- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Még a Wine dolgaiban kellene segítség. Milyen kezelőfelületet ajánlotok hozzá?
Meg még a Virtualbox ppa is érdekelne.
-
törölt tag
Fenn-vannak. Köszönöm!
-
törölt tag
Csakhogy root jog kell. Ezt elfelejtettem.
-
törölt tag
Csaknemhagyott nyugodni a dolog. Megpróbáltam az Avidemuxot és az Xamppot felrakni. De hiába gugliztam szét az agyam, nem sikerült.
Ha valaki Xubuntu 18.04 64bit alá ezt a két progit
működőképesre
már fel tudta varázsolni magának, az kérem segítsen nekem is felrakni.
Előre is köszönöm!
-
törölt tag
Xubuntu 18.04 64 bit tapasztalat: Vannak dolgok amiket képtelen vagyok beállítani olyanra, mint a 14.04-esemen. Vannak hiányzó programok. Vagy egy tucat. Úgy döntöttem, várok vagy három hónapot, amíg kifórja magát. Aztán majd meglátom. Addig elköszönök tőletek, sziasztok!
-
törölt tag
Helyzetjelentés első blikkre 64bit Xubuntu 18.04:
Nincsenek hibák, de azok a bétásnál sem voltak. Amik akkor hiányoztak szoftverek, most is hiányoznak.
-
törölt tag
Hol szokott először megjelenni? Mit tippeltek, honnan lehet majd elsőnek letölteni a 18.04-et?
igen rá vagyok már izgulva!
-
törölt tag
Honnan lehetne megszerezni a "régi" Gmail Nitifier programot? A Xubuntu 18.04-re szeretném felrakni a tálcára. Amik most vannak (több is ezen a néven) csak egyetlen mailcímet tudnak lekérdezni. A régi, amit most is használok a 14.04.5-ös Xubuntumon több mailcímet is le tud kérdezni. Esetleg ki lehetne belőle operálni? Vagy csak rosszul keresem? Segítenétek?
-
törölt tag
Hogy-hogy mostanában sehol sem látok visszaszámolást? Pedig már nemsokáig kell aludni az új LTS-ig.
-
törölt tag
válasz
King Unique #32900 üzenetére
Én jelenleg így használom. Mármint dual-boottal. Viszont van olyan ígényem, hogy "lefagyasszam" a windowst. Hogy ne kelljen újból indítani, hanem lényegében azonnal hozzáférjek az általam használt egyetlen dologhoz.
-
törölt tag
Ezt érdemes lefordítani és átolvasni a Xubuntu 18.04 telepítése előtt.
-
törölt tag
Xubi lesz a nyerő meglátod. Nekem most Xubuntu 14.04-es van még. Próbából már felraktam a 18.04 előzetest. Azt tapasztaltam, hogy ugyanazon a gépen kb 20-30%-al gyorsabb lett. Vélhetőleg ez más gépeken is így lehet. Talán. Ki kell próbálni. Én persze megvárom a 26.-ai végleges verziót. Az a biztos.
-
törölt tag
válasz
bogil99 #32828 üzenetére
Én nemrég kipróbáltam a Xubuntu 18.04-es előzetest. Hiányoztak programok, de hibát nem tapasztaltam. Ennek ellenére a munkagépemre való éles telepítéssel megvárom a 26.-ai végleges verziót. Szerintem akkorra már nem fognak hiányozni a kedvenc programjaim sem (illetve de, a Systemback). Azt tanácsolom, hogy várd meg te is. Viszont tovább már szerintem nem érdemes várni vele. Jó lesz minden!
-
törölt tag
Mi ez? Vihar előtti csend?
-
törölt tag
Köszönöm! Tisztul már a ködfolt.
-
törölt tag
válasz
lev258 #32795 üzenetére
Napi kiadású 18.04-es 64 bites Xubuntut installáltam nemrég. És persze naponta frissítem.
A LibreOffice gyári beépítés. Nincs ppa. Pont ezért vagyok kíváncsi, hogy frissül-e magától?
Egyébként ha ppa-t teszek be, angolra vált. Ezt korábban még a 14.04-nél tapasztaltam. Aztán emiatt mindig kézzel kellett frissítenem. Jó lenne, ha egyszer magától frissülne.
Egyébként ezt egyszer már kérdeztem. Mi van a gyári alkalmazások frissülésével?
-
törölt tag
Kérdés:
Megjelent a LibreOffice 6.0.3 verziója. Az enyémben még a 6.0.2-es van. Szerintetek fog frissülni magától, vagy sem?
-
törölt tag
Naszóval, a kedvenc programjaim közül egy csomó nincsen meg. Vagy még nincsen meg.
JDownloader2, Gmail Notifier (az, amelyiknél több levélcímet is le lehet kérdezni), TeamViewer, Yate, Unetbootin, WINusb, A Xerox lasernyomtatóm drivere, Avidemux,XFCE panelprogramok egyes elemei, ORACLE Java, WINE, VirtualBox, stb.
Valószínűleg ezek nem lesznek még 26.-án sem. Inkább néhány hónap... Mindegy, nincs mit tenni, addig marad a jó-öreg 14.04-es, de ami tökéletesen működik. Szóval kár volt annyira sietnem. Ez még valószínűleg egy negyedév...
-
törölt tag
Van egy komplex kérdésem, ami érinti a windowst is:
-Kimenteném a w10 partíciómat valami programmal. Csak azt az egy partíciót
-leformáznám az ssd-met két partícióra. Egy ntfs-re és egy ext4-re
-felraknám a linuxot
-visszaraknám a w10-et
-beállítanám a grubot
Kérdésem a következő, mivel mozgassam a w10-et?, hogyan bírjam rá a grubot, hogy el tudja indítani a windowst?
Mielőtt még megint értetlenségbe fulladna a kérdésem, elmondom, hogy egy új ssdre költözködöm. Keresem a módját az optimális, időtakarékos, de biztonságos kivitelezésnek.
-
törölt tag
Egy kis beszámoló a 18.04 64bit Xubuntu előzetes matatásairól:
-sikerült felvarázsolni a Systembackot. Működik a rendszer-áthelyezés funkciója.
-kisebb anomáliákat tapasztalok. Például hiányoznak porogramok a repóból. Dehát ez korábban is így volt.
-le akartam törölni a 3 darab gyárilag fennlévő játékot. Kettőt sikerült. A harmadikat már nem. Meg akartam nézni a pontos nevét (mert sajnos a szoftver-kezelőben csak egyesével lehet keresni), de ott nem egy, hanem többtucat játék neve szerepelt.
-több programnál nem egy, hanem több változat is szrepelt. Például a VLC-nél is. A megadott szöveg nem mindig nyújt kellő támpotot a különbségeket illetően. Régebben bővebb magyarázat volt elérhető.
-a tegnap délutáni frissítés után a rendszer érezhetően gyorsult.
-a LibreOffice hiányos. Fel kellett raknom a többit is. Persze nem mindenki használ mindent belőle.
Egyenlőre ennyi. Célszerűnek látszik megvárni a végleges verziót?
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #32749 üzenetére
Te most miről beszélsz? Nekem nem a systemback kell, hanem egy, a helyén működő, jó rendszer. A systemback csak hozzásegített volna, mert nem egyből a helyére installáltam fel, hanem egy 32gb-os USB3-as gyors pendrájvra. Tökéletesen fut rajta és már egészen jól belaktam. Csak aztán majd átt kell tudnom pakolni a végleges helyére. Ha nem lesz systemback, hát átpakolom kézzel. Vannak leírások, nem esem kétsébbe nagyon miatta. Csak jobban esett volna az egészet két kattintással megoldani.
-
törölt tag
Kéne egy kis segítség!
11:40-nél kiválasztja a koma valamelyiket. Melyiket?
-
törölt tag
válasz
lev258 #32744 üzenetére
Gondolod, hogy ezeket én feljegyzem egy listába?
Egyszerűen beírtam a gugliba hogy: "systemback ubuntu 17.10, ubuntu 18.10". Aztán amit hozott, azt átnéztem úgy a 15. lapig. Egyébként volt ott megoldás is. Szolgai módom megcsináltam őket. Egyik módszer sem tudta felrakni. Szóval az egy dolog a kompatibilitás. Másik dolog a felrakása. Előbb annak kéne teljesülnie. Aztán majd kiderül, hogy lehet-e használni.
-
törölt tag
-
törölt tag
Sajnos nem tudok beregelni az ubuntu.hu fórumára. Ha valakinek van regje, megkérdezhetné nekem, hogyan lehet felvarázsolni a Systemback progit a 18.04 alá. Előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #32726 üzenetére
Mint? Nah, én meg a Xubuntu 18.04-est telepítettem. Akkor itt a különbség. Ugye a Mint mindig egy korábbi Ubuntu verzióra mókol rá. Lehet, hogy az még csak a 16.04-es volt. Azon meg megy.
Mindegy, akkor megvárom a 26.-át és majd mindjárt a végleges helyére telepítem. Vagy lehet Kendek mester mégis ad valami megoldást rá addig.
Köszönöm a segítségeteket. Sziasztok!
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #32724 üzenetére
Most ezt nem értem tisztán. Pendrájvra raktál egy iso-fájlt és azt futtatod? Arra raktad föl? Tehát ha arra fölmegy, akkor már a vele készült installban is ott lesz? Biztos? Mert akkor újra kéne kezdenem az egészet?
Mert én felraktam és már a felrakotton dolgoztam. Azért ez elég nagy különbség.
Egyébként az utolsó parancsnál van a bibi. Azt írja nem található a fájl.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #32719 üzenetére
A Timeshift-el nem tudok kompletten áttelepíteni, nem tudok működő ISO fájlt készíteni vele, nem tudok ISO-ból újra felrakni az egész rendszert egy új winyóra, stb.
A PPA-ból nem tudtam telepíteni. Ha találtok egy korrekt leírást, hogyan kell felrakni, azt nagyon megköszönném!
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #32715 üzenetére
Jó amit írsz, csak nem értem. Én felraktam anno a Xubuntu 14.04-et, meg az xfce4 goodiest. Azóta szépen működik. Most már azonban megérett a frissítésre.
Egyébként nagyon sajnálom a Systemback progit! Pont a rendszer átrakása másik winyóra, vagy kimentése ISO fájlba, az ami most úgytűnik pótolhatatlan számomra.
Mindegy, akkor még gondolkodni kell ezen, hogy legyen.
Köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
Sajnos nem tudom felrakni rá a systemback progit. Pedig azt terveztem, hogy pendrájvra rakom, (már fenn is van) csinosítgatom, és amikor már gondtalannak találom, Systembackkal átrakom a végső helyére. De nem találja a fájlt. Talán még nem csinálta meg Kendek?
Egyébként eddig nagyon tetszik. Minden megy és valóban jó gyors!
-
törölt tag
válasz
m165le3 #32703 üzenetére
Ne várjak? Hümmmm... Akkor kérdezek a hozzáértőktől:
Mondjuk felrakom ma. Ugye, ha valamit mégis lecserélnek, vagy kivesznek, stb., az akkor el fog tünni nálam is, vagy ottmarad helyfoglaló szemétként?
Talán egyedül ez akadályoz meg, hogy felrakjam még ma.
Várom a választ a szakértőktől?
-
törölt tag
válasz
growler #32700 üzenetére
Értem, köszönöm.
ubyegon2: ááá, nem vagyok én ilyen kisérletező típus. Megvárom a végleges verziót. Egyébként megjelenése óta a 14.04-es Xubuntut használom a Windows mellett, úgyhogy lehet mondani, hogy amennyire kell, annyira ismerem. Valószínűleg nem lesz akkora újdonságereje számomra, hogy nagyon álmélkodjak rajta.
-
törölt tag
Most tegyem föl? Dehát még lehetnek benne hibák, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Google Chrome
- PlayStation 4
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest