- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
God Vazzeg
veterán
Valaki találkozott olyannal hogy (ubi 13.04 32 bit) unity alatt ha egy ablakot kis méretre akarsz rakni teljes képről, félúton megfagy, és az egész rendszer nem reagál semmit egy alt+tab-ig.. Utána befejezi a dolgot jobb esetben, de van hogy megfagy, és kényszeríteni kell a bezárásra. Ezt live rendszer alatt tapasztaltam.
-
God Vazzeg
veterán
-
God Vazzeg
veterán
Szerintem abban is működnie kell. Én is azért raktam, mert ez van benne alapból, de teljesen jól is működik. Nem lehet hogy valami speckó valamit raktál bele a szerkesztett részbe, amit máshogy nem tud menteni? Én csak kijelöltem ami kellett, nem csináltam mást, és ezután kijelölt rész exportja, és már meg is volt. Mondjuk itt át kell először állítani hogy mp3 legyen, de gondolom nem ilyen apróságot baxol el
#9444: köszi, az is túl egyszerű
(ráadásul ha fix ip van, sok routeren nem látszik, csak a DHCP-s
)
-
God Vazzeg
veterán
válasz
lionhearted #9441 üzenetére
Túl egyszerű
-
God Vazzeg
veterán
Tudja-e valaki, hogy tudom felderíteni hogy adott alhálózati maszkon belül (vagy akár lan-on belül) milyen IP-című gépek vannak? És hogy ugyanez megoldható-e win-en?
-
-
God Vazzeg
veterán
Kijött a Linux Mint 15 Olivia
-
God Vazzeg
veterán
Ha a wines drivere jó, akkor etesd meg vele: [link]
There is another method, but I haven't try it:
1----Obtain the Windows driver for your Atheros network card. (You can download it in
the official website of your computer)2----Locate the specific file that ends with ".inf "
3----Install "ndisgtk" --use your linux repositories--.
4----Open ndisgtk
5----Select "install new driver"
6----choose the location of your windows ".inf" file and click "install"
7----click o.k.
for more information on this method google: "ndisgtk"
-
God Vazzeg
veterán
válasz
szoke12 #9284 üzenetére
12.04 a legstabilabb, vagy 12.10 vagy 13.04 ami támogatott, inkább ezekből szemezgess. 12.04-et ajánlom, abból is a 32 bitest, ezzel lesz a legkevesebb gondod.
Amit még jó szívvel felrakhatsz a linux mint 14 nadia 32 bit, nálam eddig ez a legstabilabb, és nagyon gyors, ami nekem fontos
-
God Vazzeg
veterán
-
God Vazzeg
veterán
válasz
lionhearted #9211 üzenetére
Kíváncsiság, és a tanulás, imádom az új dolgokat, nagyon izgalmas
-
God Vazzeg
veterán
Kipróbáltam virtualban a 13.04 ubit és lubit is. Előző nem túl meggyőző teljesítményt mutatott, kb mint a gyantába szorult csiga, egy megnyitás 10-15mp, nem tetszett. Élesben lehet hogy jobb, de ez a bal oldali menü nekem nagyon nem áll kezemre. A lubi viszont tetszik, kézre áll, és virtuális gépen is pattog, alap 120mb memória foglalást produkált live módban, teljesen jó. Sebessége a leggyorsabb szinte amit eddig próbáltam.
A mint 14-et azért nem cserélném le rá, nekem ez a legjobb kompromisszum, szép is, és gyors is.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm #9040 üzenetére
4.1.0.20-nál megy a drag & drop
-
God Vazzeg
veterán
Ha valakit érdekel, tökéletesen fut a viber wines kliense wine alatt, tesztelve
Egyelőre csak üzire (linux mint 14 - win7-android teló közt) de tökéletes, és azonnali
-
God Vazzeg
veterán
válasz
kriszpontaz #8629 üzenetére
Nekem eddig mindig ment, kernel váltáskor volt hogy nem működött az új kernellel, de amúgy a telepítést nem nagyon tudod elbaxni szerintem. Most mióta nvidia van, teljesen zökkenőmentes minden.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
gyulank #8428 üzenetére
Nekem tökéletesen működik a transmission, igaz én ext4-re töltök le. Csoportos átnevezést double commanderben tudsz csinálni
Be tudja húzni automatikusan a .torrent fájlokat egy adott mappából, letölti, majd eredeti neve lesz, nem kell nevezgetni. Nekem így működik
Na megnéztem, nekem is átnevezi őket, de pont azért, hogy még egyszer ne rakja be a sorba! Ha belegondolsz ez logikus
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #8390 üzenetére
Megoldva! Csak sötét volt a kép, auto exposure manualra átállítva szépen be lehet állítani, kellett hozzá a guvcview nevű csomag
Itt lehet hangot is állítani, szóval innentől vissza lehet lőni ha elállítódik jeee
-
God Vazzeg
veterán
Van egy logitech webcamom, és néha működik, néha nem. Néha hangja sincs (van benne microfon) ilyenkor eszközök közt ott van, nincs tiltva se, csak az input nem működik. Máskor van hang, de csak fekete kép jön. Namost, ez az anomália azóta van, hogy gépet cseréltem alatta
Hogy lehetne kitörölni a beállításait, hogy újra felismerje, és újra beállítsa magának? A rendszer videodev modult tölt be neki, ezt már megnéztem, de újraindítani nem lehet a modult (leállítani se) mert használatban van szerinte. (sudo modrobe -r videodev próbálkoztam) jahh és /dev/video0 az eszköz amúgy
Ja és újraindítás szokott segíteni, hang mindig visszajön olyankor, kép nem mindig sajna :/
-
God Vazzeg
veterán
válasz
fradi81 #8144 üzenetére
Bele van írva, megy is egy darabig, aztán gondol egyet és eltűnik, leggyakrabban akkor amikor épp csinálok vele valamit, másolok rá/róla, vagy tevékenykedek rajta. A többi partició megy, azon van a /home is, de nincs probléma vele. Ezért gondolok az ntfs-re
Már régóta tervezem hogy átrakom ext4-re, de annyit kellene menteni, hogy mindig elmarad
-
God Vazzeg
veterán
Van egy 1,9TB-os NTFS particióm, amin rengeteg cuccom van.. Fel van csatolva alap esetben, de néha (főleg ha használva is van, filmnézés, stb..) akkor egyszer csak eltűnik, nem elérhető. mount -a se rakja vissza, és lemez kezelő alól úgy néz ki csatolva van a /windows alá, de nincs is ilyen könyvtáram ilyenkor
Kézzel fel mountolva megy minden tovább.
Az NTFS partició nyűgje lehet ez?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Neil Watts #8127 üzenetére
Egy gt430 megy most, nem látok hibát vele
A nyílt és a zárt is tökéletesen működik, utóbbi kicsit gyorsabb. Ennyi
Igaz, Mint 14 van most fent, de félig ez is ubi
-
God Vazzeg
veterán
Valaki ért-e lirc-hez? Szereztem egy Asus Ai Remote nevű kütyüt, usb-s infra vevője van, és egy egyszerű távirányítója. Be lehet-e ezt üzemelni valahogy? Esetleg betanítani?
Lirc fent van, kérdezte is a típusát a távirányítónak, de nem volt olyan ami nekem kellett volna, de nem is találom hol van a beállítása
Topláma vagyok bakker
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #7908 üzenetére
Nahh megvolt a gépcsere, q6600, 2GB ram, Gefroce 430 lett, kár volt aggódnom, elsőre működött minden, felpattintottam tárolóból a 310-es drivert, tökéletesen megy minden
Zsírság
-
God Vazzeg
veterán
Láma kérdés:
Ha eszerint a leírás szerint felveszem a ppa-t, elképzelhető hogy fájdalom nélkül életre tudok kelteni egy nvidia gt430-at?
Még mindig mint 14 nadia, precise alapokon
Gépcsere lesz - amd <-> intel téma, kíváncsi leszek
-
God Vazzeg
veterán
Precise puppy alól írok, egyelőre live rendszerként ketyeg, marha jó
Mocskos gyors
-
God Vazzeg
veterán
Mint 14 nadia alatt kinyomtam a zeitgeist szolgáltatást, teljesen leszedtem a core csomagját, így nyertem 100mb memóriát.. Lehet ebből problémám hosszabb távon? Elvileg valami logoló szolgáltatás csak..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook White 13" unibody
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest