- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DcsabaS
senior tag
''az tuti hogy 50-es FSBvel sem tudtam 3xos szorzót előállítani.''
Hát én még nem találkoztam olyan PR200-assal, amely ne ment volna 3x50 MHz-en. (Inkább az alaplapnál sejtek valamilyen inkorrektséget.)
''Aha, és melyik K6-2/3 futott annyin? A maximum amit egy sima Socket 7-be bele tudtál rakni, az a 366MHz volt, és már az is *elég* necces a tápfesz miatt.''
Akkor mégegyszer:
Amelyik Socket 7 alaplap tudta fogadni a K6-2-550-et, annál ez a proci jelentette a csúcsot. (Leszámítva a nem vehető K6-2-600-at és K6-III-at.) A K6-2 fogadásánál a legnagyobb gondot a 2 V körüli core fesz jelentette, hogy az alaplap tudja-e biztosítani.
Amelyik viszont (tápfesz regulátor probléma miatt) nem tudta fogadni még a K6-2-t sem, abban még mehetett valamelyik gyorsabb 6x86MX/M-II, akár 3.5x83 MHz-es beállítás mellett is. Ezeknél az alaplapoknál meg ez jelentette a csúcsot. -
DcsabaS
senior tag
''eszerint a Cyrix6x86L a 4x-es beállításra 3x-ozna?''
Ha egy gépben megy a 2x75 MHz egy 6x86L-lel, akkor tutira mennie kell a 3x50 MHz-nek is, csak éppen kissé alacsonyabb lesz az eredő sebesség.
Viszont mehet a 3x55, vagy esetleg (feszültség emeléssel) a 3x60 MHz is, ami már gyorsabb. Feltéve, hogy az alaplap tudja ezeket a külső frekiket.
Kedves (#244) hobizoli!
Van az amerikai hadseregben egy utasítás, miszerint ha eltérés mutatkozna a térkép és a terepviszonyok között, akkor a terepviszonyokat kell irányadónak tekinteni (.
Szóval NE olyan táblázatokból indulj ki, amelyek valamilyen gyárilag ajánlott beállításokat összegeznek, különösen, ha a táblázat összemossa az eredeti 6x86-ost, a 6x86L-lel, majd a 6x86MX-et az M-II-vel! -
DcsabaS
senior tag
''te én végigpróbáltam nekem 2x fölé sehogy sem ment. ''
Ilyesmi több okból kifolyólag is előfordulhatott. A legvalószínűbb az, hogy a magasabb szorzó tényező mellett túl nagy BELSŐ freki állt elő, amit már nem bírt el a proci.
''az a baj a hülye alaplap ha nem 2xezőn volt akkor azt írta hogy CyPR120@100Mhz,''
A Cyrix prociknál a legkülönfélébb dolgokat írhatták ki az alaplapi BIOS-ok. Ezért az üzemmód sikeres beállítását csak úgy lehetett biztosan megállapítani, ha pl. a LandMark 2 teszt programmal ellenőriztük az elért CPU/FPU sebességet.
Általában a magasabb szorzó tényezőt csak alacsonyabb külső freki mellett lehetett beállítani, vagyis ha a külső frekit csökkenteni tudtuk 60, 55, esetleg 50 MHz-re.
Egy valódi Cyrix 6x86 PR120-as procinál a hivatalos beállítás 2x50 MHz (belső órajel 100 MHz), amit a multiplier emelésével NEM TUDSZ megváltoztatni, ugyanis a belső freki túlságosan megnő. Ha a külső 50 MHz helyett lehetne mondjuk 33 MHz-et is beállítani, más lenne a helyzet. -
kisfurko
senior tag
''nem direkt ''hoztam ki'' az Intelt nyerőnek, sőt, végig a Cyrixnek drukkoltam''
Ugyan már, én elhiszem az eredményeket, sőt, igazából fogalmam sincs, hogy ilyen tesztprogramoknál mit segít a linear-burst. Nekem ALI (talán 1531, csak TX Pro-nak hívta magát) chipsetes lapom volt, nem kellett semmi beállítás, alapból jól ment (a BIOS up-to-date volt). Vindóz alatt nem teszteltem (egyrészt nem volt szükségem rá, másrészt kevés volt a hely), én DOS-os játékok, demók és saját programok alapján mondom mindazt, amit mondok.
-
-
kisfurko
senior tag
Milyen alaplapban tesztelted? Be volt állítva a linear-burst a Cyrixban?
Még valami. Vajon ezek a tesztek Pentium optimalizált kódot tartalmaznak?
Mert a csalafintaság ott van, hogy ha a kód ''párosítva van'', akkor az intel majdnem mindenben a legjobb, csak, ugye akkoriban nem sok optimalizált program futkosott. -
eddie303
őstag
Komoly? Azt hittem, hogy 8086 vagy 8088
Nekem van olyan egy Epson Equity Ie gépben, letesztelem, ha kell
(8086/8/10 MHz Turbo gomb állásától függõen, 640KB RAM (DIP), 20MB MiniScribe SCSI HDD+Seagate SL60 (ST02 kompatíbilis) SCSI HA (ISA 8-bit
))
Egyébbként Z80-at láttam pl. ha megnézel egy Adaptec AHA1542-t, azon van egy nagy kocka Z80, nem ilyen formájú
Egyébbként ebben az Equity-ben meg van halva a 720K-s floppy, s nem tudom, azt hol fogok még kapni
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
Nekem volt P1MMX233 a 6x86MX233 után, az volt a tapasztalatom az Intel-lel, hogy nem engedte felfele a szorzót, csak lefele. Gyakorlatice minden 3,5-nél nagyobb szorzót kevesebbnek értett
S kemény Intel TX-es Gigabyte GA586TX3-as alaplapom volt, az volt a baj vele, hogy nem tudott 66-nál nagyobb FSB-t, szegény volt, mert csak 60-at s 66-ot tudott, de viszont isteni stabil cucc volt s tudott már UDMA33-at
S még WinXP is volt rajta, szerette, elég jól ment (a géphez viszoinyítva) 96 MB RAM-mal
-
Igen, az 6x86MX tényleg hiányzik, érdekes lenne azt is látni a mezőnyben. Esetleg hátha van valakinek egy elfekvő, és kölcsön tudná neked adni letesztelni.
Sajnos a 6x86L PR200 teljesítménye a teszt alapján a P60 és a P166 között jár, egyedül a Sandra CPU arithmetikai tesztjében szerepel elképesztően jól, ahol talán egy P300MMX-nek felelne meg.
Az alábbiakban a megfelelő teljesítményt nyújtó Pentium jelzését helyettesítettem be a Cyrix adatainak helyére:
Sandra:
CPU arith
ALU: P300 MMX
FPU: P100
CPU mm
Int: P150
Float: P60
Memory
Int: P150
Float: P150
Cpumark99:
P166
Crystalmark:
ALU: P150 MMX
FPU: P90
MEM: P150
GDI: P150 MMX
OGL: P133
TestCPU:
Calc: P166MMX
Dhry: P150
Whet: P133
MIPS: P90
MFLOPS: P90
Szóval ez a helyezet, ha megbízunk a tesztelőben! -
eddie303
őstag
Valamit nagyon ellõhettetek, vagy a Dell volt nagyon ügyes, de az egyik volt osztálytársamnak P60-asa volt, s úgy ment 2.64-es winamp-al rajta az MP3, hogy mellette kisebb dolgokat el lehetett müvelni, s nálam 133-as 5x86-al ki volt feszülve 9x-en, s csak NT-n volt hajlandó menni
Aztán felsuppantottam 160MHz-re, még a millennium is felment
Egyébbként régebben (2000-ben kb) volt 33MHz-es Cyrix 486DLC-m, áldottam a sebességét a 386DX/33 után, az az 1k L1 cache sokat segített rajtaAki meg urambocsá nem tudja: A 468DLC az egy 486 upgrade 386DX rendszereknek, csak olyan lapot kellett választani ami támogatja is. a különbség szinte kétszeres volt, vagy legalábbis +75%, hiába, hogy a DLC nem volt teljes értékũ 486
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gyúrósok ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Medence topik
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged