- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xeniel Xerus
csendes tag
válasz
Kendek #25101 üzenetére
Igaz, az is egy alternatíva. A lényeg talán pont ez. Hogy van számos alternatíva. Miért lenne csak egyetlenegy megoldás mindenre?
syler123 nem tudom azóta mennyire szereti egymást a win10 és az ubuntu
Nekem pedig pont így működik. Az Ubuntu GRUB2-ője indul és vagy a Linux, vagy Windows indul a választásom szerint.
-
Xeniel Xerus
csendes tag
válasz
syler123 #25099 üzenetére
akár Windows helyett a linux
Miért helyette? Mellette miért nem lehet? Játszol a Windowson, dolgozol a Linuxon. Szerintem ez így egy nyerő páros lehet. Én ezt javaslom neked. Amúgy meg az, hogy egy LTS verzióban hosszú távon ne legyen egy nagyon elterjedt hardverelem támogatva, azt én valahogy nem tudom elképzelni.
-
Xeniel Xerus
csendes tag
válasz
#40553216 #25081 üzenetére
Sajnos nem segít, de talán a hibaüzenete megvilágíthatja a problémát:
Sikertelen letöltés: http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian/dists/trusty/InRelease A várt „contrib/source/Sources” bejegyzés nem található a Release fájlban (Rossz sources.list bejegyzés vagy helytelenül formázott fájl)
-
Xeniel Xerus
csendes tag
válasz
ubyegon2 #25078 üzenetére
Kiadtam, de az eredeti harmadik parancsra ezután is ugyanazt a hibaüzenetet kaptam.
A sudo apt-get install virtualbox-5.0 a sudo apt-get install linux-headers-generic build-essential dkms virtualbox-5.0 helyett nem lenne jó. Kendek pont azt fejtegette, hogy az miért lenne előnyösebb megoldás. Megkérlek elolvasod mit írt?
-
Xeniel Xerus
csendes tag
válasz
ubyegon2 #25075 üzenetére
Köszönöm a segítségedet! Így már ment az első parancs. A második is. A harmadik sorral viszont van egy kis gond. A hibaüzenet:
virtualbox-5.0 csomag nem elérhető, de egy másik hivatkozik rá.
A kért csomag hiányzik, elavult vagy csak más forrásból érhető elTudsz segíteni?
-
Xeniel Xerus
csendes tag
válasz
#40553216 #25071 üzenetére
Kendek ezt a három parancsot adta:
sudo add-apt-repository deb http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian trusty contrib
sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 54422A4B98AB5139
sudo apt-get install linux-headers-generic build-essential dkms virtualbox-5.0
Az első parancs beadása után kaptam a: "Hiba: paraméterként egy tárolót kell megadni" hibaüzenetet.
Tudsz segíteni?
-
Xeniel Xerus
csendes tag
válasz
Kendek #25031 üzenetére
Tehát akkor mégiscsak van lényegi különbség köztük.
Nekem ugyanis kell az Extension Pack. Viszont ha a letöltött Virtualboxot használom, és frissítem a Linuxomat a programoddal (és van kernel frissítés is), akkor egyből elromlik a Virtualbox alatti operációs rendszer. Ha a tárolóit, akkor az nem romlik el, de nincsen Extension Pack. Tehát jó lenne, ha a Linux frissítéskor automatikusan frissülne a letöltött Virtualbox is. Van megoldásod rá?
-
Xeniel Xerus
csendes tag
El tudná mondani nekem valaki, hogy mi a lényegi különbség a repóban lévő Virtualbox és a virtualbox.org oldaláról letöltött között?
-
Xeniel Xerus
csendes tag
válasz
Neil Watts #25023 üzenetére
Mert Azt hittem, hogy a Windows 10 topikban vagyok.
Bocs!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged