Új hozzászólás Aktív témák
-
fero02
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #17271 üzenetére
De olvastam. Én bármit is veszek (legyen az jó, vagy hibás dolog) előtte mindig alaposan leinfózom. Így talán kisebb az esély a későbbi csalódásokra.
Szerintem az itteni aktív user-ek közül (gyakorlatilag 04ahgy) senki nem fog Neked asszisztálni ehhez. Itt élet és vagyonbiztonságról van szó, ez nem játék. És ezt nem rossz szándékkal mondom. Jó tanács.
-
fero02
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #17269 üzenetére
Ne haragudj, de az utolsó bekezdésed alapján abszolút nem tűnsz hozzáértőnek. A mostani válaszod első része pedig teljes ellentmondása mindennek. Ha tudod mi miért, akkor most nem kérdeztél volna.
A púpos kondi egy jelenség, ami éppen utalhatna a leírt hibára, de közel sem biztos, hogy az okozza. Még azt sem írtad le, hogy terhelés hatására, vagy szimpla üresjáratban kapcsol ki, stb. Illetve milyen stab ic-re gondolsz?
Szerintem jobb lenne, ha egy hozzáértőre bíznád a javítást.
-
fero02
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #17267 üzenetére
És akkor hol a kérdés?
Vagy arra vársz, hogy valaki táv gyógyítson, vagy egy hozzá nem értőnek adjon tippeket? Azzal ugye tisztában vagy, hogy akár az életeddel is fizethetsz az "Én arra gondoltam"-oddal...
-
tornas
őstag
válasz
Wiz Khalifa #16179 üzenetére
Mivel a kondik púposodás nélkül is kimúlhatnak, én azt csinálnám ilyenkor (mielőtt nekiállnék forrasztgatni), hogy az 5 V-os ág egyik molex-ére raknék egy kondit (2200 mikroFarad, 10-16 V és Low ESR pl.). Ha ilyenkor terhelés alatt nem áll le a táp, akkor tuti, hogy elko probléma lesz az 5 V-os ágon.
Esetleg hogy még biztosabb legyen a dolog, a 12 V-os ágra is raknék kondit (min. 16 V-os legyen). Közben nem árt megmérni a táp kimeneti feszeit (valamint a PG-t és a készenléti 5 V-ot is) is, terhelve és üresen is.
Ha így is leáll a táp, akkor nagyobb lesz a gebasz. Szerencsés esetben csak a primer pufferek lesznek hibásak. Egyszer találkoztam egy primer puffer-hibás táppal. Üresen ment is, csak úgy ugráltak a kimeneti feszei, mintha szekunder köri elkofáradásos lenne, terhelésre meg le is állt, illetve el sem indult terhelve. Primer pufik cseréje elsőre megoldotta a gondot ez esetben.
-
Algol
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #16172 üzenetére
Az, hogy csak áramtalanítás után lehet újraindítani a tápot arra utal, hogy a tápegység valamelyik védelme lépett működésbe. Mivel egy ODD csak egészen minimális terhelést jelent annak a tápnak, ezért gyanússá válik a tápegység védelmekért felelős monitorozó IC-je vagy a mintavevő áramköre. Ha külön-külön egyre növekvő terhelést kapcsolnál a 3,3 V-os, 5 V-os és a 12 V-os kimenetre a lekapcsolási pontokból talán közelebbit is megtudhatnál. Közben figyelni kellene a feszültségek alakulását is. Ehhez persze eszközök kellenek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Formula-1
- Kerékpársportok
- One mobilszolgáltatások
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged