- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roachy
senior tag
válasz
jacint78 #18759 üzenetére
Van itt egy kis gagyi netezős gép (a reset gomb hibás), direkt abba tettem át amint észleltem a hibát és ott teszteltem mi lehet a gond. Bár azért egy seasonic belsős táp még ha meg is adta magát, csak nem durran el.
Belenéztem és középen van egy nagy kék kondi (találtam egy képet amin látszik), megtapogatva egy picit mintha púpos lenne de alig érezhetően. A többi kondinak így tapogatásra ránézésre nincs baja. Tudnátok ajánlani valakit itt a fórumon, vagy egy céget akihez el lehetne vinni, hogy nézze meg? Nem feltétlenül vennék új tápot, ha értelmes összegért menthető még ez is.
Még egy kérdés, ami nem pont ide tartozik, de ha már itt vagyok:
Egy 500-as FSP Hyper M elbír ezzel a konfiggal? i7 3770k, 32Gb ram, 780Ti, 5HDD, 2SSD, 3-4 usb periféria. Nincs húzva. -
Roachy
senior tag
válasz
jacint78 #18718 üzenetére
És tényleg a reset gomb volt a hibás.
Most egy másik gép tápjával van gond. Egy Corsair HX620. Tuti az a baj, mert tesztelve lett másikkal.
A hiba, hogy minden előjel nélkül kikapcsol a gép. Ilyenkor nem is lehet újra elindítani. Egyáltalán nem indul el. Az alaplapon és a vga-n világítanak a ledek, de nem történik semmi. Ha lekapcsolom a tápot, majd vissza, indítás után egy pillanatra fölpörögnek a ventik, aztán megint semmi. Ha áramtalanítva pihen több órát, utána megint gond nélkül megy egy jó darabig a gép, aztán egyszer csak ismét off. Amikor megy Aida szerint stabilak a feszültségek. A kérdés, mi lehet a gond. Javítható, érdemes e próbálkozni javíttatással, vagy kuka? -
törölt tag
válasz
jacint78 #18734 üzenetére
Annyira kezdő nem vagyok azért ám,hogy ne ismerném a multimétert......és használni is szoktam...........igen megmértem!
A 20 pines ATX kábelre gondoltam,mivel csak csatit nem tudok cserélni és volt már érintkezési hiba miatt gubanc.A tüskék kinyúlnak benne és ebből is adódhat problemma. -
Roachy
senior tag
válasz
jacint78 #18718 üzenetére
Igen azt elfelejtettem írni, hogy ki van kapcsolva az automatikus újraindítás is. Tényleg. a reset gombot kipróbálom, az eddig még eszembe sem jutott, pedig logikus hogy okozhat ilyet. Bár az lenne a gond. Nincs kedvem szétszedni a saját gépemet és cserélgetni az alkatrészeket, de jó lenne megúszni. Köszi!
-
Ombre85
tag
válasz
jacint78 #18672 üzenetére
Nem, konkrétan arra gondolok, hogy áram alá helyezem, akkor látom az alaplap ledjein, hogy megy már a kraft. Bekapcsolom a gépet, de csak egy pillanatra kapcsol be, aztán totál elnémul, majd egy pillanat múlva kattan, és újra elindul. Gyanakodtam én is az alaplapra, mert mindent egyszerre vettem, így nincs tapasztalatom. Viszont fogalmam sincs, mit lehet átállítani, ami ilyesmit csinál.
-
zodo
nagyúr
válasz
jacint78 #18660 üzenetére
Enermax Twister Pressure UCTP12P ajánlottak, meghoztam és kicseréltem.
Jobban ment mint gondoltam.
Aranyozott díszburkolat simán lejött hogy hozzá férjek a venti rögzítő csavarokhoz.
Új ventit rögzítettem a csomagjában lévő szilikon tüskékkel.
Szintén a csomagban lévő molex => 4 tűs de csak 2 vezetékkel rendelkező adaptert szétvágtam és forrasztottam a gyári kábelre.
Hosszú kábelezést mind kivezettem a kábelcsatorna helyén így kint van a csatlakozás és lehető legtöbb, felesleges venti kábel.
Középső állásba 500 ~ 1500 rpm tettem az APS kapcsolót.Sose figyeltem bekapcsoláskor a tápegység ventit, felpörög és leáll aztán küzd mintha nem tudna elindulni valami végett míg megy a rendszerbetöltés.
Mikorra betölt az asztal, stb már minden rendben vele.Normális ez a jelenség?
-
zodo
nagyúr
válasz
jacint78 #18658 üzenetére
Köszönöm.
Milyen ventit érdemes vennem?
Jelenlegi gyári a cikkben lévő képen látható. -
MageRG
addikt
válasz
jacint78 #18604 üzenetére
Bocs, csak most tudtam szétszedni a tápot.
Nem találtam gyanús barnulást vagy kifolyt trutyit.
Viszont egy kondi nagyon egyhén púposodik. (szemmel alig látszik, csak ha megtapogatom). KLX és 10-valami van ráírva, kb 2,5 cm magas.
Megpróbálom értelmesen lefotózni, csak elég nehezen hozzáférhető.
Mennyi idő/pénz egy ilyet javíttani?Bónusz kérdés: egy 20+ ezerbe kerülő tápba miért nem szilárd elektrolitos kondit tesznek?
-
kazuma921
aktív tag
-
törölt tag
válasz
jacint78 #18487 üzenetére
Ez a config:
- chieftec 450w ctg-450-80p
- asus p5q
- intel c2d e8200
- 4 x 2gb ddr2
- gtx460 768mb
- 1 ssd
- 2 hdd 7200rpmDe amúgy használható most is a gép, nem kapcsol le mindig. Párszor volt, hogy netezés közben is leállt már, de leginkább mindig akkor, mikor több teljesítmény kellene, ezek szerint akkor amikor a vga-t is igénybe vette.
Idáig elég volt neki mindenre ez a táp. Lehetséges, hogy így megy tönkre? Vagy ez csak előjel? -
vallas
őstag
válasz
jacint78 #18469 üzenetére
USB-s eszközből egy nyomtató van rajta, amit csak akkor kapcsolok be , ha nyomtatok.
ezenkívül usb-s az egér, egy usb hosszabbító, egy micro usb kábel, meg egy kártya olvasó belső usb-n.Bár most ezzel jó ötletet adtál, mert a kártyaolvasó az nem nagyon olvas SD kártyát, azt hiszem azzal kezdem, hogy lehúzom.
thnx
-
qwertly
addikt
válasz
jacint78 #18422 üzenetére
Szia!
Köszönőm a válaszodat,de egyszerűen és gyorsan szeretném megállapítani mi van velük ezért gondoltam egy ilyen kütyüre.Mivel annyira nem ismerem a tápokat,hogy milyen feszültséget kellene mérnem rajtuk.Ha valaki tud egy ilyen táblázatot amelyben le van írva a feszültség nagysága vezeték szerint azt nagyon megköszönöm.
De azért érdekelne ki mit javasolna táp teszternek. -
-
Zombie13b
csendes tag
válasz
jacint78 #18416 üzenetére
Felfogtam.
Próbáltam egyébként kártya nélkül is, az valóban nem befolyásolta hogy éppen áramot ad-e a táp vagy sem, azaz indul-e vagy sem.
Pl ha a gépet leállítom, táp áramtalanít, és mondjuk utána egyből indítani szeretném semmi , akkor nincs "kedve" elindulni.
De ha este lekapcsolom és reggel próbálkozok, indul akár egyből. -
Zombie13b
csendes tag
válasz
jacint78 #18414 üzenetére
Ok, értem a lényeget, te azon az állásponton vagy hogy nem a túlterheléstől lett baja a tápnak, hanem csak "elfáradt".
Ez is benne van a dologba, hogy csak véletlen hogy pont akkor hibásodott meg...nem állítom hogy nem, csak fura véletlenÉn csak azért gondoltam túlterhelésre mert a 6970 hivatalos max TDP-je 300W-t, de legyen inkább 250W
+ a procié ami a CPU_z szerint 158W, ha ennek hinni lehet ez a kettő együtt már több mint 400W-t, és ez a táp 400W-t tud összesen leadni a 12V ágon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest