Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola G86 - majdnem Edge
Aktív témák
-
rtom
senior tag
válasz
upszilon
üzenetére
Én erre a megoldást úgy tudnám elképzelni, hogy ha lenne egy közös tároló, amiben lévő "csomagokat" (forráskód?) minden linux disztró értene és telepíthető lenne, függőségekkel együtt, mint pl. ez a projekt, hasonlóan pl. az Android vagy Apple AppMarket-hez.
Vagy, mivel egy átlagos felhasználónak a tároló hozzáadása problémás, a "software center"-nek azt is meg kéne oldania, hogy ha nem található a kért csomag a tárolóban, akkor keressen rá a neten (sourceforge-on, freshmeat-en) és kérésre a tárolót adja hozzá a forrásokhoz (next->next->OK előnyben!)
Vagy bilibe ér a kezem?
(#33466) emitter: próbáld meg purgálással; sudo apt-get remove --purge slimrat
-
Siriusb
veterán
válasz
upszilon
üzenetére
Elismerem mindent nem lehet megoldani linux alatt. Példának okáért egy scannert nem tudtam használni. Vajon ez a linux hibája, vagy a gyártó(k)é, akik nem foglalkoznak termékük támogatásával linux alatt, csak az MS-sel.
Légy szíves megérteni valamit, a linux, mint olyan a közösségre épül. Mindenki igyekszik hozzájárulni valahogy, akár fejlesztőként, akár úgy, hogy válaszol egy fórumban azoknak, akik elakadtak valahol.
Valószínűleg ha egy hozzáértő odaülne a gépedhez, simán megoldaná, hogy fusson az abevjava. Te nem értesz hozzá. Én sem. Lehet itt senkinek nem volt ötlete, próbálkozni kell más fórumon is.
Megkérlek, ha majd beszélsz valahol az ubuntu - ról és szidod, hogy még egy nyomtatványkitöltő programot sem tudtál működésre bírni, tedd hozzá, azonban számtalan embernél gond működik. Csak hogy teljes képet kapjon a beszélgetőpartnered.
(Én például ubuntu és arch linux alatt is használtam az elmúlt években gond nélkül.)És hogy mennyire hasznavehetetlen a linux? Pl. használják webszervereken, filmgyártáshoz, sőt még a londoni tőzsde is ezt akarja használni (ez az ügy nem tudom hol tart, lehet már be is vezették).
A linux nem tökéletes, a windows sem (ha használtál már, nagyon jól tudod). Te sem vagy az, de én sem. Azt azonban megválaszthatom, hogy a jó oldalát nézem valaminek és elfogadom a kevésbé vonzó tulajdonságait, vagy inkább a kritika esik túlsúlyba.
Azt hiszem beszélhetek a többiek nevében is: mi itt szeretjük a linuxot. Részemről viszont már fárasztó, hogy kb 2 éve mindig oda lyukadsz ki, milyen vacak a linux. Kaptál a közösségtől sok segítséget. Ha nem megy, ne használj ubuntu - t. Nem kell erőltetni, ne dörgöld mindig az orrunk alá a negatív véleményedet. Elmondtad már néhányszor és tudomásul vettük, hidd el.
Aktív témák
- LEGO klub
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- SSD kibeszélő
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 M5 1TB Wifi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 208 - Lenovo LOQ (17IRB8) - Intel Core i7-13700F, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs