Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz Luck Dragon #31211 üzenetére

Értelek, tudom, hogy írtad is, csak nekem nem jött át, hogy most milyen folyamat közepén vagy elején vagy. :D

Most van egy géped, amire asztali disztrót telepítettél! Nem véletlenül hangsúlyos az asztali szó! Ez teljesen OK, megértettem, tetszik, gyors, jó lesz.

Amit utána írtál, az nem volt világos ezek szerint nekem, hogy most akkor építesz egy HTPC-t is vagy a mostaniból akarsz csinálni, bocs lehet, hogy tényleg megzavart az asztali használatú Ubuntu felrakása! Ez ugyanis egy teljes komplett rendszer, ami viszont nem HTPC-re való, főleg azért nem, mert tele van olyan programokkal, amik nem kellenek a HTPC-be és szinte nincs benne olyan, ami viszont abba kell. Saját szavaimmal úgy mondanám, hogy úgy viszonyul az Unitys Ubuntu a mediacenter-hez, mint nagyanyám porcelán készletének elszállításához a 30 t-s kamiongépjármű.

Arra viszont tökéletesen jó, hogy legalább ismerkedj a Linux rendszerrel. A multimedicenter-re is vannak disztrók, neked majd arra lehet szükséged később!

Persze simán meg lehet oldani a jelenlegi Ubuntuddal is, akár a Kodi feltelepítésével is, de ugye nem egy kisebb erőművet akarsz építeni..... ;] (meg ott a porcelános példa)

Csak, ha kíváncsi vagy rá, itt az asztali Linux disztrók listája.

Itt az első 5-ből gyakorlatilag jót választottál, mert 2 kezdő disztró van bennük apt csomagkezelővel és két szintén kezdőknek ajánlható pacman-os csomagkezelővel. A Debiant én kihagynám a kezdőknek javallottak közül.

A végén abba egyezzünk meg, hogy asztali gépre desktop Linuxot, mediacenterre meg multimedia Linuxot célszerű telepíteni!

Remélem, közelebb kerültünk a megoldáshoz, mint egy nappal ezelőtt! ;]

Új hozzászólás Aktív témák