- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Neil Watts #5591 üzenetére
Szerintem simán mehet, minden info hasznos lehet
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Neil Watts #5588 üzenetére
Fajin
Írtam egy kis észrevételt azért
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Neil Watts #5570 üzenetére
Próbálja ki. Nekem egy hasonló konfigon gyönyörűen futkos
Az újabb kiadásokkal a vga miatt lehet gondja, de ne nekem legyen igazam
-
God Vazzeg
veterán
válasz
TomBoy1986 #5538 üzenetére
Ez tényleg no comment
-
God Vazzeg
veterán
válasz
TomBoy1986 #5530 üzenetére
Én is észrevettem hasonlót, mostani vga-mat (gef 240) csontra felismerte és használta a kubi alapból, de telepítésnél szétpotyog a kép és befagy a telepítés. Más vga-val feltelepítve és utána kicserélve csontra működik. Laptopnál nyilván ez nem játszik!
-
-
God Vazzeg
veterán
Az mi, hogy a chrome 1 oldal mellett is egyfolytában hízik? 10 perc facebook alatt több mint 1GB-ot képes elfoglalni a memóriából
Bezárom - újra megnyitom és megint ok, csak elkezd hízni. Másnál is van ilyen?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
lionhearted #5318 üzenetére
320GB-os minimális méretű winyók korában teljesen reális 1024k hely miatt aggódni
Inkább örülj neki
-
God Vazzeg
veterán
Epson dx8450-et használok, mindene működik, a scan-t külön kellett felrakni, azt nem ismerte fel, de most tökéletes!
-
God Vazzeg
veterán
Gondoltam kipróbálom az új Bodhi linuxot, le is töltöttem, de boot-nál kifagy
Próbáltam először penről, de csak villog a képernyő vele (fekete kép, kikapcsol, újra fekete, és így tovább), majd kiírtam cd-re, de így se, első bootra kifagyott fekete képpel, másodikra meg bejött a konzol és pacsi. Valaki használja esetleg?
(Innen van, 64 bites
)
-
God Vazzeg
veterán
-
God Vazzeg
veterán
Mostanában összekeveri a hangkimeneteket a kubim.. Kezd idegesítő lenni. Van egy letiltott hangkártya a gépben ami integrált, de mégis látszik valamiért, persze hangot nem ad. Modulok be vannak neki töltve
Aztán van egy HDMI kimenet, ami megint nem kellene (nem használom) és van egy plusz hangkarri ami be is van töltve és szól is, amikor épp nem máshova adja a hangot. A panelon levő hangerő szabályzó állandóan átáll HDMi kimenetre, és itt nem is látszik csak a HDMI és a rossz kari, amiből lehet választani. Ha betöltöm a kmix-et, ott megvan a jó kari, kiválasztom, szól is, a következő újraindításig. Biztos valami frissítés kavart be, kb 1 hete opok vele.
Mivel a többi probléma is fennáll (systemback nem fut pl) ezért tervezek gépet cserélni, akkor újra is akarom rakni a gépem. Mentem: fstab, samba confot. Hol találom a telepített csomagok listáját?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
#40553216 #4517 üzenetére
Én folyamatosan használok usb mentő eszközöket win és linux alatt is, ezeknek külső tápjuk van. Teljesen lényegtelen hogy elveszi-e az áramot az usb-ről, a lényeg hogy a cache kiírásra kerüljön! Ha nem jól tudom, majd valaki javít, de nekem még így nem volt problémám
-
God Vazzeg
veterán
Megvan! Ez alapján megoldottam
-
God Vazzeg
veterán
Új telóm van, az eddigi android 2.3.2 simán feldugva usb-re ment háttértárként, a mostani 4.0.3 nem akar, win7 alatt minden további nélkül működik. Találkozott valaki ilyennel?
-
God Vazzeg
veterán
-
God Vazzeg
veterán
Most mentek kubi 12.04 live cd-vel egy valószínűleg lekódolt win7 (ntfs) particiót, mivel sehogy se fértem hozzá, kíváncsi voltam beolvassa-e
Kérdés az adatok olvashatók lesznek-e
-
God Vazzeg
veterán
válasz
gyenge47 #3877 üzenetére
1. elégnek kell lennie, hacsak nem használsz extrém sok/nagy programot
2. a 13 gigás particiót telepítéskor becsatolod neki "/" alá, és ennyi a dolgod, illetve itt megadhatod még az ntfs particiók csatolási pontjait is, ekkor automatikusan csatolódni fognak neked minden indulásnál. ntfs-re nem fogsz tudni linux alól programokat telepíteni, mivel a linux saját magának "pakolja" a programokat fel, nem adott helyre rakja.. De ha azt kérdezed hogy xp alól fogsz-e tudni, akkor természetesen igen, xp alól nem is fogod látni a linuxodat. -
God Vazzeg
veterán
Érdekes kérdés:
Van egy kamera rendszer 192.168.1.xx-en mondjuk, böngészőből nézhető lenne, de csak win, és csak IE alól megy, mert activeX vezérlős hülyeség kell hozzá. Mivel próbálkozzak linux alatt, amivel nézhető lenne a rögzítő képe?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
vodkaboy22 #3608 üzenetére
Na erre kíváncsi leszek, mert ez így meredeken hangzik..
-
God Vazzeg
veterán
Az új 3.2.0.31-es kernel nálam vicceskedett, néha nem volt hang, és hálózat, illetve fagyogatott az X. Ha belefut valaki 12.04-nél, gondoljon erre!
-
God Vazzeg
veterán
Egyszerű program kellene nekem, ami mp4-ből divx-es avi-t gyárt nekem, legjobb lenne 2 kattintásos valami..
Illetve kis videót mivel tudnék szerkeszteni, több kis videót kellene összefűzni és valami zenét + effekteket (felírat, átúszás) bepakolgatni, szóval valami movie maker szintűt keresek
-
God Vazzeg
veterán
Jelentem kipróbáltam egy újabb gépen a kubi 12.04 x64-et, és valami iszonyat szakít, nyugodtan lehet rakni integrált vga mellé, szépen megy, 720p-s hd filmek is mennek fullscreenen
Konfig: asus p8-h61 lap, celeron 540, 4gb ddr3 ram, 1TB winyó.
-
God Vazzeg
veterán
-
God Vazzeg
veterán
-
God Vazzeg
veterán
2TB-os winyót használok nagyon rég óta, rajta egy hatalmas NTFS particióval, de sose volt vele gond. Mondjuk ennek örülök is, mert nekem elég sok fontos dolog van rajta
Ezen kívül egy 500GB-os notiwinyó is szokott fent lenni, mikor pakolok rá cuccokat, az is NTFS, de azzal se volt még gond. Kubi 12.04 x64
-
God Vazzeg
veterán
válasz
lionhearted #3115 üzenetére
Értem, ez így akkor egész más lehet..
-
God Vazzeg
veterán
A leírásban ott van, a down és up az ifconfig, a többi iwconfig. Csak én is benéztem, de megnéztem még egyszer. Bármelyik parancs (ifconfig, iwconfig) után beírod hogy --help és ad egy leírást hogy hogyan kell használni!
Angol nem megy? Mert írja is ezeket
-> "ifconfig: `--help' gives usage information."
-
God Vazzeg
veterán
Most olvasom hogy le kell nyomni előtti a karit, tehát próbáld ezt:
sudo iwconfig wlan0 down
sudo iwconfig wlan0 mode ad-hoc
sudo iwconfig wlan0 up -
God Vazzeg
veterán
Szerintem újabb hw-re van csinálva x-el együtt, azért bugzik régebbi cuccokkal. Nekem fullosan megy a kubi, és volt már radeon 3650, majd geforce 8600gt, most meg egy geforce gt 240 van
Minddel ment, mentek a zárt meghajtók is, bár nyílttal is működött minden, de így gördülékenyebb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Samsung DM48E 48" LED Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest