- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- iPhone topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
válasz
#81556480 #11532 üzenetére
Ha nincs szemmel látható sérülés (égés vagy gyanúsan elszíneződött alkatrész), akkor még lehet, hogy érdemes vele foglalkozni! Mindenképpen keress meg egy szakembert a javítással kapcsolatban! Ő majd megmondja, hogy megéri-e áldozni a táp feltámasztására vagy mehet alkatrésznek?!
" Amugy az áram, alatt és nem áram alatt lévő alkatrész ugyan olyan.
Csak más a fogása " Ez igaz, de nem szabad ennyire viccesen kezelni! Ebben az esetben: " ha odanyúlsz, akkor kinyúlsz " -elv az érvényes!Részemről Én minden javítandó berendezést és alkatrészt addig tekintek feszültség alattinak, amíg meg nem győződtem az ellenkezőjéről! Hiába van 'kihúzva' egy hibás kapcsoló üzemű táp! A benne lévő elkó/elkók még sokáig tárolhatják a töltést! Nagy meglepetést tud okozni! ...és ez még a jobbik eset!
-
Undoroid
őstag
válasz
#81556480 #11530 üzenetére
Teljesen félreértettél! Dehogy lettél nevetség tárgya! A megfogalmazásodból azt vettem ki, hogy nyitott tápegységet méregettél és úgy okoztál valami zárlatot...Megsérteni sem szerettelek volna!
A Boldog Születésnapot pedig arra értettem, hogy egyenirányított és felpufferelt hálózati feszültség élettani hatásait tudod / tudhatod... Ha véletlenül olyan helyre tévedtél volna a kezeddel, akkor...
A mérések közben volt valami terhelés is téve a táp kimeneti ágára / ágaira? Ha csak "üresen" mérted, akkor eleve becsaphattad magad!
Dobj fel pár, jó minőségű képet a problémás részről és környékéről! Természetesen a panel mindkét oldaláról! Hátha csak kicsi a baj...
-
Undoroid
őstag
válasz
#81556480 #11527 üzenetére
Szia LaciCRM!
Ha jól értem a dolgot, akkor egy burkolat nélküli tápegységet méricskéltél becsatlakoztatott hálózati feszültség mellett? Ahogy olvasom a soraidat, akkor nem nagyon vagy képben az adott témával kapcsolatban... Boldog Születésnapot!
Miből gondoltad, hogy a tápegység volt a hiba forrása? Próbáltad az adott konfigot másik tápegységgel is, mielőtt nekiestél a "hibásnak"?
* * *
Nem volt eléggé kiemelve a kérésem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Villanyszerelés
- Medence topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- Xbox Series X|S
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Intel Laminar RM1 PWM Intel CPU Hűtő (Socket 1700) - Új, bontatlan - Eladó!
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- GARIS! Lian Li HydroShift !!!! LCD !!!! 360TL (RGB)
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest