Aktív témák
-
Sianis
addikt
Szia!
A wallet-hez megadtál valamilyen jelszót, mikor először használtad. Olyan ez, mintha letitkosítottad volna a wpa jelszavad egy másikkal és csak azzal oldható fel. Tehát semmi root vagy ilyesmi jelszó, az kell amit megadtál ''akkor''.
Gaim is használható. A csomaglistád rendben van? Minden tároló engedélyezve és frissítve a csomaglista?
Sianis -
Sianis
addikt
Sajna a NetworkManager-nek ''még'' ( reméljük lesz ) nincs saját jelszómentése, amit be lehetne állítani, hogy ne kérje. Ezért, hogy kiolvassa a wpa és stb kulcsokat meg kell adni Gnome alatt a keyring jelszavát KDE a wallet jelszavát. Ha túl sokszor jön fel ott gond van, ha minden indításkor csak egyszer, az rendeltetés szerű működés.
Sianis -
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #4006 üzenetére
Jó nekem a gedit is!
Elég sok kódot képes ''kiszinezni''...ha már így soroljuk a progikat, gondoltam beszállok...
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3991 üzenetére
Nekem egyelőre működik!
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3985 üzenetére
Azt is lehet telepíteni, lekezeli szépen, nem kell aggódni!
Sianis -
Sianis
addikt
Lekéstem a MOD gombról, de azért leírom...
Pajti, kegyetlen a fogalmazásod. Jópár percig tartott mire kigoboztam a mondanivalót, de még most is csak egyes kulcsszaakat ( xgl, hogyan, 3d, intel gma 950, ubuntu 6.06 ) értek, a nyelvtanhoz, talán én nem vagyok elég részeg. Tudom én, hogy mindent meg kell érteni, de ez tényleg akkora gáz, hogy egész télen fűthetnél vele.
Picit rakjuk már rendbe, hogy mit is akarsz pontosan...köszi!
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3971 üzenetére
Rendszer->Beállítások->Témák->Telepítés ... itt kiválasztod a fájlt és telepíti ...
Én szoktam csinosítgatni, majd linkelek...
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
emitter #3949 üzenetére
Hi!
Talán sikerült elkészítenem a Z600-as PPD-t, a Red Hat meghajtót használtam, abból nyertem ki, kb 3 csomagolással. Ha gondolod elküldöm, ha időközben nem tudtad megoldani.
Közben utánnaolvastam, hogy hova is kell az ilyesmit tenni, később elárulom, ha gondolod, mert most nem ugrik be rögtön.
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3947 üzenetére
Nem igazán értek a hibernálás témakörhöz, de az tuti, hogy inkább kernel dolog, semmint hdparm!
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3945 üzenetére
hdparm! Nem lesz gyorsabb a vinyód!
Működést lehet vele beállítani ( DMA, energiagazdálkodás ). Pl: 5 perc tétlenség után leáll a lemezek forgatása, ilyesmi.
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3940 üzenetére
Ha Gnome-t használsz, akkor a munkamenetekben felveszed és még csak kattintani sem kell. ( Produktív lustaság ).
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3938 üzenetére
hd paraméter izét pontosítsd kérlek!
Keveredik a fejemben a problémád. Leírnád akkor, hogy mi is a gond az újraindítások körül?
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3936 üzenetére
Akkor meg mennie kéne a hálózatnak ugye, de ha mégsem akar a drága menni, hát tegyél fel neki egy NetworkManagert. Ez érzékeli, ha kábel van a gépben és automatikusan DHCP-zni kezd rajta. Plussz persze vinné a wifi-t is ha lenne....
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3921 üzenetére
Milyen neted van pontosan? Egyszerűen csak egy DHCP kérésre van szükséged?
-
Sianis
addikt
válasz
ballington #3919 üzenetére
Bocsi! Gentoo alatt létezik a parancs, nem tudom Ubuntuban melyik csomag lehet. Tedd fel a bum -ot ez a csomag neve! Ebben is meglehet nézni, hogy a különböző futási szinteken mik indulnak el. Amúgy kérdés: DHCP-t használsz?
Sianis -
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
válasz
ballington #3911 üzenetére
Oh bocsánat, elfeledkeztem róla!
Máris megválaszolok neked mindent, de előtte lenne egy két kérdésem természetesen.
rc-update show
Látsz-e itt olyat a networking mellett, hogy boot vagy default?
Lehetséges, hogy boot szinten van és át kéne tenni defaultra. Ezt is leírom majd, ha megmondod, hogy melyik szinten indul a networking jelenleg!
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3888 üzenetére
pl úgy hogy csinálsz egy indítóikont ahol a parancs : wine /home/$USER/.wine/drivec/Program Files/stb_stb lesz. Érdemes a parancsot elkészíteni terminálba, mert a Program Files pl: Program\ Files/ így néz ki.
HTML Editor-hoz nem értek. Melyiket akarod telepíteni? Amúgy meg próbálgatni kell, hogy megy-e, nem tudom.
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3886 üzenetére
winecfg
Itt állítsd be neki a dolgokat, párat belő alapértelmezetten is.
Sianis
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3883 üzenetére
DVD Shrink simán futni fog wine-al is ( tapasztalatból mondom ) . HTML Editor meg majd meglátjuk, de szerintem is bővel elég a wine.
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3881 üzenetére
És szimplán a wine miért nem elég vagy ez a winesetuptk valami nagyon frankó kis extra hozzá?
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3879 üzenetére
Simán a wine nem megy fel? Milyen hibát dob? Egy hibakimenettel okosabbak lennénk!
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3863 üzenetére
Lehet, hogy nem indul el a networking? Vagy túl hamar indul? Melyik szinten indul el? boot vagy default? Mert ha boot-ban akkor talán át kell tenni defaultba, hogy a megfelelő modulok biztosan elinduljanak addigra.
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
emitter #3824 üzenetére
Hogyne lehetne! Egy program nyelvét egyedül az határozza meg, hogy milyen környezeti változóval lett indítva ( LANG='''' ) no és persze az, hogy az adott nyelv pl: .mo fájlja a nyelv könyvtárában elérhető-e. Magyar nyelven futó Gnome alatt is elindítható angolul bármi, csak terminálba beírod, hogy LANG=''en_EN.UTF-8'' program neve. És máris úgy indul. Nincs ebben mitől félni. Hajrá!
MOD: És igen a felhaználó beállításai a /home/$USER mappáan tárolódnak le. A rendszeré persze nem, de gondolom valami ilyemi miatt megy az újratelepítés vagy csak átcsoportosítasz.
Sianis
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
Cathfaern #3767 üzenetére
Sajnos ez is egy zárt forrású hiba. Szerintem ha megmondanák, hogy hol és hogyan tárolódnak az offline üzenetek, akkor hamar lehetne Linux alatt is ezt a szolgáltatást használni. Addig amíg ennyire érdekharc, hogy csak az ő termékük legyen ilyen célre használható, sajnos a Linux felhasználók lemaradnak az ilyen üzenetekről. Ezt el kell fogadnunk.
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3745 üzenetére
Gnome alatt: Jobbklikk a fájlon - > Tulajdonságok - > Megnyitás ezzel
Itt kiválasztod ami kell, ha nincs benne a listában akkor Hozzáadás.
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3731 üzenetére
killall k3b
ps -A kilistázza az összes élő processzt. Ebben keress olyat amit ki akarsz iktatni.
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3685 üzenetére
Mit mivan? Forráskódot letöltötted és azt hogyan kell telepíteni?
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3661 üzenetére
Ezért született a Kubuntu!
Ott is csak emberek dolgoznak, igyekeznek a legjobbat kiadni a kezük közzül, hidd el nekem! Aztán úgy sikerül, ahogy sikerül, ha van benne hiba, arra való a hibajelentő.
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3557 üzenetére
Sokszor jó dolgot írnak ott! De senki sem tévedhetetlen. Mi meg egy kötőjelen nem veszünk össze...
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3551 üzenetére
Az lehet, hogy a neten úgy van, de egyetlen netes oldalt kell ilyenkor nézni.
[link]
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
derossi #3520 üzenetére
Reiserfs valamivel gyorsabb. És? Megvan a lehetőséged, hogy arra telepítsd amire akarod. Valamit ki kellett választani alapértelmezettnek, hát az etx3-at válaszották, ami Win alól írható is akár! Reiserfs viszont win alól tudomásom szerint csak olvasható. Akár ez is beseíthetett, de ebben erősen kételkedem.
MSN téma: Nekem eddig nem volt gond a Gaimmal, a beta verzió kifejezetten jól használható. Ja, hogy nincs benne csilli-villi hang és egyéb küldési funkció? Nekem az MSN még mindíg csak üzenetküldésre alkalmas eszközként lebeg a szemem előtt.
Sianis -
-
Sianis
addikt
válasz
ballington #3513 üzenetére
Akinél szülik a pénzt....
Sianis
[Szerkesztve] -
-
Sianis
addikt
válasz
Jim Karéj #3498 üzenetére
GDM-nek ehhez semmi köze!
Keress rá a neten a monitorod tulajdonságaira, aztán állítsd be szépen a xorg.conf-ot ennek megfelelően.
Section ''Monitor''
Identifier ''SyncMaster 765MB''
VendorName ''Samsung''
ModelName ''765MB''
HorizSync 30-85
VertRefresh 50-160
Option ''nodpms''
# 1024x768 @ 100.00 Hz (GTF) hsync: 81.40 kHz; pclk: 113.31 MHz
Modeline ''1024x768_100.00'' 113.31 1024 1096 1208 1392 768 769 772 814 -HSync -Vsync
EndSection
Nekem így van belőve...
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3495 üzenetére
Syntax: None
Alatta lévő ablakba meg bemásolod a log fájlok tartalmát. Tehát nem a fájlt töltöd fel, hanem a szöveget belőle.
Your name: Kell magyarázni
How long should your post be retained? : Maradhat a month ( egy hónap ) -on
Send: Mikor végeztél megnyomod.
Kapsz linket, azt pedig ide beírod nekünk...
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3492 üzenetére
Meg bizony!
Egyszerűbb így: [link]
Ide feltolod amit akarsz, hsz-ba beírod a címüket és kielemezzük!
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3475 üzenetére
Nem is inkább a konkrét hibaforrást kell tekinteni, hanem sokkal inkább megérteni, hogy hogyan is működik ez az egész csomagkezelősdi, vagy egyáltalán mire is van a sources.list. És akkor ilyen hibák nem fordulhatnak elő. Ha gondoljátok beszélhetünk róla...
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3472 üzenetére
Gondolható lenne, hogy az 5.10 és a 6.06 nem összekeverendő. A kettő más verzió. Ez nem egy program, hogy rátelepítek egy másik verziót és akkor friss lesz. 5.10-es Ubuntuhoz 5.10-es sources.list kell, értelemszerűen az init-hez is megfelelő kernellel, mivel 6.06-ban már frissebb van és kissé összeütköznek. Tehát a 6.06-osban minden dapper-t breezy -re kell átírni. Jaj miért kell ezt ilyen keserves áron megtanítani?
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3446 üzenetére
lapozófájl, cserehely ... stb-t keres...
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3403 üzenetére
Windows alatt is elérhető md5 ellenőrző...ne legyünk már lustág Google-t használni
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3378 üzenetére
[link]
Mindenki: Hazajöttem nyaralásból, lehet kérdezni tőlem is!
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
derossi #2885 üzenetére
Ez nem operációsrendszer kérdés. Itt az a kérdés, hogy a szóban forgó kereskedelmi rádió lát-e elég hallgatói bázist, hogy elindítson egy interneten könnyen elérhető műsorszórást. Ennyi az egész. Nem azt kell megmondani nekik, hogy egy adott rendszer alól nem megy, hanem, hogy bármilyen rendszer alól mehetne.
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #2882 üzenetére
Ez nem jelenthet mindenre megoldást. Néha nekik is engedniük kéne.
derossi: Próbáld meg leírni, hogy miért rossz az amit ők használnak és azt is, hogy milyen egyszerűen megoldható lenne. Vagy ne is cseréljék le a rendszet, egyszerűen tegyenek mellé egy stream-et, ami kb 0 ft és kb 5 perc. Shoutcast-on bejegyzik és mindenki boldog.
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
derossi #2864 üzenetére
Nem igazán ismerem ezeket a vírusírtókat, amikor próbálkoztam vele akkor sem volt grafikus felület, csak parancssor. Megadtam, hogy ellenőrizzen és hol és ő megtette. Tapasztalatok szerint a vírusírtót gyártó cégek nem igazán készítenek grafikus felületű Linux klienst ( pl: Panda ). Tehát lehet, hogy a a te esetedben sincs grafikus felület, csak karakteres vezérlés. Ha mégis van, akkor próbáld terminálból indítani és ha hibaüzenetet küldd vissza akkor azt másold be!
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
#51736960 #2826 üzenetére
1. Erre nem igazán tudok mit mondani. Xubuntunál is van Grafikus és szöveges telepítő? Nekem pl a szöveges telepítő válik be általában az kiforrott nincs vele gond.
2. Igen az egy teljesen más, grafkus felület független alkalmazás. Úgyhogy ha bárhol megy, Xubuntu alatt is fog.
Sianis -
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
válasz
Kalandor #2732 üzenetére
Node Ubuntuból nem tart sokáig feltolni egy 32 bites verziót! Én azért tartom jobbnak, mert kompromisszummentes, jobban támogatott, gyorsabban fejlődő. Gentoo alatt nincsen gond, mert gyakorlatilag csak forráskódra van szükséged, de egy csomagorientált rendszernél nélkülözhetetlen a háttértámogatás.
Sianis -
Sianis
addikt
Elárulok egy titkot. A wlassistant valójában csak egy front-end. Tehát ő is csak az iwconfig-ot használja és ha teminálból indítod, talán még meg is mutatja neked, hogy milyen paranccsal csatlakozik fel. Ezt megjegyzed, aztán van neted, utánna meg van letöltésre lehetőséged.
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
kisgyerek85 #2686 üzenetére
Akkor úgy kérdezem, Windows alatt hogyan csatlakoztál?
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
kisgyerek85 #2684 üzenetére
Ez most kb olyan csatlakozás, mint egy ADSL esetében? Mert akkor konzolon kiadod a sudo pppoeconf parancsot és szépen beállítható mindez.
Sianis -
Sianis
addikt
Az ALSA is többcsatornás működésre van tervezve. Szerintem ez megintcsak OSS probléma lehet, mivel OSS egyszerre csak 1 hangot tud kezelni és ALSA-val hajbakapva általában ütközéseket ad. Tehát OSS-t meg kell szüntetni és csak ALSA-t használni mindenhol, mivel ALSA képes emulálni a csak OSS-t ismerőrégebbi programokat úgy, hogy mégis többcsatornás lesz a dolog.
Sianis
Aktív témák
Hirdetés
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest