- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyrin
addikt
Nálam egyből van kép, csak kiterjesztett asztal, én meg tükrözést akarok. Ha beállítom nincs kép a másik monitoron, ha tovább állítgatom mindkettőről eltűnik a kép...
Lehet hogy az nvidia driver megoldaná, de ha feltelepítem akkor a beállítások nem indulnak, így nem lehet beállítani a tükrözést sem. -
De, lehet szidni a windowst, azért az átlagfelhasználót gyorsan kikészíti az, hogy Linuxban sok mindent csak utánajárással, parancssorral, lehet megoldani, és akkor is csak úgy, ha az embernek van valamennyi számítástehcnikai előképzettsége.
Utolsó vastagított rész gyakorlatilag nem igaz. Az összes iskolámat úgy jártam végig, hogy nemcsak számtech óra vagy informatikai előadások, de még PC sem volt abban az épületben. Soha nem tanultam egy percet sem.
Amikor először láttam Windowst, nem is én telepítettem, mert nem lettem volna rá képes. A Linuxokat már én telepítettem.A többi része sem igaz ebben a formában, inkább úgy igaz, hogy sok esetben van úgy, ahogyan leírod.
Azért így már jóval árnyaltabb a kép, ha már ragaszkodunk az igazsághoz. Vannak olyan hardverelemek, amikkel nehezebb a helyzete a felhasználónak. Ez van. Akinek ehhez nagyon nincs kedve, használja a csodás Winx-et. Nincs kényszer, az egyik oldalon költségek vannak, a másik oldalon sok esetben a szabadidő hasznos felhasználása.
Azt ne írja senki, hogy az ő laptopjához járt a Windows, nem került pénzébe, mert most nincs kedvem megkeresni a múltkori linket, ahol 2 tökéletesen ugyanaz a laptop van, az egyik a T betűvel jelölt a Windowsos, ami 26000.- pezoval kerül többe, mint a Linuxos.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Milyen TV-t vegyek?
- Itt az ASUS AI-ra kihegyezett VGA-ja
- Futás, futópályák
- Elektromos autók - motorok
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Könyvajánló
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. ThinkPad L16 Gen 1 16" WUXGA, Ultra 5, 16GB RAM, 512GB SSD SZÁMLA GARANCIA
- Lenovo ThinkPad Z13 G1 (ELKELT)
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G3 - AMD A10 I 8GB I 256SSD I Radeon I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest