- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Aktív témák
-
reefeer
tag
Az lenne a következő kérdés hogy hol tudom megnézni a már feltelepített hardwareket mint a vezérlőpult/eszköz kezelö csak azért mert szeretném megtudni hogy feltelepítette a linksys wmp54g wlan kártyát az automatikus telepítő vagy sem (tipp nem) mert azt mindenképp müködésre akarom bírni mert anélkül ugye nincs net... Eseteleg vlami tipp? Nagyon szivesen venném.
-
reefeer
tag
azt nem tudom de az elöző ujra indításnál ''megjavult'' vagyis szépen kiteszi a képet 4:3 ba.
-
reefeer
tag
Megy (a desktop)!
kicsit se rosz ugy kb 6 óra után mi
amugy igazad van most vesaba modba raktam és igy hajlandó végre elindulni... korábban volt minden ati radeon vga stb.
A probléma megoldása a következő volt: sokadjára ujra telepítettem immár vesával és 800*600 és 16 bittel ez volt a nyerő kobináció amugy a ''linux vezérő pultjába'' nem tudom a pontos elnevezédt de mivel kb 4 percig volt elöttem az egész szóval ez talán érthető ott sokféle beállítást kipróbáltam de csak vesával volt hajlando a több variációnál nem jött ki a színes képernyő ami megmutatja ohgy kéremszépen ez a négyzet itt a 640*480 a 800*600 st stb egészen 1280*1024ig
ja viszont egy problémám akad a monitorra a képet a videjo kártya 16:9be rakja ki ezt ugy kell elképzelni hogy van alul és felül egy fekete csik pont mint a 16:9 filmeknél. Ötlet? -
reefeer
tag
szia elöször is köszi a segítséget.
másodszor: nem tudom hogy hogyan de mostmár egyszr sikerült elmentenem pedig pontosan ugyan ugy csináltam local host: válasz root válasz jelszó...
azon gondolkodtam hogy több hiba is lehet 1 tft monitorom van és ott másképp müködik a frissités mint a hagyományos crtknél. 2 korábban dvi volt rákötve azóta persze már lehuztam és standard vga van.
3 ''/var/log/XFree86.o.log'' fájl tanulsága szerint a xf86config nem ismeri a 9600prot persze minden mást ismer 9500 mobility radeon rage xxx stb csak ezt nem
És végül a hiba üzenet a logfileból: (WW) Radeon: Nodevice section for instance (bus id pci: 2:0:1) found. Kérdés: mért keres bármit is pci amikor a biosba meg van neki adva hogy a primerery display device agp???
(EE) No device detected
Amugybocs ha kicsit zagyva amit irtam... -
reefeer
tag
sziasztok némi segítséggel sikerült kideríteni hogy az xf86config fájlt kell állítgatnom ahhoz hogy menjen a monitor. A probléma most az hogy nem tudom hogy hogy kell elmenteni az új, / fülülírni a régi fájlt az új beállításokkal... mindig megkérdezi ohgy elmentse e a fájl majd azt mondja hogy failed az elmentés...
ja és persze root vagyok.
[Szerkesztve] -
reefeer
tag
Sziasztok én is ugy döntöttem hogy kipróbálom a linuxot. Ezt ugy kb 3 napja döntöttem le azóta elég sokat olvastam e témában. Pl: 10/18 oldal a hwsw hogyan térjüönk át ''winfosrol linuxra''... valamint linuxuser.hu és szablinux is,stb. A disztibek közül az uhu linuxot választottam a magyar nyelv és magyar faq miatt. Letöltöttem az 1.1et és a kézikönyvet is hozzá. Létrehoztam a megfelelőméretű particiókat elindítottam a telepítést szépen végig is ment pont ugy mint ahogy a könyvben is le van írva. De amikor elakartam indítani a linuxot akkor 3 villanás kiséretében azt irjta ki hogy nem tudja elíndítani az x servert és hogy parancssorbol csináljak valamit. A hibaüzenet meg az volt hogy no device found amugy egy 17''tft van egy radeon 9600pro 2500+ barton és gigabyte nf2 alaplap. Valaki kérem segítsen mert már 3 és 1/4 órája olvasom a forumokat de nem tudom mi a megoldás.
u.i: megpróbáltam mégegyszer ujra telepíteni.Másodjára a vga beállításnál a radeon 1280*1024 helyett vga 640*480 állítottam de ugyan az a hiba üzenet.
u.i.: bocs hogy ha nagyon alap dolgot kérdezek de ez az első kapcsolatom a linuxal.
Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest