- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Igen, az 6x86MX tényleg hiányzik, érdekes lenne azt is látni a mezőnyben. Esetleg hátha van valakinek egy elfekvő, és kölcsön tudná neked adni letesztelni.
Sajnos a 6x86L PR200 teljesítménye a teszt alapján a P60 és a P166 között jár, egyedül a Sandra CPU arithmetikai tesztjében szerepel elképesztően jól, ahol talán egy P300MMX-nek felelne meg.
Az alábbiakban a megfelelő teljesítményt nyújtó Pentium jelzését helyettesítettem be a Cyrix adatainak helyére:
Sandra:
CPU arith
ALU: P300 MMX
FPU: P100
CPU mm
Int: P150
Float: P60
Memory
Int: P150
Float: P150
Cpumark99:
P166
Crystalmark:
ALU: P150 MMX
FPU: P90
MEM: P150
GDI: P150 MMX
OGL: P133
TestCPU:
Calc: P166MMX
Dhry: P150
Whet: P133
MIPS: P90
MFLOPS: P90
Szóval ez a helyezet, ha megbízunk a tesztelőben! -
Gyerünk srácok, hozzászólás?
-
-
-
válasz
Nowhereman #178 üzenetére
Én nem tudom mit fikázol, de úgy érzem, teljesen jogtalanul teszed. Mindkettő processzor egy, a korának igencsak megfelelő, hozzá illő rendszerben volt tesztelve.
Nehogy azt mondd, hogy a legeslegszuperebb alaplapokat kellett volna használnom! Örültem, hogy ezeket be tudtam szerezni, ráadásul költséghatékonyan. Nem hiszem, hogy a Shuttle MVP3-as alaplap minőségben/szolgáltatásban annyival rosszabb lett volna a Shuttle LX chipsetes lapnál, hogy az jelentősen befolyásolja az eredményeket. Ahol tudott, ott a K6-2 rendszer domborított, de el kell fogadni, hogy például jtékokban jobb a Celeron.
Mellesleg én lettem volna a legboldogabb, ha a K6-2 elveri mindenben a Celeront, mivel ez előbbi az egyik kedvenc procim! -
-
Na itt van minden ebben az Excel fájlban:
Bővebben: link
Van egy K6-2 + TNT párosítás is a táblában, és érdekes eredmények születtek a GF2 TiVX kártyával összevetve. Pl. a 3DMark99 pontszámok a Rasterizer értékétől eltekintve teljesen megegyezik.
Kellemes böngészést! -
-
Na ezt tessék átnézni, jó irányadó ez szeritem:
Bővebben: link -
válasz
Nowhereman #152 üzenetére
Sajnos ezt most bebuktad.
Nemrég, olyan 2 hónapja talán csináltam egy összehasonlítótesztet egy K6-2 és PPGA Celeron rendszer között, ahol a legtöbb alkatrész ugyanaz volt.(A VGA egy GF2 TiVX kártya volt, tehát még ez sem volt limitáló tényező.)
Mindkét proci 500 MHz-en ment, a K6-2 100MHz FSB-vel, a Celeron természetesen 66MHz FSB-vel.
A végeredmény az lett, hogy a Celeron mindenben, amiben mértem, megverte a K6-2 konfigot. Sajnos irodai alkalmazásban nem mértem, de volt 3DMark99 és 2000, Sandra vagy AIDA memteszt. MAjd ha hazamegyek és nem felejtem el, beillesztem a teljes táblázatot, ahol feljegyeztem mindent. -
-
válasz
eddie303 #134 üzenetére
Na jah. A K6-2 mindig olcsóbb volt, mint az azonos órejelű Celeron.
Nekem volt egy K6-2 333MHz procim, ami 415MHz-en működött. Ez tesztekben, játékokban (nem QuakeII 3.xx patch alatt!), méréseim szerint kb. egy 333MHz Celeronnak felelt meg. Amikor ezt lecseréltem egy Celeron 300A@450MHz procira (BH6 rulez), nagy sebességbeli ugrást tapasztaltam. -
válasz
kisfurko #132 üzenetére
A K6-2 procik a Celeronok ellenfeléül lettek piacra dobva. Ha utánanézel, a korabeli sajtó folymatosan egymás ellen versenyezteti a két procit.
A K6-III már a PII/P!!! procik ellenfeléül jött ki, de aztán szerencsére jött a K7, így az AMD behozta a lemaradását, sőt a low-end kategóriában a Duron megjelenése óta nem tudja megverni az Intel. Igaz, a hig-end kategóriában sem nagyon...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- GTA V
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged