az idle-t csökkenteni. Na mind1, nekem számít a dolog, még ha nagyon pici kis csökkenésről is van szó.
-
Reset Elek
aktív tag
válasz
_Volkovy_ #16 üzenetére
Da, működik.
VAn egy olyan menü, hogy ''Auto overclocking''. A progi érzékeli, mikor indítasz 3D-s alkalmazást, és átállítja a kártyát az ahhoz rendelt órajelekre. Mikor kilépsz a 3D-s alkalmazásból, azt is észreveszi, és visszaállítja a kártyát. Az egészből semmit sem veszel észre, gyors, és automatikus.... Persze csak ha előtte jol állítottad be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Házimozi belépő szinten
- Diablo IV
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Képregény topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Béta iOS-t használók topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest