- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
válasz
Imi1981 #2831 üzenetére
Szerintem náluk van. Náluk, a saját rendszerükben pluszban vagy. Meg hát hétvégén nincs utalás amúgy sem.
allein!
Oda írtam, a legkisebb csomagra, InfiBOX 5€.
Ez nem SSD csomag, sima vinyós és annak megfelelően is megy. Amúgy a hash is elég gyors. A sebesség értékeket Mbps-ban írtam, mint ahogy a weboldalon is van. Simán hozza amit ígér! -
Soma01
veterán
válasz
Imi1981 #2824 üzenetére
Én meg akkor leírom mit tapasztaltam a kis, 5 eurós, Spanyol csomagommal.
Amiket leírtam, azokon felül már csak a sebességi adatokkal tartozok:
- letöltés: amit nekem sikerült elérnem maximum, az valahol 500 Mbps körül volt, de átlagban 3-400 között a jellemző. Ha van rendes seed, tudja tartani az 500-at is. Nem ingadozik, a cpu sem terhelődik le nagyon.
- feltöltés: 300 Mbps fölött volt a maximum, ha van rendes sebességgel bíró letöltő, szóval a hirdetett 200 Mbps simán meg szokott lenni, de hát nem megy mindig ennyivel, de 100 Mbps feletti sebességet elég sokszor látok, ha nem friss torrentek vannak bent, akkor is. 100 Mbps-ot mondanám átlagosnak, mert ha nem frissek a torrentek, már nem olyan nagy a sebesség.
Szóval amit hirdetnek az lazán megvan. Gondolom, a nagyobb csomagoknál is. Ez alapján elég korrekt a szolgáltató. Érződik, hogy bírja a vas a terhelést röhögve. A cpu 50% fölött soha nem volt, a webes felület gyors, nem volt vele semmi gond. Ha a nagyobb csomagok is ilyenek, akkor lég jó szolgáltató. Ügyfélszolgálattal nem volt még dolgom. Szerintem kb. úgy lehet minden ahogy leírják az oldalukon, pl. 6 fő/szerver a kis csomagnál, illetve 4 vagy 2 fő a nagyobbaknál. Nekem tetszik ez a szolgáltató.
Jó az ha ki van írva a szolgáltató weblapjára, hogy mennyi hely van még egy bizonyos csomagnál. Nagy valószínűséggel nem lesz így túlterhelve a szerver. Persze ez is manipulálható, de szerintem ezzel nem kínlódnak.
annyi negatívum azért van, hogy ha van bent vagy 50-60 torrent, azt megérzi de szerintem a vinnyó lassul be, mert a cpu terhelés nem megy fel. Azért a vinyó, mert sok torrentből (sok GB adat közzül) kell össze szedegetnie véletlenszerű helyekről az adatokat.Amúgy a Speedhell-re is az van írva, hogy Francia szerverek vannak. Nem biztos, hogy olyan rosszak azok, csak az a gond ha túlzottan telerakják a szerverket inkorrekt módon. A my-seedbox-nál szerintem túl vannak terhelve nagyon. Rengetegen lehetnek egy szerveren.
-
Soma01
veterán
válasz
Imi1981 #2796 üzenetére
Addig leírom mi van a Spanyol szerveren:
- 345 GB tárhely HDD
- ruTorrent (friss verzió), elég jól, gyorsan reagál, nem lassú, CPU nincs leterhelve, (bár még van 10 szabad hely a szolgáltatónál)
- Autodl-Irssi, file manager, share, kicsomagolás, media info, SFV készítés, mintakép készítés videókból, valódi tárhely kvóta kijelzés, cpu terheltség kijelzés, XMPP kliens, torrent készítés, drag n drop torrent hozzáadás (több is egyszerre), webui pause és sok más... (mobil kiegészítő nincs, kérni talán lehet)
- Párizsban van elhelyezve,
- OVH hálózat, a sebességet még tapasztalgatom, de eddig elfogadható, később írok konkrét számokat is, korlátlan adatforgalom,
- aktiválás a fizetéstől számítva nekem kb. 2-3 óra volt,
- ftp/sftp jól megy, fxp engedélyezve (elvileg, de nem próbáltam), valami web cucc is van, de nem tudom az mi,
- ssh nincs,
- elvileg publikus trackerek is mennek,
- az rtorrent (friss verzió) kis finomhangolásra szorul a jobb sebesség érdekében, de nem vészes, megoldható. -
whiskeys
őstag
válasz
Imi1981 #2789 üzenetére
Szerintem meg my francia szerver nem haldoklik. Ilyen nálam a bestbox.be is és az a baj hogy leterheltek. Ilyen bizonyos Seed.ST szerver is. Ki kell fogni. Myseed nekem 10 fölött is seedel.
Amúgy angolul is irhatsz nekik, nem kell francia. Angolul minden nemzet tud és így a franciák is.
-
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #2783 üzenetére
Ha előfizettem 1 francia seedszerverre de nem tetszik vissza tudom valahogy kérni a pénzt? Paypal-on fizettem. Erre fizettem elő most kb 1 órája se : https://www.sdedi.com/sdedibox/tarifs/
De ez se nem 10 gigabit se nem ssd majdnem biztos vagyok benne. Nagyon gyér. Bestbox 200 megabit mini még így belassúlva is jobb. Inkább visszakérném a pénzt ha van lehetőség rá.
Most megfogadom, hogy többet francia szerver nem kell. lehet holnapig kéne várjak vele de eddig iszonyat gyenge. -
den89
tag
válasz
Imi1981 #2767 üzenetére
Persze, de az ember logikusan gondolkodva és kipróbálva, rengeteg szervert ki tud zárni.
- A francia szerverre valószínűleg többet nem fizetek elő, ezzel biztos nem vagyok egyedül.De azért továbbra is azt mondom, hogy az áráért jó és ha nem lenne túlterhelt, akkor nagyon korrekt lenne.
- Allein kolléga előfizetett a seedboxsolution-ra. Megállapította, hogy nem nagy eresztés. Nekünk már nem kell kirpóbálni. (Köszönjük)
- Silenceseeden 2500 ft-ért csak 120 gb-ot kapsz. Eleve nem fizetnék már elő rá, hogy itt a bestbox és a feral. Azért 200-250 gb tárhely nem árt.
- Seed.st: nem volt rossz a 10$-os csomag, de nem estem tőle hasra. 13-15 MB/s-et is ritkán érte el. Szóval szerintem azt sem erőltetem.Plusz nálam ez a 2500 ft-os határ is kizár még jó pár oldalt. Szóval én már nem nagyon fogok variálni. Bestbox, feral (bár ott már 3200 ft körül van a legolcsóbb csomag), meg egy próba erejéig a spanyol oldal. Aztán lehet én meg pont megjárom majd a bestbox-al...
-
-
den89
tag
válasz
Imi1981 #2705 üzenetére
Az elmúlt másfél napban nekem is a használhatatlanság határát súrolja a myseed. Főleg délutántól estig. Esténként pedig már napok óta nagyon gyér. Most már én is kezdem feladni ezt a szervert. Az biztos, hogy többet nem fizetek rá elő. Egynek elment ennyi pénzért. De köszönöm elég volt.
Akkor válaszoltál a dologra, el lehet érni azt a 2-2,5 terrát hetente.
Olyan 6,5 terra ment fel nekem 3 hét alatt, szóval olyan 2,2 TB a heti átlag. Lett volna 2,5 TB is, ha az elmúlt 1-2 napban nem gyér ennyire a szerver.
Gondolkodom, hogy a következő a bestbox legyen, vagy a seedboxsolutions. Egy próbát megérne az utóbbi is. Bár elviselném, ha 600 GB tárhely lenne, nem csak 250 GB, 500 Ft árkülönbözetért. Hogy muzsikál nálad a bestbox? 20-30 MB/s azért általában megvan?
-
bencsikgab
tag
válasz
Imi1981 #2705 üzenetére
Egy oldalra megy csak, a torrentek vannak folyamatosan forgatva, automatikusan. Szerintem is egész jó, főleg hogy csak 100Mbit - de azt mindig tudja.
(#2706) Soma01:
Dedikált seedszerver, minden erőforrás garantálva.
Így nézett ki az elmúlt nap ezen a gépen - teljesen egyedül használom.Az indítás után kellett egy kis idő,amíg felhalmozódik annyi torrent hogy folyamatosan lehessen forgalmazni a 100mbitet.
-
allein
addikt
válasz
Imi1981 #2638 üzenetére
Én használom mindkettőt, feralhostingál egyelőre azt tapasztalom, hogy nagyobb a feltöltési sebességem. De ez gondolom torrenttől is függ, mekkora, mennyien seedelnek, mennyi a leech. Javítsatok ki tévedek
Árban jobb a feral, 1 TB vs. a bestbox 600 GB.
Ki fogok egyszer próbálni egy SSD csomagot is, több helyen említik, hogy SSD sokkal jobb mint HDD, jó ezzel nem mondtak újat. Csak hát nem mindegy mennyi az annyi
mindenki pénzből él meg
#2640) DrojDtroll - sokra megyek vele
nem dedikált vonalat biztosít a DIGI, szóval hiába a nagy számok
más lenne a dedikált vonal.
Szerk:
Jelenlegi itthoni seed
ez semmi. Legalább ilyenkor nincs terhelve sem a CPU sem a RAM.
-
allein
addikt
válasz
Imi1981 #2630 üzenetére
Biztos, hogy osztott
az luxus lenne ennyi pénzért külön HDD-én. De ezt meg fogom kérdezni tőlük.
Ennyi erővel otthonra is érdemes rakni SSD-t, kettőt raid-ben
és azonnal kiderülne, hogy mennyivel jobb
csak nincs már helyem a Synoban
50.000-ből kijön 2*250 GB SSD
Tegnapi filmeknél, premier filmeknél nem ugrott fel annyira a feltöltés, max amit eddig tapasztaltam 30 MB/S volt.
-
allein
addikt
válasz
Imi1981 #2617 üzenetére
Az normális, hogy ilyen esetben kétszer jelenik meg ugyanaz a torrent a ruTorrentben? Tehát már egyik oldalról letöltöttem a torrentet, ezután letöltöttem ugyanazt egy másik magyar oldalról, nem kellett letöltenie még egyszer. Leellenőrizte és most seedel, de az normális, hogy ilyen esetben ugyanaz a két anyag két alkalommal jelenik meg a ruTorrentben a torrentek között? Nálad is így jelenik meg?
-
-
allein
addikt
válasz
Imi1981 #2598 üzenetére
no, volt 130 MB/S letöltés is. Kíváncsi leszek majd a feltöltésre. A bestbox mini csomag havi 2000 HUF, a Helium pedig 3500 HUF. Szerintem megéri az a plusz 1500 HUF-ot. Tárhely is nagyobb, sáv is nagyobb.
Mindenképpen beszámolok, jelenleg a Heliumon 30 MB/S a feltöltés.
-
allein
addikt
válasz
Imi1981 #2595 üzenetére
Helium, £10 /month, Storage 1 TB, Network 10 Gbit/s, Traffic Unlimited
Kíváncsi leszek.
(#2597) Imi1981 - a 10 Gbit/s sávból csak 1-2 Gbit/s-al tudok le és feltölteni akkor már megérte, mindenképpen beszámolok. Árban ugyanott vagyok mint a bestbox csomaggal.
Letöltés - 90 MB/S
-
allein
addikt
válasz
Imi1981 #2593 üzenetére
Elégedett vagyok egyelőre a bestboxxal.. Igen, a csávó válaszolt: 200 GB SSD csomagja van
Rendeltem egy Helium csomagot
meglátjuk mennyit kapok a 10 Gbit/s sávból
Viszont bestbox 600 GB-os csomagért megkapom ugyanazt a csomagot, Heliumot
legalább lesz viszonyítási alapom.
-
Soma01
veterán
válasz
Imi1981 #2545 üzenetére
Van saját fóruma, ott lehet ilyesmit kérdezni, vagy bármi mást...
Saját merevlemez? Szerintem jobban jársz egy raid tömbbel, csak az a kérdés, hogy hány embert tesznek rá?
Egy kisebb 2 TB-os csomagot ki fogok próbálni, csak kell hozzá segítség nekem, mert linuxban nem vagyok járatos. Majd kerítek valakit. Meg persze megkérdezem, hogy torrent mehet-e rajta. -
Soma01
veterán
válasz
Imi1981 #2515 üzenetére
Telepíteni kell, ftp-t, torrent klienst, tűzfalat, vagy akár stream szervert, mindent ami kell egy gépre.
A távoli asztal az biztosan elérhető lesz, telepíteni is úgy kell. De ezt majd meg kell kérdezni. Ha mást nem, telepítesz egy VNC-t és készen is vagy. De lehet, hogy ez alapból van telepítve mindegyik oprendszeren ami választható és grafikus rendszer. Meg kell kérdezni a szolgáltatót: time4vps ---> View Plans (vagy Pricing) ---> "High Volume Storage Servers". -
Soma01
veterán
válasz
Imi1981 #2510 üzenetére
Virtuális magán szerver. Egy nagy szerverből kapsz dedikált erőforrásokat a felsoroltak szerint. Tehát az mindig a tied, nem lesz olyan, hogy más "elveszi" leterheli. Kapsz egy speciális felületet ahol telepíthetsz, újraindíthatod a gépet stb. Op rendszert lehet választani (van egy lista) aztán mintha lenne egy új géped, telepítesz rá mindent amit szeretnél. Ha grafikus felületet akarsz, akkor azt telepítesz, ha elég a parancssor, akkor azt. A sebesség is fix, nem veszi el tőled senki ezt a 400 Mbps-ot, de több se lesz, fel/le ennyi.
Szerintem így is megéri. 10 euróért 1 TB-tól nagyobbat nem nagyon láttam még, ez meg 2!! -
den89
tag
válasz
Imi1981 #2457 üzenetére
Ahogy írtam, általában nekem is 100%-on pörög a CPU, és nem túl gyors. Általában reggel/délelőtt egészen jól pörög, a CPU most csak 30-40%, és ha ilyenkor vannak felkapottabb torrentek, mint mondjuk most a Forma-1, akkor 30-40 mb/s-kel is megy felfelé, sőt 50-60-nal is pörög jelenleg. De ezt csak 1-2 órát szokta tartani. Délutántól pedig szinte mindig 100% a CPU, és a szokásos sebességen megy.
Azt is írtam, hogy 3-4 naponta nyomok egy reinstallt. Így egészen tűrhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500 100/90
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest