- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
RBJ
addikt
Kénytelen voltam win t használni mert szükségem volt nyomtatásra ami linux alatt nem megyen de nem is hiányzik.
Multi os van a gépemen de ezer éve nem használtam wint. Hát martam magam míg ki tudtam nyomtatni valamit, minden elindul, fogja a gépet ezerrel, frissít hát azt hittem kiugrok az ablakon.
Ilyenkor látom, hogy jól választottam anno, hogy elindultam a linux lejtőn. -
RBJ
addikt
válasz
csiben1 #15541 üzenetére
miért nem firefox bővítményként teszed?
Nekem elég zavaros a xubuntu wall kezelése. Ha beteszek egy saját képet, vagy próbálgatok utána nem hozza az eddigieket vagy a gyári képeket és saját kezűleg kell megadni az útvonalat.
Az elementary vagy más mindig jegyezte a volt wallokat és egybe hozta a választási lehetőségek között.
Most meg megint nem tudom a gyári elérési útvonalat az eredeti wallokhoz.Na megvan volt gógyim mentettem anno.
-
RBJ
addikt
érdekes gparted el nem tudtam életet lehelni egy usb pen be de terminálba meg egy paranccsal meggyógyult.
sudo mkfs.vfat -n data /dev/sdb1
-
RBJ
addikt
válasz
Fritz Teufel #15534 üzenetére
Multisystem el lehet multi os pent csinálni. Én mindig használom.
-
RBJ
addikt
NEm tudom ki hogy van vele, de ennyi hibajelenséggel még nem talákoztam linux alatt mint a mostani xubuntun. mindig küld valami hibajelenséget.
-
RBJ
addikt
Semmilyen temp indicatort, vagy hardware indicatort nem tudok felteni xubi alatt bármilyen tárolóból.
Lehet még a tároló nem kompatibilis még a 14.04 el? -
RBJ
addikt
válasz
teleahocipöm #15391 üzenetére
live usb alól vagy live cd alól terminál ban lehet grub helyreállítást csinálni.
-
RBJ
addikt
válasz
teleahocipöm #15385 üzenetére
Nem maradt ben külső tár bedugva mert nekem akkor csinál ilyet, nem tud bebootolni mert azt hiszi meghajtó.
vagy grup helyreállítás lesz a vége. -
RBJ
addikt
W: GPG hiba: http://ppa.launchpad.net trusty Release: Az alábbi aláírások nem ellenőrizhetők, mert a nyilvános kulcs nem érhető el: NO_PUBKEY B5B116B72D0F61F0
mindig ezt kapom ki update után. pedig minden nem gyári tárolót kivettem.
-
RBJ
addikt
shut down indicator t panelra valaki? ajánlás?
-
RBJ
addikt
válasz
Aethelstone #15381 üzenetére
7 tettem fel így működik.
-
RBJ
addikt
java t telepítettem. ebből a tárolóból. a 8 verziót.
sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/javaez a működőképes java? vagy oracle s t kell feltenni más verzióban? Melyik működik 14.04 alatt?
Csak azért mert nálam nem százas. -
RBJ
addikt
Na ép írni akartam, hogy win alatt megyen xubi probléma lesz, erre win helyreállítás után és 3. xubuntu újraindítás után jó lett.
ilyet.
-
RBJ
addikt
Pulse audió ban pedig vibrál a hang csík vagy mi fene. ha bedugom a dugaljt azt is mutatja de mégse szól semmi.
-
RBJ
addikt
Bekapcsolom a gépet és sehol semmi hang. Este óta eltűnt a hang.
Mi lelte. a pulse audió nál minden rendben a kimenetnél. Először azt hittem, hogy a fejhallgató feküdt ki de kihúzva a kábelt se szól a gép. -
RBJ
addikt
Milyen meghajtó nvidia driver ajánlott telepíteni?
zárt, tesztelt, updates zárt tesztelt, nem értem . -
RBJ
addikt
AZért érdekes a xubuntu nál, hogy ha keresek olyan progit, ami a további beállításokban van nem adja be a főablakban keresésnél.
-
RBJ
addikt
válasz
Aethelstone #15191 üzenetére
nem igen pár kihuzgálás után megjavult. csak egy adott file törlésekor csinálta.
Meggyógyult, lehet döglődik. -
RBJ
addikt
A default wallpaper hol van a fájlrendszerben. MOst állítanék hátteret és nem hozza a kicsike. csak a képek mappában szereplőket.
usr/share/wallp... be nincs.
-
RBJ
addikt
Nahát a startup manager nem működik ezen. Pedig helyre kell kalapálni a splashscreent mert amióta telepítve van az ndvidia driver csak karakteres kinézete van.
-
-
RBJ
addikt
panel ról véletlenül eltűntettem a hangerő ikont. hiába nézem a panel beállítások között nem találom.
Sőt még a rendszer beállítások között se találok hangbeállítást. -
RBJ
addikt
-
RBJ
addikt
Jelentem sikerült. xubuntu alól vagyok. patriciózás sikerült, már csak ízlésem szerint kell kikalapálni a rendszert és kész. ha nem fog tetszeni visszamegyek elementary os re. szerintem nem sok értelme.
csak annyi előnye, hogy kész a csicsa rajta. -
RBJ
addikt
Már mondani is akartam, hogy nem fog sokáig tartani de a zsugorítás igencsak megtart.
grubnak annyi ahogy elnézem de csináltam már párszor csak az is régen volt.
Kendek eljárása alapján csináltam. -
RBJ
addikt
Na itthon vagyok, menten nekiesek a patricionálásnak.
-
RBJ
addikt
Sejtem, hogy az egymás mellett lévő patriciókat törléskor egybe lehet rakni de a hátul levő sda5 t kellene előre pakolni de nem merem vagy tudom, látom a gpartedbe hogyan kell.
-
RBJ
addikt
válasz
Fritz Teufel #15100 üzenetére
TUdom, hogy kecske vagy bak féle de nekem erről a verzióról maga a okultizmus cimbóluma jut eszembe.
-
RBJ
addikt
Valaki ajánlhatna valami multiboot usb creator t.
Yumi se vált be. Nem műszik. -
RBJ
addikt
válasz
Kendek #15047 üzenetére
Látom én, hogy fától az erdőt.
Csak a file kezelőmmel csatolom fel az usb t csak akkor látja a multisystem. lehet ez a gond.
Próbáltam még a cimkét átnevezni multisystem_ re de így se megyen.
hogyan tudom parancssorral felcsatolni?sudo mount -t vfat /dev/sdb1 /media/MULTISYSTEM
ezzel nekiestem de még mindig cimke gond van. -
RBJ
addikt
válasz
Aethelstone #15040 üzenetére
Akkor nekem is.
Jobban örültem volna ha az lts re építene az elementaryOS. Lehet ebből még a végén megint linux mint lesz. -
RBJ
addikt
Úgy látom leszek nagy viharban mostanság.
eleve a gépemen van vagy 4 patrició. win, linux mint, elementary ami elsődlegesen használok, és manajaro ból marad patrició ami üres és nem tudom hova csatolni.
Szerintem maradok majd az elementary n csak hogyan fogom én a linux os patriciókat egybegyúrni az magas.
MÁsodik problémám ami kevésbé nagy de probléma, hogy van egy külső usb táram.
Ami két patricióra van osztva egyik wbfs/ wii/ másik fat32 és ez a baj mert 5 Gb nál nagyobb motyó nem megyen rá. Ezen sok filmet eltároltam amit nem szeretnék letörölni de nincs kedvem másolgatni így full ntfs lesz szerintem. -
RBJ
addikt
Külső usb tárolóm most írásvédett lett. nem tudok rátenni semmit.
Hogy hogyan és mikor azt nem tudom. -
RBJ
addikt
elementary alatt a Scratch nem menti bezáráskor a létrehozott dokumentumomat.
-
RBJ
addikt
Mai nap elhülyült vagy most vettem észre, hogy a java plug in t tilt egy bizonyos felugró ablakot.
Hol tudom engedélyezni? Hiába kérdez rá az elején, hogy engedem e akkor tiltja. -
RBJ
addikt
felraktam live ba próbaként a simplicity linux t és lőn látta a wifi jeleket.
ezek szerint működésre lehet bírni valahogy a wi fi m.
frisbee volt a neve az alkalmazásnak. meglesem. -
RBJ
addikt
a plusz billenytyűzeten nincs hotkey gomb, vagy funkció de nem lehetne valahogy betanítani annak?
lehet a noti billenytyűzetével van gond.
billyentyűzet beállításokban esetleg megadni valami más kiosztást, hogy legyen Fn más billentyűzeten. -
RBJ
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #13014 üzenetére
fent van.
-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #13012 üzenetére
amióta linux alatt vagyok semmiféle wifi bluetooth nincs. megvoltam nélküle.
Csak most szabadidőmben mókolok vele. -
RBJ
addikt
engedve van de semmilyen más kombo nem megyen az Fn gombbal.
Lehet le kellene szednem az fn gombot? hallkan megsúgom, hogy felette az í betű hülyéskedett pár hete.
Állandóan írt magától. leszedtem a gombot pucolás azóta elmúlt. lehet még régen ráömlött valami és most kezd rágcsálni benne. -
RBJ
addikt
sudo lshw -class network
*-network DISABLED
description: Wireless interface
product: RTL8191SEvB Wireless LAN Controller
vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
physical id: 0
bus info: pci@0000:06:00.0
logical name: wlan0
version: 10
serial: 1c:4b:d6:38:a9:6d
width: 32 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical wireless
configuration: broadcast=yes driver=rtl8192se driverversion=3.2.0-57-generic firmware=N/A latency=0 link=no multicast=yes wireless=IEEE 802.11bgn
resources: irq:19 ioport:4000(size=256) memory:f6000000-f6003fff
*-network
description: Ethernet interface
product: RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
physical id: 0
bus info: pci@0000:07:00.0
logical name: eth0
version: 03
serial: 00:26:9e:93:61:2c
size: 1Gbit/s
capacity: 1Gbit/s
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress msix vpd bus_master cap_list rom ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt 1000bt-fd autonegotiation
configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=r8169 driverversion=2.3LK-NAPI duplex=full firmware=rtl_nic/rtl8168d-1.fw ip=89.135.112.61 latency=0 link=yes multicast=yes port=MII speed=1Gbit/s
resources: irq:47 ioport:5000(size=256) memory:f2004000-f2004fff memory:f2000000-f2003fff memory:f2020000-f203ffff -
RBJ
addikt
pont ez a baj, hogy még win alatt se tudom életre kellteni Fn+ f1 el. Lehet fizikailag a gombbal gond? lámpa nem ég.
ezért gondoltam, hogy szoftveresen nem lehet bekapcsolni valahogy?
Jé most jöttem rá, vagy nem használtam, plus billentyűzet van hozzátéve a gépemhez úgy használom, hogy a plussz hangerő és start,stop,play, tekerés gombot is tudom használni nem kell egérrel a clementinében kattogtatni. -
RBJ
addikt
Tiszteletem.
Mivel szabadidő rengeteggel kell lehet szembenéznem remélem, feléledt bennem a kisördög.
4 éve használhatatlan wi fi met szeretném életre kelteni. Igaz nem hiányzik de a kihívás az kihívás.
Adott Fujitsu pi3560 gép.
Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8191SEvB Wireless LAN Controller ami döglött.
Fn + F1 kellene életre kelteni de nuku.[link]
Volt valami fujitsu osd utility ha jól emlékszem a win en anno és azon keresztűl lehetett vezérelni az Fn combokat, vagy szükség volt rá.
Várom a tippeket. -
RBJ
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #12962 üzenetére
Nekem elég volt a sysinfo arra, hogy a dobozon feltüntettet tartalom benne van e.
-
RBJ
addikt
Na most kaptam egy DELL 3537 i7 t. meglepődtem, hogy ubuntu van rajta.
Olyan animációval indult, települ, hogy csak lestem. Ilyen lett az ubuntu vagy a dell kalapálgat rajta?
Elvileg wint kellene rátenni de nem bántom, hátha megszokja a kislány akinek ajándékba lesz.
Apuka adja karáncsonyra csak meg kell szakértenem.
Szerintem egy serdülő csak fogja tudni kezelni aki nem is gépfüggő egyáltalán.
Ha általános dolgokat használ böngészés stb akkor biztos elég lesz.
Ha nem akkor levakarom majd.
De a remény él hátha áttudom állítani a jó oldalra.hardver összetételt hol tudom megnézni ubin, biztos akarok lenne, hogy az van benne amit vett.
-
RBJ
addikt
Nem tudok nagy méretű iso t másolni egy usb tárra. Túl nagy méret azt írja az elementary és a Mint is.
valami megoldás? -
RBJ
addikt
Mostanság nem szenved valaki a my weather-indicator al?
Hol megyen, hol nem megyen, ha megyen állandóan 26 C ír ki.
Hiába töröltem a myweather config ját akkor sem jó. -
RBJ
addikt
wigwam tűzfalteszt oldala nem jön be. valaki mást tud ajánlani? Tesztelnék.
-
RBJ
addikt
Most is mielőtt elkezdtem volna írni ide egyből kétszáz íííííííííííííí betű megindult.
Ha rányomok megáll. de ha ki van húzva a billentyűzet akkor is csinálja.
Linux mint alatt is fennáll a probléma. Kezdek ideg lenni. Lehet a noti hülyül teljesen meg? -
RBJ
addikt
Tiszteletem.
Gond van. Nem tudom, hogy hardvare s vagy szoftveres probléma.
Mai nap elkezdte, ha megnyitom a böngészőt, akkor vagy a kereső ablakban vagy máshol ahol írni lehet elkezdi folyamatosan vagy nnnnnnnnnnnnnnn, vagy íííííííííííííííííííí ékezetet tolni állat mód.
Mintha beragadna a billentyűzet. Vagy ha a könyvjelzők menüre megyek akkor vagy valami ablakot nyit vagy egyáltalán fel se jönnek a mentett könyvjelzők.
Nem tudom, hogy elementary betegség lett vagy billentyűzet vagy egér zavar be? -
RBJ
addikt
akárhogy formázom az egyik usb pent a multisystem egyáltalán nem akarja látni.
-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #11900 üzenetére
én is valami ilyesmire gondoltam.
Mert nem gondoltam anno, hogy megtetszik az elementary így csak 30 Gb ot adtam neki. Most meg kevés, meg amúgy is kihasználatlanul van a manjaro volt patriciója. -
RBJ
addikt
Én is csak a nyomtató miatt tartom amit jó ha évente egyszer használok. Míg észhez tért a win indulás után állítom egy fél linux feltelepül
.
A gond ott van, hogy annyira elszoktam tőle mikor tippet, vagy tanácsot kérnek lassan lessek én is, hogy mi is van? Elbutultam a wintől -
RBJ
addikt
El is felejtettem mondani majd sokkot kaptam a win látványától és döcögésétől.
-
RBJ
addikt
Tegnapi kalapálásomból kicsi bibi még maradt. Hiába választom ki a rendszerbetöltés kezelővel, hogy az elementary legyen az alapértelmezett os nem az indul.
Elvileg az sda 1 /mint/ lett telepítve a grub ezért indul az?
sda4 van az elementary, mókoljam erre ? -
RBJ
addikt
Jelentem meggyógyult. Köszi a tippot kendi.
-
RBJ
addikt
sos kellene. vagy helyrekalapálom a wint amit gyanítok azért ment el mert hátrébb lett rakva a patriciója az elementary miatt, vagy életre keltem linux alatt a nyomtatót vagy a google valami megoldás érdekel.
-
RBJ
addikt
és ha segítene is valaki?
érdekes látja a gép a nyomtatót , kiküldi a feladatot de a nyomtató kussban van.
-
RBJ
addikt
http://localhost:631/admin
találtam egy ilyen nyomtató kezelő oldalt is. ha valaki tud segíteni puccantanám. -
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #11827 üzenetére
csak tényleg ezért van win a gépemen mert évente egyet kell nyomtatnom esetleg. linux alatt meg semmi.
lehet vissza kell álllítsam valahogy a wint.
érdekes még mindig mutatja, hogy nyomtat de a nyomtató nem csinál semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Teszt
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest