- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzJoco_
csendes tag
válasz
Fritz Teufel #18482 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat!
Nem tudom, hogy ezek segédprogramok-e, vagy nem, de elég lenne az Xfce, csak a beállításokban lehetne egy kicsit több. Nem lehet a Sambát, Cups-ot, Sane-t, és az OpenVPN-t grafikus felületen beállítani? Nincs ilyenre lehetőség?
Arra gondoltam, hogy ha minden működik frankón, akkor le kellene állítani az ablakkezelőt. Nem kell az nekem, max ha valamit javítani akarok, akkor meg - gondolom - terminalból el lehet indítani.
A hely nem szempont, egy 40 GB-os merevlemezem van a rendszernek. Csak a szkennelt doksik lesznek ezen kívül rajta.
Azért gondoltam ubuntura, mert ennek jó a támogatása, és sok anyagot lehet találni. Ezért is váltanék inkább vissza a teljes rendszerrel a 12.04-re, mert azt mindenki jobban ismeri, sok infó van.
Te mit mondasz? vélemény?Korábban próbálkoztam openwrt-vel, de nekem az istenért sem sikerült beállítanom, és nagyon nem is tudtak segíteni benne. Ezért váltottam, de kezdem feladni. Nem tetszik, hogy nem jutok előrébb. Nem sikerült semmit se összehoznom abból, amit szeretnék.
-
SzJoco_
csendes tag
válasz
SzJoco_ #18457 üzenetére
Erre valaki?
Azon gondolkodom, lehet, hogy a GNOME-ban több lenne GUI-val beállítható dolgok száma. Jól gondolom?
Le kellene szednem az XFCE-t és feltenni a gnome-ot? Látom, hogy a 14.04-hez nincsenek még nagyon infók, érdemesebb feltenni egy 12.04-et? Kisebb annak az erőforrásigénye? -
SzJoco_
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok a Linux disztrók világában. A következő nálam a helyzet
Hardver: Dell optiplex FX160 miniPC
Rendszer: Ubuntu server 14.04
Ablakkezelő: XFCEEzt a gépet a következő dolgokra szeretném használni:
1, Nyomtatómegosztás (Samsung ML-2010)
2, Nyomtató/szkennermegosztás (Canon PIXMA MP282), SANE használata (szkennelés távolról), a képek elmentése egy meghajtóra, ami meg van osztva a hálózaton
3, VPN szerverAmit eddig csináltam:
Feltettem a XFCE ablakkezelőt, hogy onnan könnyebb lesz beállítani, de ebben nem vagyok biztos.
Az első problémám, hogy nincs 2 monitorom, illetve billentyűzetem, így nem tudom állandóan átdugdosni. Megoldottam a távoli asztalt, de néha nem a legjobb. Nem jelentkezik be autómatikusan (első körben ezt szeretném megoldani), illetve ha elmegy alvó állapotba, akkor nem tudok csatlakozni távoli asztallal.Hogyan tudom ezt megtenni?
köszönöm a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- E-roller topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Linux felhasználók OFF topikja
- LEGO klub
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4600M I 8GB I 180GB SSD I NVIDIA i 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest