Aktív témák
-
Sipi
addikt
A Linux nem olyan egységes, mint a Windows. Ún. disztribúciók vannak, vagyis az alap GNU/Linux alatti dolgokat különféleképpen válogatják össze, más a kezelésük.
Én kb. 50-60 féle disztribúciót ismerek, remélem, nem kell mindet felsorolni, honnan lehet letölteni. :D
Ajánlom az UHU Linuxot, amit éppen Emvy kollega is bűvöl. Magyar nyelvű, könnyen telepíthető (könnyebben, mint a Windows, vagy kb. ugyanúgy). Elég felhasználóbarát és szép, sok minden program van hozzá.
Nekem speciel volt vele egy-két problémám, de sejtettem, hogy így lesz, mert ha valami automatizált izékre akadok, az nálam sosem működik. Emvy-nél úgy látszik, szépen ment minden.
[L]http://www.uhulinux.hu[/L]
Itt doksikat is olvashatsz, van fórumuk, segítséget kérni. Bár a ph!-n is van kifejezetten UHU-Linuxos téma.
Esetleg a Mandrake Linux lehet még jó kezdésnek.
Sipi -
Sipi
addikt
Nem. Nem jobb. Más.
Nekem pl. jobban bejött, hogy a rendszerem egyrészt elég automatikus, másrészt mindenbe kézzel is belenyúlhatok, ha akarok. Egyszerűen megtalálhatom, hogy mi a probléma oka, ehhez nem kell megtanulnom gépi kódot olvasni.
Sőt, ott járok, hogy tegnaptól kezdve a gépem minden hardverét jobban kezeli a Gentoo Linuxom, mint a Windows 2000. Elegem lett a szar programokból, amelyekkel jobban használhatóvá tudom tenni a Wint, cserébe szétverem a gépet, mert 20-30 ilyen kis ''ügyes'' program már elég gázos tud lenni.
Egyedül a játékok miatt van még Winem is. De amikkel játszok, megpróbálom Linux alá is átvinni, egyre több megy belőle.
Igaz, ehhez érteni kell a rendszerhez. Viszont mindent meg tudtam tanulni csak az operációs rendszer állományainak olvasásával.
Akit ez nem vonz, fölösleges ezt használnia.
Sipi
Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest