Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz llll #19237 üzenetére

    Nekem is hasonló jutott eszembe. Lehet hogy a törvénytől nem látod, illetve nem mutatták meg neked Istent.
    Azoktól hallottam ilyet, ahol Istenről nem beszélnek csak a törvényről, ezt csináld, azt csináld, így öltözködj, olyan zenét hallgass, stb... csak éppen Istenről nincs szó.

    Ha megismered Istent, akkor a törvényt is másképp látod. Lehet neked mindenképpen vágyad lisztet önteni egy mosógépbe a kenyérdagasztó helyett és bekapcsolni, de ha ismernéd az eszközöket, akkor már nem csinálnád, mert tudod hogy hülyeség, de addig meg nem érdekel, mert nem tudsz semmit róla.

    Nem kifejezetten a hitem miatt ragaszkodok a törvényhez, hanem a hit és tudás miatt. Elolvastam a használati utasítást, megismertem a mosógépet és a kenyérsütőt is. És ráadásul még működik is az amit tanultam és nem mese habbal.

    És picit az erényfelvetésed is arra hasonlít amit törvényeskedő közösségekben hall az ember. Attól, hogy elkezdik a törvény foggal körömmel, izzadságszagúan betartani érdemeket kovácsolnak belőle. De persze ez nem vezet sehova, csak gőgösek lesznek tőle, és ráadásul hazugság az egész... persze az embert ez megkörnyékezi, de jó olvasnia Bibliát, mert az arra tanít, hogy nem a mi érdemeink miatt szeret Isten :) Nem a megtartott törvények miatt.

    A kétely támasztása és az ígéret között szerintem még óriási szakadék van. De ha ezt nem látod be akkor most konkrétan csak a Bibliát nézem valakinek jövendőmondást ad és abból gazdagodik meg. Vagy éppen ha Jézus kísértését nézed ott is ígér sok mindent és Jézus nem azt mondja, hogy azt úgyse tudod megadni. Vagy ott van, hogy konkrét csodákra is képessé tesz embereket.

    Egészen hétköznapi dolgokra gondoltam. Hamis pénz, alkesz hajléktalan esetében, hogy csak kenyérre kell a pénz (és utána látod, hogy kannás bort vesz), vagy mikor a gyereked mondja, hogy a másik a hibás. Rengeteg olyan szituáció van amikor el kell és el is tudod dönteni, hogy mi az igazság és mi a hazugság. De ha még nem találkoztál a saját életedben ilyennel akkor sajnálom, nem tudok neked konkrétabb példát mondani.
    Ha ezt magasabb szintre emelem, akkor az esetemben kérdés volt hogy az egyik növényi fehérje képes-e alumíniumot kötni. Mi az igazság? Fogtam megmértem, nem egyszer, sokszor, lepublikáltam, leellenőrizték és ma már tudjuk mi a helyzet.

    Persze ehhez a gondolkodásmódhoz feltételezni kell, hogy van igazság, van valóság. De te ezt alapból kizáród és azt mondod, hogy ilyen nincs és ezért meg se lehet találni, sőt lehet hozni bármilyen érvet, neked az se elég, mert az alap tételed az az, hogy nincs valóság. Ha nem így van akkor tévedtem, de számomra ez a gondolkodási mód jött le. Nem látom azt hogy feltételeznéd, hogy van igazság, van valóság.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák