- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
BestofJAVA
tag
Íme az utolsó négy sor:
Hardware: BCM2835
Revision: d03115
Serial: 100000003be7e025
: Raspberry Pi 4 Model B Rev 1.5A legutóbbi pendrive telepítésnél feltettem az Ubuntu mellé egy Raspberry OS-t is Az Ubuntu nem bootol, a Raspberry OS igen. Nem látta az egeret.
Sajnos azóta a kártyás Raspberry OS sem látja az egeret. Egérből viszont csak egy van itthon. Billentyűzettel még be tudtam írni a parancsot, de újratelepíteni a rendszert már nem tudom. Vissza lehet valahogy hozni az egeret?
-
BestofJAVA
tag
válasz
lionhearted #40810 üzenetére
Nem tudunk egy esetről sem, mely ellenőrzötten működik. Sőt. Az ARM64 Ubuntu már az előző LTS kiadásban is gáz volt. Nem indult Raspberry-n.
A világ legegyszerűbb dolga cáfolnod. Gyere el, és telepítsd.
Persze a távlatból is segíthetsz. Csupa fül vagyok.
-
BestofJAVA
tag
válasz
UberMutant #40805 üzenetére
Sajnos nem. Kollégám Raspberry Pi 4B gépe 8GB kiadásban, a legújabb, legkorszerűbb masina is ugyanezt produkálja.
A Raspberry Imager letölti az Ubuntut, telepíti, validálja, és oké jelzéssel zárja a folyamatot.
Az Ubuntu sohasem bootol, semmi életjelt nem ad.
Így már két gépen teszteltük ugyanazzal az eredménnyel: nem működik, nem bootol.
-
BestofJAVA
tag
válasz
lionhearted #40801 üzenetére
Igen, a legújabb firmware.
Memóriakártyára telepített Linux-ból letöltött, majd indított letöltő/telepítő programmal az ARM64 kompatibilis verziók listájának élén az Ubuntu 22.10 állt. Rendben lejött, települt.
Az eredmény: az Ubuntu NEM BOOTOL, NEM INDUL. A pendrive fényein kívül semmilyen életjelt nem ad az Ubuntu.
-
BestofJAVA
tag
válasz
lionhearted #40799 üzenetére
pendrive-ra, mely elöl áll a boot orderben.
-
-
BestofJAVA
tag
válasz
ubyegon2 #40785 üzenetére
Köszi, jó az ábra.
Sajnos még mindig nem vágom, miért gondoznak több korábbi LTS verziót. Gondolom, az emberek önként váltanak az újabb LTS-re. Vagy az LTS-ek nem stabil verziók?
Fura, mert se szó, se beszéd, hosszasan tölteni kezdett a 2GB image. Számomra teljesen érthetetlen, miért. Ráadásul igen lassan. Ha szüksége van rá, töltsön, de nem is bootolt.
-
BestofJAVA
tag
válasz
ubyegon2 #40782 üzenetére
Igen, szép.
A legfrissebb PINN telepítőből/bootdisckészítőből. Csak egy letöltendő oprendszer, az Ubuntu 22.04 LTS ARM64 lett bejelölve, és 5.5GB jön lefelé.
Előtte megpróbáltam a 2GB-os 22.10 kiadást, az nem bootolt. Vélhetően az is gigabájtokat kezdett tölteni a háttérben, de mivel ezt egy szóval sem mondta, egy idő után kihúztam a tápcsatlakozót. Életemben nem először telepítek Ubuntu-t, de ilyet még nem láttam. Egyúttal mondjuk guru sem vagyok a témában.
Kérdésem a kiadásokról:
a 22.04 LTS, tehát 5 évig gondozzák (a felmerülő hibákat?)
de ebben a pillanatban jobb a 22.10? Az 9 hónap gondozást kap.
Mindkettő gondozva lesz tehát, mire kijön a 23.04. LTS. Abban a pillanatban az lesz a legjobb. Akkor az előzőeket miért gondozzák tovább? -
BestofJAVA
tag
Az Ubuntu méretéről kérdeznék. 2GB körüli méretben töltődött le a legújabb kiadás. Az áprilisi kiadás 5GB-ot meghaladó méretben töltődik. Hogy lehet ez?
-
BestofJAVA
tag
válasz
s4hu|SyD^ #40770 üzenetére
és a Github-ról is van backupod?
hetekig nem tudtam belépni, tölteni. Mindent megpróbáltam, semmi. Aztán nem foglalkoztam vele, és egyszercsak mégis ment.
Kísértetiesen hasonló dolog történt egy másik városban, másik gépen, másik rendszeren egy Linux paranccsal.Csak a zseniális alkotó változatlan
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- PlayStation 5
- Xbox tulajok OFF topicja
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Synology NAS
- BestBuy topik
- Linux kezdőknek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest