Hirdetés
Aktív témák
-
válasz
Jester01
üzenetére
Ha van root account, akkor nem a userekét fogják támadni, hanem a root-ot - amit alapvetően semmivel nem nehezebb hackelni, mint a sima userét, hacsak valaki nem veszi nagyon komolyan a biztonságot. Természetesen nem igazi megoldás a sudo-zás sem, ezügyben már történnek/történtek fejlesztések. Ha valaki nagyon kíváncsi, mennyire sebezhető a rendszere, használja a SecTool-t és az nmap-et.
-
VaZso
senior tag
válasz
Jester01
üzenetére
Én is így gondolom, csak lemaradt az idézőjel... többek között ezért nem Ubuntu van a gépemen (jóllehet, kiírtható belőle ez a sudo dolog, de akkoriban még nem igazán tudtam a módját, maga az elképzelés viszont elriasztott - noha az első lépés a root jelszó létrehozása volt részemről, Ubuntu helyett inkább Mandrivázom).
Bennem kicsit másként jelent meg a sudo hátulütője:
"Édes gazdám, kérlek futtasd le a sudo települök.sh filet, ha kíváncsi vagy a fotókra..."Valahol írtam is korábban a fórumba, hogy sudo vírus és minden "rendben"...
...meglesz még ennek a böjtje (ill. presztízsveszteség) szerintem...
Aktív témák
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor, MS4022
- Samsung Galaxy A34 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660 SUPER 6GB Zalman T4 Plus 450W
- Macbook Pro M1 Pro 32/512GB // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest