- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
petya80
tag
válasz
Siriusb #17172 üzenetére
Üdv.
Új fejlemény. Haver ott van a helyszínen és a következőt mondta.
Kihúzta a modemet.
Linux Mint indítás.
Modem bedug. Grafikusan a meglévő kapcsolatot törölte, újra beállította és van net.Csak a hiba ott van, hogy ezt minden bekapcsoláskor el kell játszani, hiába van bepipálva az automatikus csatlakozás.
Egy kicsit beljebb vagyunk de ez még így nem ok.
-
petya80
tag
Üdv.
Még egyszer megpróbálkozom, hátha valaki tud segíteni ebben az 'egyszerű' kérdésben.
Tehát, Linux Mint 7 (Jaunty 9.04), van fent XP mellett. T-online sima ADSL net. Win simán kapcsolódik (név, jelszó).
Linux, pppoeconf -ra előszőr kérte a név jelszót, de miután megadtam mégse kapcsolódott és azóta pedig az alábbi hibaüzenet fogad pppoeconf közben. Valami lefoglalja a modemet.
Linkelek pár parancs kimenetet hátha segít :
http://img196.imageshack.us/img196/5673/kpernykp0.png
http://img196.imageshack.us/img196/1548/kpernykp1.png
http://img196.imageshack.us/img196/7009/kpernykp2.png
http://img196.imageshack.us/img196/2672/kpernykp3.png
http://img196.imageshack.us/img196/5163/kpernykp5.png
http://img196.imageshack.us/img196/2558/kpernykp6.pngLive CD -ről sincs net (próbáltam Ubuntu 8.04, 8.10, 9.04 Live-al) a következő hibát dobja :
"The DSL connection has been triggered. You can use "plog" command to see the status or "ifconfig" ppp0" for general interface info."
plog parancs semmit nem adott promptba visszalépett.
Szeretném ha legalább tippeket adnátok. Sima ADSL beállítás, hihetetlen, google is alig ad találatot ezekre a hibákra és nem jutottam előbbre.
Köszi előre is.
-
petya80
tag
Mint azt az lspci kimenet mutatja látja hálókártyát és a pppoeconf is megtalálja csak valami lefoglalja a modemet.
ifconfig kimenete ez volt.
ubuntu@ubuntu:~$ ifconfig eth0
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:1d:7d:7b:bd:bb
inet6 addr: fe80::21d:7dff:fe7b:bdbb/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:4294967240 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:62 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)
Interrupt:221Megfogom majd próbálni tv-tuner kártya nélkül is, és legrosszabb esetbe veszek pár ezresért egy használt routert.
-
petya80
tag
válasz
Dark Archon #16925 üzenetére
Tisztánlátás végett:
Az én gépem routeren keresztül kapja a netet és remekül működik és semmit nem kellett állítani egyből megy a net.
Ez egy másik gép amiről most szó van egy olyan ismerőstől akinek ADSL net-je van.
Ezzel vannak a gondok.Ezt a gépet hoztam el magamhoz és dugtam rá a routeres netkapcsolatomat és a 8.04-es Live CD-k egyikével se volt automatikusan net. De miután beraktam egy Xubuntu 8.10 vagy 9.04 vagy a MInt 7 Live-ot egyből volt net ezen a gépen is. Ezután telepítettem rá a Mint 7-et és raktam fel rá pár alap dolgot és vittem vissza tegnap az ADSL-netes ismerőshöz.
Ahol első belépésre pppoeconf-ra nem jött fel az '"egy másik pppoe folymat is fut ami lefoglalja a modemet" hiba hanem simán bevette a nevet jelszót de ennek ellenére nem volt net.
Jött az újraindítás grafikus net állítás (fentebb írtam róla bővebben) újra pppoeconf az említett hibaüzenettel. Utána Win indítás simán csatlakozik
Nem lehetséges, hogy a TV-Tuner kártya kavarhat be ugyanis ha jól tudom van benn.
Egyébként itt az lspci kimenete :
02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev ff)Köszi
-
petya80
tag
válasz
Dark Archon #16923 üzenetére
Próbáltam Ubuntu 8.04, 8.10 Xubuntu 8.04, 8.10, 9.04 Live CD-vel de mindegyik esetben hibát írt ki pppoeconf közbe, igaz nem a fenti üzenetet de nem sikerült behozni a netet egyik Live-al sem.
Egyénként előtte wubival volt feltéve a sima Ubuntu 8.04 és ott ugyanez a hiba volt pppoeconf-nál ezért hoztam el a gépet, partícionáltam és feltettem a Mint 7-est ami egy az egybe 9.04-re épül.
Érdekesség, hogy mikor elhoztam a gépet és rádugtam a netet (routerről kapom a netet tehát semmit nem kell állítanom és megy) a 8.04 Live CD-k egyikével se volt net ezen a gépen. (Xubuntu 8.04, Ubuntu 8.04, Mint 6 Felicia)
Minden más Live CD-vel volt egyből net, mint a saját gépemen. Ezért is tettem fel a Mint7 et, mert az volt a legfrissebb 9.04-esem.
-
petya80
tag
Üdv.
Ezen a fórumon olvastam hasonló problémáról de a megoldást nem találtam.
Ismerőst szeretném áttéríteni Ubuntura. Elhoztam a gépét telepítés ok (Linux Mint 7 Gloria (Jaunty)). A neet én routerról kapom, úgyhogy nálam nem kellett semmit állítgatni volt net.
Ma elvittem a gépet (sima t-online ADSL) sudo pppoeconf talál ugye 2 eszközt eth0 és pan0 (vagy valami ilyesmi) , név jelszó megadva kapcsolat nincs. Reboot kapcsolat sehol.
Újra pppoeconf de ahelyett hogy kérné a jelszót ezt a hibát küldi :
http://img517.imageshack.us/img517/232/kpernykpterminal.png"egy másik pppoe folymat is fut ami lefoglalja a modemet"
Akkor próbáltam a Hálozati kapcsolatoknál ADSL-et hozzáadni ha hozzáadok egy dsl kapcsolatot, és nem jelölöm be, hogy minden felhasználó használhassa, akkor a program főablakában még látom a "dsl1" kapcsolatot, de a hálózatbeállító ikonjára kattintva már nincs a választhatók listájában.
Ha bejelölöm, hogy minden felhasználó használhassa, akkor meg már a beállító főablakában is üres marad.Live CD be úgynincs net.
Windowst indítom simán csatlakozik megy a net.
Nagyon megköszönném, ha segítenétek (nem vagyok teljesen kezdő), mert beharangoztam, hogy Linux ilyen jó olyan jó (amúgy tényleg jó), de egy egyszerű ADSL-t nem tudok beállítani.
Elsősorban magamra haragszom, de egy-kétszer már állítottam be ADSL és simán ment minden.
Kösz előre is.
Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest