Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Netfone
- iPhone topik
- Ezzel a mobillal készülhet a 2026-os MWC-re a HMD
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Mobil flották
Aktív témák
-
tropico
tag
válasz
vilmaboy
üzenetére
Na megnéztem ennek az FS Amilo l7320 laptopnak a tulajdonságait. Hát ez a VIA PN800 vga nem egy értelmes dolog. 64 MB memória nem sok, de elvileg elég egy minimal ablakkezelő használatához. A laptopban elvileg 512MB DDR (400Mhz) ram van ebből még a vga 64MB-ja lejön és a többit használja maga az oprendszer 448MB-ot. Tehát ha jól számoltam ennyiből kell gazdálkodnia az oprendszernek.
Ehhez a géphez én a Crunchbang vagy a Puppy
javasolnám, de ha mindenáron valami nagyobb kell akkor előtte egy memóriabővítés min. 1G-re. Ubuntu és társai 1Gb-tól érzik jól magukat. Az ubuntu.hu keresőjébe beírod a laptopod tipusát elég sok solgot találsz róla. -
bobalazs
nagyúr
válasz
vilmaboy
üzenetére
Laptopon nálam is openchrome van. xorg.conf -ot mig nem konfiguráltam nekem még egerem sem volt, csak vesa módban. A helyzet az hogy a viások nem tették nyilvánossá a driver forráskódját, ezért nem is tudtak teljesen fejleszteni rá. amd-nvidia-intel átlalában problémamentesebb.
-
válasz
vilmaboy
üzenetére
Intel chipseten azért jobb, az én Fujitsumban az van...
De amúgy Via-ra is tuti fel lehet tenni, mert sokan használják, csak mókolni kell.
Különben ha egyszer összeraktad, akkor már nem lesz vele gondod.(Az öreg (10 éves) HP laptopomban is S3 Savage IX kártya van, csak az még a VIA-s felvásárás előtti, azon csont nélkül megy az Lubuntu.)
Aktív témák
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- Samsung Galaxy S24 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ehhez a géphez én a
javasolnám, de ha mindenáron valami nagyobb kell akkor előtte egy memóriabővítés min. 1G-re. Ubuntu és társai 1Gb-tól érzik jól magukat. Az ubuntu.hu keresőjébe beírod a laptopod tipusát elég sok solgot találsz róla.