Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• aag
    őstag

Nem tudom, de elvileg be kell tudnod jelentkezni. Ha automatikusan nem teszi, akkor a pontos felhasználónevedet és a jelszavadat kell megadnod. Ezek együttesét el kell, hogy fogadja ha eredetileg is azt tette.
    Legrosszabb esetben csinálhatsz rendszerjavítást Live-ról (vagy egyéb másik futó Ubunturól).
    Csatold a /dev/sda2 partíciót a /mnt alá (ha jól értem akkor több partíciója nincs a rendszernek), aztán indítsad a Systembacket. Válaszd a rendszerjavítást, tallózd ki a visszaállítási pontot, majd indítsad a javítást.

(ha jól értem akkor több partíciója nincs a rendszernek)

Kettő van. Az sda1 és az sda2. Az sda1-en 10.04-es van. Az sda2-őn pedig az elrontott Maya. Indíthatom a 10.04-esről és utána azt csinálom amit írtál? Akkor a rendszervisszaállításnál az sda2-őt állítja vissza? Még véletlenül sem szeretnék adatot veszíteni az sda1-en.

Sajnos lemezről nem lép be. Nincsen ott sok opció, hogy azokkal kisérletezve be tudnék lépni. Egyébként közben kiírtam pendrájvra is az ISO-t. Na, onnan meg el sem indul. Még addig sem jut el, hogy a live-módot lehessen választani. :F

Új hozzászólás Aktív témák