Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SzJoco_

csendes tag

válasz Fritz Teufel #18482 üzenetére

Szia!

Köszönöm a válaszodat!
    Nem tudom, hogy ezek segédprogramok-e, vagy nem, de elég lenne az Xfce, csak a beállításokban lehetne egy kicsit több. Nem lehet a Sambát, Cups-ot, Sane-t, és az OpenVPN-t grafikus felületen beállítani? Nincs ilyenre lehetőség?
    Arra gondoltam, hogy ha minden működik frankón, akkor le kellene állítani az ablakkezelőt. Nem kell az nekem, max ha valamit javítani akarok, akkor meg - gondolom - terminalból el lehet indítani.
    A hely nem szempont, egy 40 GB-os merevlemezem van a rendszernek. Csak a szkennelt doksik lesznek ezen kívül rajta.
    Azért gondoltam ubuntura, mert ennek jó a támogatása, és sok anyagot lehet találni. Ezért is váltanék inkább vissza a teljes rendszerrel a 12.04-re, mert azt mindenki jobban ismeri, sok infó van.
    Te mit mondasz? vélemény?

Korábban próbálkoztam openwrt-vel, de nekem az istenért sem sikerült beállítanom, és nagyon nem is tudtak segíteni benne. Ezért váltottam, de kezdem feladni. Nem tetszik, hogy nem jutok előrébb. Nem sikerült semmit se összehoznom abból, amit szeretnék.

• SzJoco_

csendes tag

válasz SzJoco_ #18457 üzenetére

Erre valaki?

Azon gondolkodom, lehet, hogy a GNOME-ban több lenne GUI-val beállítható dolgok száma. Jól gondolom?
    Le kellene szednem az XFCE-t és feltenni a gnome-ot? Látom, hogy a 14.04-hez nincsenek még nagyon infók, érdemesebb feltenni egy 12.04-et? Kisebb annak az erőforrásigénye?

• SzJoco_

csendes tag

Sziasztok!

Új vagyok a Linux disztrók világában. A következő nálam a helyzet
    Hardver: Dell optiplex FX160 miniPC
    Rendszer: Ubuntu server 14.04
    Ablakkezelő: XFCE

Ezt a gépet a következő dolgokra szeretném használni:
    1, Nyomtatómegosztás (Samsung ML-2010)
    2, Nyomtató/szkennermegosztás (Canon PIXMA MP282), SANE használata (szkennelés távolról), a képek elmentése egy meghajtóra, ami meg van osztva a hálózaton
    3, VPN szerver

Amit eddig csináltam:
    Feltettem a XFCE ablakkezelőt, hogy onnan könnyebb lesz beállítani, de ebben nem vagyok biztos.
    Az első problémám, hogy nincs 2 monitorom, illetve billentyűzetem, így nem tudom állandóan átdugdosni. Megoldottam a távoli asztalt, de néha nem a legjobb. Nem jelentkezik be autómatikusan (első körben ezt szeretném megoldani), illetve ha elmegy alvó állapotba, akkor nem tudok csatlakozni távoli asztallal.

Hogyan tudom ezt megtenni?

köszönöm a segítséget előre is!

Új hozzászólás Aktív témák