- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
SzEgHaLoM #39891 üzenetére
BIOSod van még ugye? Állísd be hogy USBről bootoljon
Amit még kipróbálhatsz UNetBootin készítesz egy USB boot disket és arról indítod
-
válasz
SzEgHaLoM #39891 üzenetére
Ha egyáltalán nem jön be menü, akkor a lemezről bootolás után megfagy... A lemez indítómenüjében van egy olyan, hogy lemez ellenőrzése, ha minden igaz... Nekem már nem egy esetem volt, amikor rossz volt lemez (de úgy, hogy pl. a telepítés közepén állt meg állandóan
)
-
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
SzEgHaLoM #39829 üzenetére
Ha van képed akkor igen. Ez azt jelenti hogy a rendszer feláll, csak monitort nem ismeri (vagy a vidikártyát) (Ekkor a Dash-be (első ikon balra fent) írd be hogy illesztőprogram és tölsd le a drivert, majd reboot). Ha meg a rendszer sincs akor GRUB repair
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
SzEgHaLoM #39823 üzenetére
Ilyennel már találkoztam. Ha a gép rendesen bebootol akkor csupán a monitor nem kap videójelet. Utána olvastam még anno, volt akinek, miután a rendszer felállt egy monitor kikapcs-bekapcs segített, haveromnak pedig oda kellett adjam a monitorom míg a videókártya drivereit felrakta. S egy restart után már ment is.
-
Atapi
senior tag
válasz
SzEgHaLoM #39820 üzenetére
több helyen is olvastam mostanában olyat, hogy egy linux teljesen leveszi a fényerőt egy nb képernyőjéről. először próbáld meg, hogy fn+FX/Y funkcióbillentyűvel tudod-e változtatni a fényerőt. ha szerencséd van, nem csak szoftverrel működnek a funkció billentyűid. illetve azt sem árt ellenőrizni, hogy esetleg a kimenetet nem állította-e át a rendszer, bár ezt szerintem nem kellene megjegyeznie.
a másik, hogy az újabb ubuntu verziókba szokott sz*r nyílt nvidia meghajtó bekerülni, ami nem kompatibilis bizonyos kártyákkal. szóval ha a fényerős tipp bejön, akkor boot során nyomogasd a shiftet, így elvileg bejön a grub2 rendszerválasztó menüje. itt recovery módot kellene indítani, majd egy failsafe x-et, amivel driver nélkül talán betölt az x. ha ez sikerül, akkor iziben feltolni minden frissítést, és keresni zárt meghajtót a kártyádhoz. unity alatt nem tudom ez hol van, de 11.04-ben még be tudsz klasszikus gnome alá jelentkezni, ott a rendszer/adminisztráció/további illesztőprogramok alatt valószínűleg talál majd valamit. -
aag
őstag
válasz
Szia!
Nem, a gépedet biztosan nem érte károsodás, de a 11-es ubival ismerni meg a linux világát kb olyan, mint Trabanttal tanulni meg vezetni. Előfordulhat, hogy egy életre eldöntöd a linuxról, hogy egy használhatatlan szar. Pedig nem, csak az ubi fejlesztői tértek le mostanában a helyes útról.
Javaslom olvasd el a #39731-es beírásomat és cselekedj aképpen.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Szia!
Gondolom egyenesen a windowsból telepítetted az ubit?
Bootolj be egyenesen a LIVE CDről, hogy lásd van-e telepítve valami a gépre, s ha lehetséges helyreállítsd a GRUBot.
szerk: Nyugi, annak hogy valamit végérvényesen ilyen módon tönkretegyél annak az esélye a nullával határos.
Aktív témák
Hirdetés
- Gyermek PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest