Új hozzászólás Aktív témák

• faki_

senior tag

Sziasztok!

Fuji topikban nem jártam sikerrel, hátha itt valakinek van ötlete az alábbi probléma megoldására:

Az interneten olvasottakat úgy értelmeztem, hogy OC-E3 kábellel van TTL Fujin (egy kivétellel megegyező a lábkiosztás, az egy pluszt a Fuji nem használja, nincs bekötve, pontosabban nincs fizikailag sem). X-E1-et kötöttem össze egy Viltrox OC-E3 segítségével a Meike MK-320 vakuval. Utóbbi TTL-re állítva látja, kijelzi a gépen beállított ISO-t és rekeszértéket, el is villan, de nem jól (nem következetesen al- vagy túlexpó van, hanem beállításoktól függően ez vagy az). A váz automata záridőre állítva a vaku nélküli időket adja, nem is jelzi, hogy vaku lenne rajta. Kábel nélkül, ha a Meike a gépen van, rendesen működik a TTL. A kábelt most nem tudom Canon gépen E-TTL vakuval kipróbálni, de kimérve mindegyik csatlakozó jól van kötve, szakadás nincs.

Annyi anomáliát sikerült megfigyelnem, hogy vezetékkel összekötve elsőre nem olvassa a vaku a váz beállításait, de ha az érzékenységet vagy a rekeszt állítom, onnantól már korrekten mutatja. Kábel nélkül, a vakusaruba téve rögtön az aktuális értékeket mutatja. Kábeles verzióban az expógomb félig lenyomására eltűnik a vaku kijelzőjén, a bal alsó fényképező ikon melletti összeköttetés jel. Ez, ha a vaku a vázon van, nem tűnik el a gombnyomásra.

(Bocs, ha hülyeséget írok, nem vagyok egy elektroszaki! :B )
    Csak elmélkedés kínomban, de úgy tűnik, mintha akkor nagyobb feszültséget kapna és azt nem viszi át a kábel. Lehet ilyen? Próbáltam teljesen feltöltött akkukkal, mind a vázban, mind a vakuban, nem változott semmi. Ha ez számít, a kézikönyve szerint régi, nagy talpfeszültségű vakukat is lehetne használni, 300 V-ig nem károsítja a gépet. A menüben semmi, a problémára utaló hiányzó beállítást nem találtam.

Új hozzászólás Aktív témák