- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Sokat fejlődött az Amazfit T-Rex
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
válasz
BestofJAVA #40788 üzenetére
Az LTS kiadásnak több előnye is van.
Hosszú távon támogatott, ami azt jelenti, hogy folyamatosan kap javításokat (biztonságit is beleértve), viszont új funkciókat nem. Azokat a köztes kiadásokban lehet tesztelni, miközben van egy beton stabil rendszer. Mind szerver, mind otthoni felhasználás esetén rendelkezésre áll, megbízható. Lehet rá építeni, vagy épp fejleszteni.
A HWE rendszer segítségével frissebb hardvertámogatást is kaphat, de azt már tesztelés után. Így jóval kisebb az esélye annak is, hogy már működő hardverben okozzon gondot (bug).
Az új fejlesztések idővel erősebb hardvert is igényelnek. Egy olyan gépen, amin jól futott egy adott variáns, nem garantált, hogy az újabb (mondjuk 2 évvel később) is azonos élményt nyújt majd. A támogatás miatt viszont nem kell azonnal cserélni.
Én személy szerint ki szoktam tölteni az LTS életidejét. -
sonar
addikt
válasz
BestofJAVA #40788 üzenetére
Azért a gondozás túlzás. LTS - leginkább azt jelenti, hogy a fő környezet nem változik az időtartam alatt. Tehát a fejlesztőknek ad egy keretet. (ahol előzőleg dolgoztam ezért használtak CentOS-t/RHEL-t, mert ott hosszabb, volt a támogatás)
Saját tapasztalataim alapján bizton mondhatom, hogy lejárat után vagy vége fele mindig jöttek random furcsa problémák amik igazából csak nagy frissítés után eltűntek.
Az életciklus vége fele már csak az alap dolgok működnek rendesen, az exta igények (kimondottan multimédia) tudnak döcögni.
Én hébe hóba szoktam videót vágni... a friss csomagok, hiba javítások ott már mindig csak az új disztróra jöttek ki illetve működtek tökéletesen.Természetesn ha vki csak netezik vagy egy szimpla ftp server-t üzemeltet annak tökmindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest