Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lev258

veterán

válasz BestofJAVA #40788 üzenetére

Az LTS kiadásnak több előnye is van.
    Hosszú távon támogatott, ami azt jelenti, hogy folyamatosan kap javításokat (biztonságit is beleértve), viszont új funkciókat nem. Azokat a köztes kiadásokban lehet tesztelni, miközben van egy beton stabil rendszer. Mind szerver, mind otthoni felhasználás esetén rendelkezésre áll, megbízható. Lehet rá építeni, vagy épp fejleszteni.
    A HWE rendszer segítségével frissebb hardvertámogatást is kaphat, de azt már tesztelés után. Így jóval kisebb az esélye annak is, hogy már működő hardverben okozzon gondot (bug).
    Az új fejlesztések idővel erősebb hardvert is igényelnek. Egy olyan gépen, amin jól futott egy adott variáns, nem garantált, hogy az újabb (mondjuk 2 évvel később) is azonos élményt nyújt majd. A támogatás miatt viszont nem kell azonnal cserélni.
    Én személy szerint ki szoktam tölteni az LTS életidejét.

• sonar

addikt

válasz BestofJAVA #40788 üzenetére

Azért a gondozás túlzás. LTS - leginkább azt jelenti, hogy a fő környezet nem változik az időtartam alatt. Tehát a fejlesztőknek ad egy keretet. (ahol előzőleg dolgoztam ezért használtak CentOS-t/RHEL-t, mert ott hosszabb, volt a támogatás)

Saját tapasztalataim alapján bizton mondhatom, hogy lejárat után vagy vége fele mindig jöttek random furcsa problémák amik igazából csak nagy frissítés után eltűntek.
    Az életciklus vége fele már csak az alap dolgok működnek rendesen, az exta igények (kimondottan multimédia) tudnak döcögni.
    Én hébe hóba szoktam videót vágni... a friss csomagok, hiba javítások ott már mindig csak az új disztróra jöttek ki illetve működtek tökéletesen.

Természetesn ha vki csak netezik vagy egy szimpla ftp server-t üzemeltet annak tökmindegy.

Új hozzászólás Aktív témák