Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cucuska2

    őstag

    válasz tordaitibi #38105 üzenetére

    Fordítva ülsz a lovon.

    Nem a Windows támogatja az eszközeidet, az eszközeid támogatják a Windowst. Az, hogy te nem tudtál olyan eszközt venni, amihez ne adjisten hozzáférsz nem proprietary eszközzel, az nem a mi/Linuxos társadalom baja, az a te bajod, és csak magadat okolhatod miatta. Talán legközelebb majd odafigyelsz, hogy olyan eszközt vegyél, aminél nem vagy leláncolva a gyártó miatt.

    Lehet panaszkodni, hogy a Linux semmit nem támogat, de ez nem igaz. Amíg a gyártók képtelenek arra a minimális erőforrásra, hogy a rosszul megírt szoftvereiket Linuxra kiadják (netalán open source-olják, így a közösség is meg tudja oldani a problémát, ha a gyártó elengedi a szoftverük kezét), addig te nem pampoghatsz itt, hogy nincs alternatív szoftver. A te eszközeid, a te felelősséged, hogy olyat vegyél, amihez létezik.

    Adok egy példát, ami elképzelhetetlen Windowsos ökoszisztémában, de a munkahelyemen speciel tökre jól működik. Van egy hálózati nyomtató/szkenner, mindenkinek van egy kódja. Ha szkennelek, akkor a nyomtató FTP protokollal feltölti PDF-ben a kódhoz tartozó usernek a ~/scan/ folderébe, ahová amúgy be lehet SSH-zni (és lehet SFTP-vel letölteni), így a szkennelés után közvetlen elérem telefonról, és sehol nem vagyok arra kényszerítve, hogy egy zárt ökoszisztémát használjak, mint te, és esetleg azon kapjam magamat, hogy hozzá vagyok láncolva egy gyártóhoz/platformhoz/rendszerhez.

    Persze, lehetne csilivili app, csak akkor meg mindenki azon panaszkodna, hogy miért ez a platform, miért nem a másik.

    Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

Új hozzászólás Aktív témák