- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
totig
tag
válasz
korcsi #20812 üzenetére
Akár az is lehet, a gép ment este 4 órát stabilan, nem adott ki hangot, nem éreztem, hogy erősödne a szag, lehet, hogy csak nem szellőzött ki.
Viszont hogyan tudnék megbizonyosodni? 27 évnyi hardver fejlesztést megúsztam szervizelés, gariztatás nélkül, tudsz/tud valaki ajánlani olyan megbízható szervizt, hogy elviszem a tápot és bemérik, hogy rendben van-e? -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
korcsi #20763 üzenetére
Igazad van, kicsit elkapkodva írtam, utána nézve egyértelműen hibás a táp.
Nem azt kellett volna írnom, hogy túlterhelt a táp, hanem simán azt hogy rossz...
De mindig felbosszant az hogy ha egy 600 Wattos tápról kiderül az hogy 12 Volton jóval kevesebbet bír.
Ez a példány, vagy ez a típus pedig még a megadott teljesítményt se tudja leadni úgy hogy ne csúszna ki az 5% sávból. (ez egyértelműen túlterhelést jelent a tápra nézve, mindegy hogy mit írnak rá...)
Ráírhattak volna 400-500 Wattot de akkor ki vette volna meg?
Meg a passzív PFC! (szinte csak azért rakják bele hogy nehezebb legyen a tápegység)
-
jeni
félisten
válasz
korcsi #20729 üzenetére
itt is lehet tápfáradás.
alaplap öregedés is lehet,talán azt megteheted,hogy szétszeded a gépet és mindent újra rakva,és a CPU ki be rakva újra pasztázod.
ezekkel a kontakt hibákat talán kiszűrheted vele.
gondolom 2x2 Gb ram van benne.
tartalék tápod van?tomo1998
a tápegység két dolog közt tud menni,terhelésre és csak simán semmire kötve ahogy próbáltad.
ha bekötve a gépbe és beteszel egy VGA-t és el se indul na ez az amit tudnia kell egy tápnak,elbírja indítani a gépedet vagy sem?
ez az a fokmérő és nem a multiméterrel való méregetés,az csak a pillantani állapotot mutatja. -
vkig
csendes tag
válasz
korcsi #20605 üzenetére
Az a helyzet, hogy nézegettem az alaplapon az erre vonatkozó beállítási lehetőségeket, de nem nagyon találtam, illetve korábban nem állítgattam rajta, szóval gyanús lenne, ha ez csak így magától kattant volna át. Van értelme esetleg másik tápot venni vagy előtte valahogy próbálkozzak, hogy videókártya nélkül pl feljebb megy-e a teljesítménye a procinak?
-
hesszan
aktív tag
válasz
korcsi #20607 üzenetére
köszönöm a választ! eggyel tudományosabb mint az én gondolat menetem.
na még megnézem a vinyók túlélék-e, és ha igen adok neki egy esélytitt van a ryzenben egy 35ezres táp Corsair RM650x (2018) de azt nem szives pukkantanám el. Ha müködik úgyis kell új táp... veszek valami 2-400w-ost, ami olcsóbb, az is bőven elég a i5-2500 + 1030hoz
(#20608) *Ropi*
köszi. anno 2011ben, ez az ajánlottak között volt. nem full extrás többszázezer táp, de ajánlott volt. most is valami ajánlottat fogok venni, nem kizárólag az ár alapján döntök
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest