- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doner
aktív tag
válasz
ElektrikusDE #20993 üzenetére
Üdv!
Köszönöm a választ.
Valóban jobb lenne (és talán megfizethetőbb is) egy olyan konfigurációt összerakni amiben minél nagyobb fogyasztású hardverek vannak. Nekem is az a problémám hogy nem tudom megterhelni a tápot rendesen tesztelés céljából. Az áramlökés elviselése az melyik tápon belüli alkatrész felelős? Persze nem akarom ennyire leegyszerűsíteni, nyilván a tápban lévő alkatrészek egymáshoz viszonyított paraméterei is fontosak. Csak mert ha valami egyszerű dologról van szó (egyszerű kicserélni), amit kicserélek egy nagyobb tűrésű alkatrészre akkor az a táp is jobban tolerálná a hirtelen áramlökést. -
PROTRON
addikt
válasz
ElektrikusDE #20970 üzenetére
Arra gondolsz hogy a 400-ast rakja át az elszállt táp helyére a tesztelésekre?
Előbb még ki kéne próbálnia a VGA-t külön, másik olyan gépben amiben a többi alkatrész működik, aztán jó ötlet hogy az elfüstölt táp ról működtetett alaplap, proci, ram teszteléséhez rakja át a tápot, bár lehet hogy időben kb ugyanannyira jön ki. -
Doner
aktív tag
válasz
ElektrikusDE #20961 üzenetére
Nem óhajtom eladni. Már akkor tudtam mikor észrevettem ezt. A forrasztás sem tetszik annyira.
A másik tápot tökéletesre akarom csinálni, ha megüti azt a mércét akkor azt eladom esetleg, jó szolgálatot tehet másnál még sokáig.
Igen ebbe is olyan kondikat vettem. 105 C low esr. Ugyanolyan teapo márkájú mint ami benne volt gyárilag. (Az is 105 fokos volt) Szerintem ez egy jó táp.
-
Doner
aktív tag
válasz
ElektrikusDE #20959 üzenetére
Üdv! Hát köszönöm a segítséget.
Ja a qva annyába mikor már majd nem össze raktam akkor vettem észre hogy az is púpos így szedhettem szét újra...persze itt felmerül a kérdés (legalábbis bennem) hogy mennyiben számított volna, ha azt nem cserélelem ki, mert egyébként megterheltem rendesen és szépen tartotta a feszültséget pedig az a kondi kiszedve és kimérve pontosan kiderült hogy csak dísznek volt benne mert teljesen rossz volt. Meg azt sem értem hogy összesen 7 db kondit kellett végül is cserélni de amikor az első 5db ot kicseréltem akkor már beindult és működött, pedig 2 még akkor is kuka volt benne.
A másik hogy sajnos utólag vettem észre hogy egy 10V 4700 µF helyett csak 2200 µF 16V-osat tettem bele. Meg volt 2db olyan ami 1000 µF 10 volt ezek helyére is 2200 µF 16V ment...csak ugye itt nem kisebb hanem nagyobb.
Nem tudom mennyire csökkenti az élettartamát ha a 4700-as helyett 2200-as van az egyik helyén. Mindenesetre hibátlanul működik. Nem tervezem szétszedni csak ha újra megadta magát, remélem pár évig jó lesz.
A másik táp pontosan ugyan ilyen és azon is szemmel láthatóan rosszak a kondik, annál már "gyakorlottabb" leszek és jobban felkészülök bele való kondikkal.
-
Doner
aktív tag
válasz
ElektrikusDE #20952 üzenetére
Üdv!
Elnézést, igazad van, tényleg nehéz, ha nem lehetetlen kép nélkül segíteni.
Csináltam képet, a jelölt (3db) púpos kondenzátort szeretném kicserélni újakra.
Remélem a lényeg azért látszik, bejelöltem a kondikat.https://kepkuldes.com/image/9ecTOc
https://kepkuldes.com/image/9ecS3Y
-
Doner
aktív tag
válasz
ElektrikusDE #20948 üzenetére
Üdv!
Lenne egy nagyon nímand kérdésem
Beszereztem a listából mindent amit tudtam, tápteszter kivételével meg transzformátor leválasztó kivételével mert az nem volt. Kiforrasztottam pár kondenzátort ezeket is pótoltam, ugyanolyan taepo márkájú low esr csak nem 10V hanem 16V a kapacitás ugyanakkora mert nagyobb nem fér oda. Szóval a kérdésem az hogy a nyák belső részén is van két db kondenzátor amit cserélni kellene, de míg a külsőknék láttam hogy mit kell a hátlapon kiforrasztani addig itt nem tudom megállapítani hogy melyik forrasztás tartozik a kondikhoz, csak forgatgatom egyik oldalról a másikra mint valami csimpánz..
-
barabasb
tag
válasz
ElektrikusDE #20942 üzenetére
Multiméter nem?
-
Doner
aktív tag
válasz
ElektrikusDE #20940 üzenetére
Igen, a veszélyeket tudom, de majd bele rázódom
Igen a nagy kondik tudom hogy sok kraftot tudnak tárolni, érdemes kihúzott állapotában is néha "bekapcsolni" a tápot hogy eltűnjön a töltése.
Igazából minden érintésvédelmi dolgot betartok, a legrosszabb esetben soha nem javítom meg és nem fog működni. De azért ezzel a technikai háttér támogatással szerintem menni fog amit itt kaptam eddig. Megrendelek mindent amire szükségem lehet vagy lesz.
Egy jó minőségű forrasztópáka
Tápegység teszter
Digitális mikroszkóp?
NYÁK tartó, befogó forrasztáshoz.
Megfelelő alkatrészek hozzá (kondenzátor)
(Ha valamit kihagytam, szólhattok)Forrasztás előtt meg azt tervezem hogy kidobott alaplapokon gyakorlok forrasztással, le-fel tenni alkatrészeket hogy mire élesben megy meglegyen a rutinom.
-
Doner
aktív tag
válasz
ElektrikusDE #20938 üzenetére
Üdv! Nagyon köszönöm a segítséget!
Köszi, remélem sikerülni fog!
Szóval akkor pontosítva:
Rossz kondenzátor miatt nincsen meg a készenléti 5V? És mivel nincsen meg a készenléti 5V ezért be sem lehet kapcsolni? Ez így valószínű?
Am egy biztosítékot nem találok szoktak bennük lenni ilyen kis henger biztosíték üvegben egy kis szál. Vagy ez nem minden tápban van? FSP ATX-400PNF-ben nincsen?
-
Takax12
csendes tag
válasz
ElektrikusDE #20932 üzenetére
Szia!
Jó a meglátás, valóba 8 pines kábelek nélkül kaptam, de eredeti Cooler Master 8 pineseket szereztem hozzá, sőt van egy másik CM moduláris tápom és annak a kábeleivel sem indul.
Hol tudnám ezt szervizeltetni? -
törölt tag
válasz
ElektrikusDE #20910 üzenetére
Van esr mérőm, mind jó volt. Még gyanús sem volt közte. Már így is túl sok idő ment bele, plusz fesz alatt nem fogom tesztelgetni, méregetni... Nem fogom 3e forintért agyonvágatni magam. Viszont legalább tanultam egy kicsit a tápok működéséről.
-
shaniac
csendes tag
válasz
ElektrikusDE #20884 üzenetére
Szia, köszönöm a választ és egyben elnézésed kérem a pontatlanságért. Valóban a 6+2 kábelekből van kettő darab. A 6-os vga csatlakozóra gondolva plusz a témában abszolút laikusság miatt bennem volt már nagyon ez a 6pin dolog és előbb írtam, mint gondolkodtam.
Tehát ebből megvan a kettő és az egyikkel nyekkenés (amit most már tudunk, hogy túláram védelem), a másikkal pedig elindul a gép kép nélkül.
Azért nem próbálkoztam eddig másik kábel beszerzésével, mert gondoltam mind a kettő nem lehet rossz. Persze én azt is elhinném, hogy a látszólag két ugyanolyan kábel valójában különböző célt szolgálna.
Így viszont gondolom más a szitu, mert teljesen félrevezettelek a leírással. Sajnos nekem nincs műszerem, de kerítek valakit, akinek van és konyít is a használatához. -
Fantomas80
tag
válasz
ElektrikusDE #20824 üzenetére
Kis update! :)
Kicseréltem a tápot a gépemben. Azóta meg szünt a random újra indulásos problémám.
Seassonic -al levelezés. Írták hogy küldjem.vissza a tápegységet.
Pénteken elvitte a futár. Mai nap meg már meg is érkezett a szervzből a csomag.
A legnagyobb meglepetésemre egy Teljesen új gyári csomagolású tápegységet kaptam!
Ezzel nálam elnyerték más márkát nem fogok venni ezek után díjat!!! -
JNashville
senior tag
válasz
ElektrikusDE #20835 üzenetére
Köszi a tippet, megmozgattam a kábeleket, és most rendben bekapcsol, normál feszültségekkel.
-
g.killer
aktív tag
válasz
ElektrikusDE #20805 üzenetére
Köszi a választ!
Átviszem oda.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
ElektrikusDE #20764 üzenetére
-
korcsi
veterán
válasz
ElektrikusDE #20758 üzenetére
Az hogy az említett táp nem király kategória azzal nem vitatkoznék, de túlterhelve biztos nincs, 120W a VGA és 84W a processzor TDP-je, a komplett gép 300W körül fogyaszthat maximum, ha az osztott ágas megoldás miatt lenne probléma, a védelem lekapcsolná a tápot. Öt éves 550-es FSP Raiderem a VEGA 64-el játszotta, hogy beterhelve annyira leesett a feszültség, hogy lekapcsolt, de ha két éves táp ezt csinálja, és még a védelme sem működik (11,4V-nál le illene az UVP védelemnek lekapcsolni), az elég csúnya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest