Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandus
veterán
helló szakik!
arra lettem figyelmes az utóbbi napokban, hogy ha hosszabb ideig ki van kapcsolva a gép, és utána bekapcsolom, serceg a tápom 1-2 másodpercet. ha utána azonnal kikapcs-bekapcs, akkor semmi
mi lehet a probléma? a táp: fsp green power, konfig az adatoknál.
köszi előre is
-
NRG
tag
Most az is kiderült, hogy 15-20óra ''asztalon heverés'' után
ismét megfelelően adja le amit le kell. Valakinek van 5lete mi lehet?
Valaki segítsen pls.
didyman csak levette a 3ezret a javításért, aztán mikor ismét jelentkezett a hiba visszaküldtem hozzá aztmondta semmi baja...
Az mondjuk igaz, hogy tényleg faramuci egy hiba, de didyman gondoltam csak didyman....
Az első ''javítás''-nál biztos babrált valamivel, mert látszanak a szerelésnyomok, de akkor is csak 1 félig jó tápot kaptam vissza tőle hibátlan megnevezéssel... + azóta ha keresni próbálom sz@**-ik a fejemre és nem válaszol.
[Szerkesztve] -
Hequila
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Mondd meg a tulajnak, hogy jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok! Ha rövid időn belül nem cseréli, megkockáztatja, hogy az egész gépet (illetve több alkatrészt) is cserélnie kell utána.
Most néztem meg: az 5V-ot nem galvanikusan kapja a tápból az USB (annál a lapnál legalábbis, amit én néztem), úgyhogy erre a kérdésre nem tudok mit mondani. -
FehérHolló
veterán
Egy 400W-os 4éves Azona tápról van szó, egyszer már volt benne két kondi cserélve.
Most kifolyt a kimeneten lévő legnagyobb kondi. A gép a melegben ma már másodszor indul újra.
Okozhat a kifolyt kondis probléma szakaszos áramkimaradást az USB-n?
Tudom, a táp egy ipariszemét, de ez van, ezt kell jelenleg szeretni. Megérett egy cserére, de a tulajnak csak 1 hét múlva lesz rá pénze. Ma sikerült nagy nehezen rábeszélni. -
Hequila
őstag
Én azért csak megmérném műszerrel is, egyrészt mert az pontosabb, másrészt meg láttam már winchestert elindulni 10V-ról is (ez lehet persze, hogy típusfüggő, ezt nem tudom pontosan). Az említett winchestert érdemes kipróbálni másik gépben, és mindenképp meg kellene a feszültségeket mérni külső műszerrel is!
-
NRG
tag
válasz
Hequila
üzenetére
CSak az alaplapi érzékelők mérték.. tudom nem pontos de nem is indul el a HDD motorja, stb. szóval az érték relativ pontos és nem függ a terheléstől.
Amúgy egy HPC420-as chieftec és volt már teszten folyamatos 200w terheléssel is, de a hibajelenség kizárólag fesz alatt hagyott kikapcsolt állapot után jelentkezik. (nem függ a hőtől sem, mert teljesen kihűlt állapotban is produkálja a hibát ezt követően) Most épp pihentetem megnézem majd nap végén javul-e magától
-
NRG
tag
Sziasztok!
Valaki esetleg meg tudja mondani mi okozhatja a tápban, hogy ha nem áramtalanítom a gépet az azt követő bekapcsoláskor 12V helyett 10.6; 5V helyett 4.4 -et ad le?
Didyman! főleg neked szól a kérdés, mert te láttad is már, tudod a mag-lev ventis chieftec

-
Geode
csendes tag
válasz
Hequila
üzenetére
Csak azért, mert van rajta egy pici kivágott rés az alján, ahol két tekercs kandikál ki.Mellesleg a FOXCONN is használt ilyen tápokat a Foxconn TLA-570A házába.
És itt egy teszt során x800pro-val tesztelték egy 3GHz-es P4 alatt:
[link]
És így néz ki belülről:
[link]
[link]
[link]
Ha vki lát benne PFC-t, légyszi szóljon.

-
tzimash
őstag
megyek tápot venni
fsp 350pnf lesz vagy chieftec GPS350EB. kösz a válaszokat. -
Amazonas
senior tag
válasz
tzimash
üzenetére
Egy tápnál ''nem gond'', ha 50%-os a hatásfoka (maximum qrvára melegszik, meg sokat zabál), amennyiben üzemszerű körülmények között, hosszú időn keresztül (nem csak pillanatnyi csúcsként) le tudja adni azt a teljesítményt, ami rá van írva.
Ez azonban nem igaz a Codegen-ekre, még a narancssárga matricásokra sem. Ezek a rájuk írt teljesítmény kb. felét adják le jó esetben hosszú időn át, ami nem keverendő össze a hatásfokkal.
MOD: Ja, egyébként Codegen-nél (főleg a leírtak alapján) minden nap ajándék. Csak van 6-7k-d normális tápra...
[Szerkesztve] -
tzimash
őstag
hali!
mostanában rejtélyesen újraindulgat a gépem, 1 hónapja cseréltem konfigot, eleinte semmi gond nem volt, kb egy hete kezdte ezt restartosdit. sőt van amikor a win betöltése se sikerül elsőre. volt amikor sokadikra sem... de az egy váratlan, terheléstől független restart megvan naponta. a tápra gyanakszok, ez a konfig gyenge pontja mivelhogy codegen a drága. tudom azt mondanátok, hogyha nincs semmi baj a géppel akkor is cseréljem le.
konfig:
abit an8, x2 3800+@2500MHz alapfesz, ac freezer 64pro, 2x512 ddr400@417 ram, x1950pro alapon ac x2, 1 vinyó, 1 dvd-író, 2db silentblade venti 12+8, 1 hangkari, 1 hálókari, meg a 2,5 éves codegen 400W.
ha tényleg 50% körüli hatásfokkal dolgozik akkor már necces lehet nem? vagy esetleg a noname ramjaim nem birják? -
Hequila
őstag
válasz
Krissz22
üzenetére
Hm...
Először is az indúl az rövid ''ú'' -> indul.
Nekem olyannak tűnik, mintha valamiféle védelem oldana le a tápban. Próbáld ki a tápot egy teljesen másik, hasonló fogyasztású gépben. Ha ott sem megy, akkor rövidzár nem valószínű. A ''melegedés'' az elkoknak tesz jót, de az ilyen hibajelenséget tudtommal nem okozhat. -
Krissz22
senior tag
Sajnos a következő hibajelenséggel állok szemben, sok %-ra tápra gyanakszunk.
Reggel, mikor már ''rég'' nem, ment a táp (a szobában 22C van). Bekapcsolásra felpörögnek a ventik és leáll a gép. Tehát nem kapcsol be. Próbálhatom sokszor is, ugyan az a jelenség. Lehúzom a vinyót és a cd meghajtót, akkor elindúl a gép. Leállítom, vissza dugom a dolgokat, akkor megint nem indúl.
Ha újra lehúzom, akkor megint elindúl. Járatom pár percig (míg bemelegszik
), utána leállítom. Vissza dugom a hdd-t és az optikai meghajtót, utána pedig már indúl.
Olyan, mintha a táp hőmérsékletével és terhelésével függne össze a dolog....kérdezem, hogy ez valóban táp lessz? Ha igen, akkor javítható?
Amúgy Coolink 450W a típusa és a szomszédomé....igaz nekem is ilyen van, de az enyém még müxik.
Előre is köszi!
[Szerkesztve] -
Hequila
őstag
Az Ever Power tápok tudtommal az erős középmezőnyt gazdagítják. Nagységrendekkel jobb a Codegen / Comador / JNC / Mercury tápoknál.
A Passzív PFC tudtommal egy tekercsből, és pár darab passzív elemből áll (ha tévedek, majd a szakik kijavítanak), bár nem tudom, miért keresed benne... -
Geode
csendes tag
Lenne egy kérdésem, bár lehet, hogy nem ide tartozik.
Tudtok-e valamit mondani nekem az Ever Power tápokról??
Jelen esetben egy 300w-os darabról kéne infó (típusa: iso-400pp).
Elvileg védelmek, PFC rendben.Súlya:1,5 kg
A PFC-t miről ismerhetem fel, hogy néz ki?
Minden infót előre is köszönök. -
Hequila
őstag
válasz
Le Pingvin
üzenetére
Szerintem nem táp, de elsőként próbáld meg másik táppal.
A helyedben memóriára gyanakodnék inkább. -
Le Pingvin
csendes tag
Sziasztok!
Gyorsan kellene egy kis segítség. Két hete raktam össze a következö konfigurációt: ASUS P5B deluxe; MSI 8800GTS 320MB; Core2Duo 2,13GHz; Corsair 800MHz DDR2 2Gb mem., Samsung 250Gb SATAII HDD, Samsung 206BW 20'' (1680*1050) monitor, Cooler Master iGreen 430W active táp.
Az lenne a probléma, hogy folyamatosan újraindul a gép, még a BIOS sem jön be. Néha sikerül felállnia a rendszernek (VISTA 32-bit), de pár perc használat után újraindul, jelenleg(kb. 1 napja) a BIOS sem jön be a monitoron semmi nem látható. Amikor még bejött a VISTA, akkor a rendszerfigyelö programokkal ( EVEREST, CPU-Z, CORE TEMP) semmilyen rendellenesség nem volt tapasztalható.
Légyszíves segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Chandler
senior tag
hali
nekem is hasonló problémám van mint csurdongulos kollégának
az történt hogy gépeztem, egyszer csak elszállt a gép, kikapcsolt, de a zöld led ott lent a háznál, a keyboard numlock led-je is világított, de nem volt bekapcsolva a gép. kihúztam a tápkábelt a tápból, majd visszadugtam (vagy lehet hogy visszadugtam és bekapcsoltam a gépet, asszem ez történt) , és utána szikrázott, pattant egy marhanagyot és lecsapta a biztosítékot. egy kicsi füst szagot is éreztem. szétszereltem mert gari nem volt már rá, és megnéztem, annyit láttam hogy egy kondezátor kipukkadt, de lehet egyéb baja is van. akkor ennek a tápnak lőttek, vagyis nem működik?
nem merem újra bedugni és bekapcsolni mert akkor az egész gépem is leéghet akár. -
polip
addikt
Üdv mindenki!
Rejtélyes újraindulásaim vannak mostanában, minden előjel nélkül restartol a gép...a tápra gyanakszom, de elégkomoly cucc..
Elképzelhető hogy a táp nem viszi el a konfigom?
Táp: Antec Truepower 2.0 460W, 33A
Konfig:
Core 2 Duo E6400@ 3,2GHz
2x1024 RAM
Asus P5B Deluxe lap
1x Samsung 80GB SATA HDD
2x 160GB Samsung SATA HDD - RAID tömbben
Gigabyte Radeon X800
Audigy hangkari
Pioneer 111 DVD-író
Pioneer 112 DVD író
2 házventi, amit a táp szabályoz, FAN ONLY csatlakozón...
más nincs benne, nem gondolnám h ennyit nem bír ki a táp...ötlet
-
100kg
tag
Sziasztok!
Már kezdek begerjedni hogy mindíg találok vmi bajt sejtető zajt a gépembe...

Ma amikor bekapcsoltama gépet a tápből ilyen szikrázás szerű sziszegő hang jött ki pár másodpercig meg most is csinálja szabálytalan időközönkét pár másodpercig minden normálisnak tűnik csak eza hang ez nem tudom mi lehet

-
Csaba_20_
őstag
válasz
csurdongulos
üzenetére
Ha még van rá jütállás, akkor mindenképp azt az utat ajánlom. Nem szívesen javítok olyat, amit amúgy cserélnének.

-
csurdongulos
tag
-
Csaba_20_
őstag
válasz
csurdongulos
üzenetére
Mérések nélkül nem lehet megállapítani a pontos problémát. Ha garanciális, akkor vidd vissza és érvényesítsd a jótállást. Ha nem, akkor stol, didyman és jómagam szoktunk tápot javítani. Valamelyiünkhöz juttasd el - írj privátot - és megnézzük mi a probléma vele.

-
tozo86
tag
sziasztok!
Az a problémám, hogy a gépem néha fogja magát és újraindul. Mintha reset gombot nyomnék. Én a tápra gyanakszom. Van valami ötletetek? -
Csaba_20_
őstag
válasz
csurdongulos
üzenetére
Hajtsd végre a minimális tesztet, hogy kiderüljön, ügyemel-e a táp. [link]
-
Csaba_20_
őstag
válasz
Tutti-amigo
üzenetére
Az AGP-s problémához is lehet köze a +3.3V gyengélkedésének. Lehet még alaplapi eredetű kondiszáradás is a háttérben.
-
csurdongulos
tag
sziasztok,
van egy seasonic s12 430w-os tápom. tegnap úgy tűnik elszállt, lekapcsolt a gép. valami füstöt is éreztem, de nem tudtam még akkor beazonosítani, hogy honnan jött. A furcsa az volt, hogy az alaplap kapott áramot, mert világítottak a ledek és a bios code kijelző (ab9 pro). szerencsére volt kéznél egy tartalék táp, amivel gond nélkül elindult a rendszer.
tudja valaki, hogy ez milyen hiba lehet és, hogy csak a csere az egyetlen megoldás?
köszi -
Csaba_20_
őstag
válasz
Tutti-amigo
üzenetére
Bár a leírásodból az derül ki, hogy a kábel feketedett meg, de valószínűleg a csatlakozó érintkezőiről akartál írni. Elő szokott forulni. Az oxidáció miatt megnő az átmeneti ellenállása és ez előbb utóbb ide vezet. Cserélni kell a csatlakozót(alaplapon és tápon egyaránt) és minden mehet tovább a régiben.
-
Tutti-amigo
tag
Valaki segítsen nekem pls!

-
Tutti-amigo
tag
Hy!
Remélem jó helyen kérdem és semmiféle virtuális lecsavarásnak sem leszek áldozata ha mégsem. No szóval egyszer csak elkezdett fagyogatni a gépem. Idővel kiderült, hogy vagy vga vagy mem vagy maga a lap vga slot-ja a ludas. Vga ment szépen más lapban hál istennek jó! 2x512Mb-ből viszont elpusztált egy. Semmi külsérelmi nyom nem volt látható. Mindegy mondom van ilyen megadta magát. Aztán egy ideig jó volt a gép. Semmi furit nem észleltem. Nemrég azonban nagyon sűrűn kezdett fagyogatni és kockázott csíkozta a képet. Na mondom megmarom magam ha meghalt a vga-m. Be megint másik lapba ment. Ajjaj akkor a lap slot-ja. Elöször azt hittem csak kontaktos a slot és állítgattam és így kis időre meg is oldódott a problem. Aztán megint kezdte a hülyeséget. Na mondom lap is elpatkolt. No és, hogy ezek után hol kapcsolódik a dolog a táphoz? Nohát lássuk. Egy másik gépbe talán keves a 300w-os chifi táp ami érdekes mert (nf7 v2,1800+ palomino, g4 mx440, 2hdd, odd). Proci csere után nem ad ki képet. Lecseréltem a lapot mert a régin nem volt 12v-nak helye a lapon. No helyzet változatlan. Proc jó, lap valszeg jó marad a táp bár érdekes. (Ja 3x raktam rá a hűtőt de csak jó mááá, de még ez lehet). No tehát mondom a másik gép ami érdekeseket csinál abból kiszedem a tápot (Sirtec chifi 420-212 + stol álltal készenléti kör erősítve). No leszedem a tápcsatit és
No én nem értek hozzá szóval csak nagyon alpárian tudom mondani, de 2 narancssárga zsinnyeg
némileg elfeketedet!!!!!
Na bakker. És most a kérdések.
1. Ha kimondottan a táp a hibás akkor valszeg be lehet-e határolni, hogy mi okozta illetve mit kezdjek most
2. Konnektoraim nem igazán jók sok nem földelt dehát szülőket nem zavarja hiába mondom nekik, hogy csináltassuk meg. Szerintük amíg jön belőle áram addig nincs baja (LOL). Viszont még soha semmit nem nyírtak ki! Pedig arról a földeletlenről sok minden megy. Ergo mást is ki kellett volna nyírnia nem?
3. Na most gondolom ez kinyírta az agp portomat. Javítás lehetséges-e valahogy? Vagy temető? Ránézésre a lapnak semmi baja se kondi púpozódás se kifeketedést nem látok rajta sehol.
Teendők? (Szeretném ésszerű határok között menteni a konfigot mert nem állok most túl jól anyagilag)
Előre is THX minden tudornak!
[Szerkesztve] -
Amazonas
senior tag
válasz
Hosszu20
üzenetére
Gyorsabban száradnak benne az elektrolit-kondenzátorok, a teljesítmény-tranzisztorok nem tudják leadni a hőjüket, stb... egyszóval nem tesz jót.
Jó esetben csak a tápod élettartamát rövidíti meg.
Extrém esetben kigyulladhat, de csak miután hazavágta a fél gépedet (ha nincs benne megfelelő védelem).
Szerintem a tápventillátorokat jobb békénhagyni... Nem véletlenül olyat raknak bele, amilyet...
[Szerkesztve] -
Hosszu20
csendes tag
Sziasztok

A táp ventillátoromra tettem egy fordulatszámszabályzót mert nagyon hangos volt levettem a fordulatot a legalacsonyabra na most az a kérdésem ha tulmelegszik mi lesz? Kigyul a gép
Egyépként Két nagy hütöborda van benne.
Előre is köszi
-
Hkim
csendes tag
Hello!
Van egy 2,5 éves 420 wattos chieftec tápom, és a következő gondom van vele: hosszabb kikapcsolt állapot után ha bekapcsolom a gépet, akkor veszettül elkezd sípolni a táp, aztán ahogy melegszik átvált szaggatott sípolásba, és ha elkezdem terhelni a gépet, akkor teljesen abbamarad. Egészen közelről egy halk recsegés is hallatszik a tápból, ami szintén elmúlik.
Ha megszűnik a terhelés akkor pár perc után megint elkezd szaggatottan sípolni, ha a szobában elég meleg van akkor 1-2 óra után így is abbamarad.
A tápban hőszabájzós ventik vannak, ezért először arra gyanakodtam, hogy azok kezdik megadni magukat, de ha megállítom a ventiket, akkor is sípol tovább.
Más baj nincs a táppal, már jópár hete csinálja ezt, de csak most szántam rá magam, hogy utánnajárjak
[Szerkesztve] -
100kg
tag
Hello!
Szerintetek az normális hogy a Chieftec gps400-as tápom kicsit nagyon hallkan zümmög ha ki van kapcsolva a gép? Csak most vettem észre nem tudom hogy eddig csinálta-e ezért is kérdezem hogy ez mennyire normális? -
Hequila
őstag
-
-
dagijoe78
csendes tag
Nagyon hangos a gépem!
Elviselhetetlenül nagy hangja van! Mint egy 20 éves porszívónak!
A táp hibája lehet az elviselhetetlen zúgás? vagy más okozza a problémát? Segítsetek! Köszi! 
-
Chris_T
tag
Üdv.
Az mitöl lehet hogy a gép naponta többször beáll /mitha kikapcsolna a monitor/ nem válaszol, néha csak pár ujrainditás után indul be rendesen ill. kábeligazítgatás után
A tápegységgel/tápkábellel vagy az IDE kábellel lehet gond? Vagy valami mással?
(egy 3-4 éves 400W-os Mercury tápról van szó) -
lakisoft
veterán
A gépem ebben a nagy hűségben folyamatosan rebootol... és nem tudok rájönni hogy miért.
Az alaplap és a táp volt a tippem. Az alaplapot sikerülkt kizárni de a táp mikor bemelegszik az egész házban ez a legmelegebb - szépen reseteli a gépem.
Mi baja lehet a tápnak?
üdv, lakisoft -
lakisoft
veterán
sziasztok!
Egy tápnak mi az a hőmérséklet ahol reseteli a gépet?
üdv, lakisoft -
zsiga667
addikt
válasz
Csaba_20_
üzenetére
Egyértelműen az egyik ventinek van baja, más szerintem nem tud ilyen hangot kiadni.
Nem ismered véletlenül ezt a típust belülről? (Arra lennék kíváncsi hogy rendes 3pin-es csatlakozója van-e a ventiknek, vagy forrasztani kell. Ugyanis nincs itthon pákám, de egy sima venticserét valószínűleg meg bírok oldani úgy hogy később ne lehessen észrevenni.)
Tudja valaki hogy nagyságrendileg mennyi idő amíg megcsinálják vagy cserélik a Pixelnél? -
Csaba_20_
őstag
válasz
zsiga667
üzenetére
Vagy érvényesíted rá a jótállást és javíttatod, vagy elveszted és megjavítod magad. Előbbi esetben várnod kell. Utóbbi esetben valószínűleg csak ventilátort kell cserélned. Nézd meg, hogy a ventilátor zajong-e. Amikor zajong, állítsd le. Ha megszűnik a zaj, akkor biztos az.
-
rolko
őstag
Hali!
Van egy Chieftec CFT500W-s tápom, most az előbb elkezdett valami fura hang kijönni belőle, olyan mintha szikrázna benne valami
Mitől lehet? -
zsiga667
addikt
Az utóbbi pár hétben (kb. mióta lecseréltem a procimat meg a videokártyámat, illetve megjött a nagy meleg) néha elég csúnya morgó hangot ad ki a gépem (egy másodpercig olyan mint egy kávédaráló, aztán 3-4 másodperc alatt fokozatosan elhalkul). Azóta sikerült beazonosítani, a tápból jön, ami egy TAGAN TG330-UO1 330W. MIt lehet ilyenkor tenni? Gari van rá még két év (Pixel), de nem hiszem hogy még aznap kapnék érte másikat, cseretápom meg nincs (a gépre meg szükségem van).
-
Hequila
őstag
Van egy Delta beles Chieftec tápom. Az lenne vele a gondom, hogy a 12V-os ágon csupán 11,65 - 11,75V-ot ad le terheléstől függően. Kérdeztem már korábban is itt, hogy mi lehet vele, akkor azt a választ kaptam, hogy a gépem nagyrészt 5V-ról kajál. Azóta cseréltem gépet (Socket AM2), de a helyzet változatlan. A PH!-s tesztben láttam, hogy ezek csak terhelve adják le a 12V-ot, de ez még úgy sem. Haveromnak ugyan ilyen tápja van, nála is ugyan ez a helyzet.
Kérdésem, hogy ennek lehet valamit csinálni? Gondolom a bennelévő vezérlő IC kap egy referenciát, ahhoz állítja be a 12V-ot. Nem lehet esetleg a referencián változtatni (de lehet hülyeséget beszélek)? -
szeva000
addikt
Van egy FSP 550W-os(FSP 550-60 PLN) tápom.Nem igazán tudom ez e a baj,mert még nem tudtam másik tápot a gépbe rakni.
Minden megy rendesen,de ha leállítom(akár hibernálás vagy készenlét) többé nem indul el a gép.Valamiért leáll a táp.Várok kb 5-6 percet és akkor már lehet megint indítani rendesen.
Szerintetek mi lehet a gond? -
Helló. Most szereztem egy tápot, ami elvileg elég jó darab, de nem akar elindulni a gépben. Egy pillanatra felvillannak a ledek és megpörgeti a ventiket, de aztán le is áll azonnal. Létezik olyan, hogy egy táp nem működik bizonyos alaplapokkal? Gigabyte GA-K8N-SLI a lap, és xilence power a táp.
-
Geode
csendes tag
A HPC-széria milyen ic-ket használ vezérlésre, és mennyire megbízhatóak azok?
(Leszámítva a leégés-védelem hiányát,na meg néha lutyok kondikat, ha jól tudom..
) -
Hequila
őstag

Rossz topicra gondoltam... Szóval a tápajánlós első hozzászólásában van tápajánló.
A szereléssel keress meg szakembert, de olyan a világon nincs, hogy ha fordítva dugod rá, attól kontaktos legyen utána az összes tápcsatlakozó.
Ha nem működik jól, akkor valami tönkrement a tápon belül.
mod:
[link]
[Szerkesztve] -
N_A_S
veterán
A másik tápos topikba is írtam már, sorry, h csak copy+paste

hali!
van egy ilyen tápom: silverstone strider st60f.
radikalmod cikkben [link] is említik negatívumként, hogy A periféria (HDD/floppy) csatlakozók fordítva is bedughatóak! Szerelésnél erre fokozottan ügyeljünk!
na most én ezt sajnos későn olvastam, és megtörtént a baj.
szerencsére csak egy dvd íróm bánta, és sztem azóta kontakt hibásak a 4-pines molexek.
kérdésem/kérésem a következő lenne:
valaki megtudná nekem javítani?
szerintem a venti hőmérséklet szabályzása sem műxik.
esetleg ha valaki közületek meg tudja csinálni, vagy ismeri olyat akinek vannak ehez képességei, az kérem itt, vagy inkább privátban jelezze nekem!
-
Geode
csendes tag
-
Csaba_20_
őstag
Nem éri meg módosítani, hogy több teljesítmény leadására legyen képes. Amiből megoldható lenne, abból már új FSP-t veszel. Ráadásul hiába is alakítgatod, nem fogod tudni elérni azt a minőséget, amit az új táp jelent. Se érdemi, se anyagi haszna nincs az átalakításnak. Értelmetlen dolgokban nem segédkezek. Ezzel egyrészt a te pénztárcádat is óvom.
-
Geode
csendes tag
A 140w azért elég erős túlzás, bocsánat érte...

Ha PFC-s lesz a következő, és netán a hálózati áram ingadozik (mert nem tudom..), akkor az a táp segít ebben is?
-
Geode
csendes tag
Azért az elég gáz, hogy még kb.140w (..a rendszerem) is nehezen jön ki belőle...

-
Dr.Én
veterán
Hali
Lehet nem jó helyre teszem fel a kérdést, akkor elnézéseteket kérem.
Tegnap vettem a gépembe egy X1950GT AGP-s karit, itt kezdödtek a bajaim.Ugy e a gépemben 2db 80GB IDE vinyo van, miota be tettem az uj videokarit azota van mikor a rendszerem nem látja a másodlagos vinyom,de ujra indittom akkor ott van.Miért?
Lehet sok minden van kötve a Chieftec 400W-os tápomra?
sorolom mit kötöttem rá:
Alaplap+Pentium D 9152,8Ghz@3,1Ghz+gyárihütö
2*512Mb ram
2*80GB maxtor vinyo(IDE)
1-1db DVD iró és olvasó
Sapphire X1950GT AGP
4db ventillátor.(1DB mobilrack az északi hid hütés miatt,1db glaciatech 9,2cm.es venti az alaplapra kötve, 1db 12cm-es CM elöl silent és 1db 12cm-es hátul Thermaltake 2000RPM-en menö venti.a 12cm-es ventik azok 4pines molex csatira van kötve.)
Valaki legyen szíves segítsen.
Elöre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming PC! Ryzen 5700X / RTX 3070 / B550 / 32GB 2666Mhz / 512GB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány szett 3 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16" M1 Max (2021) 32GB/500GB SSD használt, 88% akku (229 ciklus)
- iking.hu Apple iPhone XR 64GB használt White megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
mi lehet a probléma? a táp: fsp green power, konfig az adatoknál.
ismét megfelelően adja le amit le kell. Valakinek van 5lete mi lehet?
)

A táp hibája lehet az elviselhetetlen zúgás? vagy más okozza a problémát? Segítsetek! Köszi!