-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJosef
őstag
Estet Urak!
Van egy regota megoldatlan problemam.
Ha gepen(SONY VAIO) filmet nezek minden rendben, ha viszont kiteszem TV-re HDMI kabelen keresztul akkor a sotet reszek szinte lathatatlanok. Erthetobben ha belteri jelenet van vagy ejszakai akkor baromi sotet a kep. Otlet!?
Elore is koszonom a segitsegeteket!
-
DJosef
őstag
Udv Urak!
Lehet kezdeni vmit azzal a helyzettel, hogy HEIF formatumban keszult kepeket megtudjak nezni 16.04 alatt? Elore is koszonom! -
DJosef
őstag
Udv Urak!
Mi lehet az oka annak ha egy filmet notebookon nezek akkor rendesen latom a sotetebb reszeket is, de ha HDMI kabelen keresztul nezem egy LCD tv-n akkor a sotetebb reszeket szinte alig latni es ugy egeszeben veve is eleg sotet a kepvilag.
16.04 LTS verzio.
Video kartya: NVIDIA GT216M [GeForce GT 230M]
VLC eddig ment rendesen de amiota feltettem par frissitest azota csak hang van kep nincs.
A beepitett videok alkalmazast tudom hasznalni de TV-re kotve ott is sotetebb a kep.
A TV-n probaltam tobb kepbeallitast de nem lett jobb.
Elore is Koszonom!
-
DJosef
őstag
Udv Urak!
Adott egy 16.10 rendszer a kerdesem pedig az lenne, hogy van annak vmi modja, hogy letoltott filmeket ramasoljak egy iPad-re. Elore is koszonom!
-
DJosef
őstag
Udv Urak!
Van 16.04.1 LTS ala mukodo OneNote alkalmazas? /akar Wine alatt is/
Thx elore is.
-
DJosef
őstag
Udv Urak!
Hasznal vki Ubuntu (16.04) alatt iCloud-ot?
Ugy ertem olyan alkalmazast ami beepul az Ubuntu-ba, mintha egy kulon meghajto lenne.
Ha nincs ilyen akkor gondolom marad a bongeszobol valo feltoltes.
Thx elore is. -
DJosef
őstag
Udv Urak!
Gyors kerdesem lenne.
16.04.1 LTS-t telepitenek.
/home - lesz ugymond a tarolo
/ - lesz ahova a rendszert telepitem.
Jol gondolom?
-
DJosef
őstag
válasz
King Unique #27232 üzenetére
Akkor azt a particiot amin a rendszer (Ubi) van azt majd a W10 telepito pendrive-rol tudom torolni?
-
DJosef
őstag
válasz
King Unique #27230 üzenetére
Adott egy Sony Vaio amin gyarilag volt egy OEM Win7, ezzel a serial kulcsal szeretnem aktivalni majd a W10-et.
Jelenleg csak az Ubuntu van fent.
A bios-ban en csak azt allitottam at, hogy eloszor Pendrive-rol boot-oljon.
Mivel most dolgozom csak atfutni tudtam mit kene csinalni, de ha jol ertettem akkor kell egy live usb az Ubuntu-bol is , hogy tudjam szerkeszteni a particiokat?
-
DJosef
őstag
Udv Urak!
Olyan kerdesem lenne, hogy ha adott egy 14.04 LTS aminek a helyere Windows10-et szeretnek feltenni Pendrive-rol boot-olva, de nem hajlando elindulni pendrive-rol a telepito, milyen megoldast javasoltok?
29.-eig szeretnem regisztralni a W10-et, de utana lehet visszatennem a 14.04-et is.
-
DJosef
őstag
Koszonom mindenkinek a segitseget Urak, vegulis megoldodott a problema a Win7-es laptop segitsegevel.
Mostmar betudok lepni az Ubuntus notirol is a tplinkwifi.net cimen keresztul.
-
-
DJosef
őstag
Udv Urak!
Segitseget szeretnek kerni toletek!
Vettem egy TP Link TL-WR841N wifi routert, de keptelen vagyok mukodesre birni.
A routerba bevan dugva a megfelelo helyre (kek) az internet, es a gep is osszevan kotve a routerral ahogy kell.
Bongszobol nem tudok belepni mert nem latja egyszeruen.
Mit tudok tenni?
-
DJosef
őstag
Estet Urak!
Erdeklodni szeretnek, hogy 14.04 LTS alatt, hogy tudnek csinalni Windows10 USB telepitot?
Elore is thx.
-
DJosef
őstag
Üdv Urak!
Adott egy 14.04 LTS
Mostanában elég gyakran megfagy úgy a gép, hogy csak az egérmutató mozog.
Van hasonló billentyű kombináció Ubuntu alatt mint a Ctrl+Alt+Del, mert ilyenkor mindig csak a kikapcsolás segít rajta?
Thx előre is!
-
DJosef
őstag
Estet Urak!
Egy gyors kerdes.
A Szoftver es frissitesekeken belul az egyeb szoftvereknel van olyan, hogy Canonical partnerek es Canonical partnerek (forraskod).
Mi a kulonbseg a ketto kozott, illetve melyiket ajanltos bepipalni?
Elore is Koszonom a valszokat!
14.04 LTS
-
DJosef
őstag
Reggelt Urak!
Lehet hülye kérdés lesz, de a 14.04 LTS Ububtu az tudja kezelni az 1TB méretű USB-s külső merevlemezt?
Thx.
-
DJosef
őstag
Estét Urak!
Egy egyszerű és lényegretörő kérdésem lenne.
Ubuntu 10.14 alatt működésre lehet bírni a Candy Crash nevű facebook játékot?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyermek PC játékok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest