- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
válasz
qamu74 #41099 üzenetére
Gondolom a CompizConfig beállításkezelővel, mint másutt. Ez se nem disztribúció, se nem asztali környezet kérdése, ezt az alkalmazást írták a beállítására. Igaz, régebben volt hozzá egy egyszerűsített Ubuntus beállításkezelő is, de az újraírt Compizhoz már nem írták meg (vélhetően a Unity miatt).
-
válasz
szaszayanou #41077 üzenetére
Deaktiváld a zárt meghajtót, majd újraindítás után telepítsed újra a libgl1-mesa-glx nevű csomagot.
-
válasz
szaszayanou #41073 üzenetére
Az aMSN-nel nyomom, azzal nem vettem még észre olyat, hogy ne tudna bejelentkezni. De persze az üzenet nem meg kapásos jelenség ennél is fennáll időnként.
Amúgy most akkor kikapcsolódni, szórakozni nem tud magától a géped, vagy kikapcsolásnál megakad és nem lövi le magát? Én ez utóbbit az fglrx használatakor tapasztaltam, a nyílt meghajtóval pedig sosem. -
válasz
szaszayanou #41071 üzenetére
Szoktam MSN-ezni, de az Empathy nálam nincs telepítve.
-
válasz
qamu74 #40994 üzenetére
Sajnos nemigazán tudom, hogy pontosan mire gondolsz. Mármint konkretizálhatnád kicsit a dolgot. Ahogy elnézem a Nautilusban kb. ugyanazokat lehet beállogatni mint a Dolphinban ha nézetről van szó.
(#40995) Petyyyyy: Akkor be kell állítani, hogy az XP-é legyen az alapértelmezett menüpont és a menü ne jelenjen meg.
-
válasz
rybank #40991 üzenetére
Ahogyan szeretnéd, gondolom formázás lenne a legcélszerűbb. De persze ha nincs szükséged a partícióra így külön, akkor töröld és add hozzá a felszabaduló helyet egy mellette levőhöz. Ha ezt a törlendő rendszert telepítetted később, akkor pedig előtte célszerű a másik rendszerről egy GRUB-ot telepíteni, hogy utána eltudjon indulni.
-
válasz
MacCaine #40977 üzenetére
Ott lényegében minden olyanra lehet gondolni ami felhasználói szinten másabb a Windowshoz képest. A logika, a megvalósítás, a fejlesztő emberek, stb.. Lényegében neki egy ingyenes Windows kellene Linux alapokon, 24 órás közösségi támogatással és személyes segítségnyújtással. Mivel ezt nem kaphatja meg, és nem is irányíthatja a többi embert, hogy a kedvére tegyenek, ezért ide és más magyar fórumokra jár és dühöng. Én eleget segítettem neki, de persze folyamatosan erőszakoskodott dolgokkal. De hát azért nem vagyok hülye, állogassa be magának a rendszerét, keresse meg maga a problémái megoldását, a saját fórumán meg maga segítse az odatévedt szerencsétleneket (ott aztán igazi moderálás van).
-
Attól még érdemes lehet úgy csinálni, mert akkor a többi böngésző is látni és használni tudja a bővítményt. Persze mindent nem visz így sem, pl. a PH!-s videókat elfelejtheted.
(#40962) RBJ: Sajnos fogalmam sincs. De Ubuntu alatt az NTFS átméretezés amúgy is kockázatosabb, érdemes Windows alól megoldani. De ha nagyon nem megy, akkor egy mentés, törlés, újra létrehozás tutira segít a problémán.
-
Válaszd le a partíciót, majd csinálj rajta fájlrendszer-ellenőrzést és -javítást. Ha az rendben lefutott és végbement, akkor már biztosan engedi az átméretezést.
(#40957) hcl: Akkor a kézi telepítős módszerrel kell csinálni. Töltsd le a Firefoxos .xpi fájlt (architektúrára figyelj), majd csomagold ki belőle (sima zip fájl, max. nevezd át) a plugins/moonlight könyvtárat és a plugins/libmoonloaderxpi.so fájlt a /usr/lib/firefox/plugins könyvtárba.
-
Muszáj ezt? Én nem vagyok rendszerfejlesztő és nem is akarok az lenni. Ha te lenézed az ingyen megkapott komplett operációs rendszert és egy csomó programot, akkor az a te dolgod. De a helyedben eléggé szégyellném magam, hogy kritizálni ugyan nagyon tudok, de bármit is hozzátenni a közöshöz pedig nem. Majd ha fizetsz érte, teszel érte bármit is, akkor lesz jogod beleszólni, leszólni, addig pedig szerintem nem.
Te desktop felhasználó vagy, az Ubuntu pedig nem desktop felhasználóknak készült. Ezt magad állítod. Akkor pedig légy szíves felejtsd már el, és ne azt várd másoktól, hogy megoldják a problémáidat ingyen és bérmentve, mert ez már akkora gyökérség, hogy csak na. Majd biztosan mindenki azt fogja csinálni amit te szeretnél, de legfeljebb az álmaidban. Addig pedig ha olyan operációs rendszert szeretnél amilyen számodra teljes mértékben megfelel, akkor csináld meg magad.
Részemről pedig befejeztem a veled való kommunikálást, mert ez már nevetséges. Nevetséges, hogy egyfolytában, időről időre előhozakodsz az igazságaiddal, kitiltatod magad mindenhonnan. Nevetséges, hogy mindenki mást hülyének tartasz, az összes ember ostoba, nem jól tudja, csak te tudsz jól mindent, mindennek úgy kellene lennie ahogy te gondolod.
Kevés pedig az, aki még a legalapabb dolgokat sem tudja megcsinálni az általa már évek óta használt rendszerben.(#40940) zed01: Neki a Windows sem jó, sőt, semelyik rendszer sem.
-
válasz
Thusor #40926 üzenetére
Azt nem tudom, hogy ezzel konkrétan hogyan lehet megvalósítani a dolgot. De azt tudom, hogy egy terminálos alkalmazásról van szó, amely magától biztosan nem csinál semmit sem.
man upower
upower --helpMeg persze ahonnan vetted az információt, ott olvasd el, hogy mit írnak a beüzemeléséről.
-
válasz
tomy_cz #40911 üzenetére
A Precise jelenlegi kernelét javaslom, én is azt használom és az rendes Ubuntus, benne vannak a patchek is.
linux-image-3.1.0-2-generic
linux-headers-3.1.0-2-generic
linux-headers-3.1.0-2A /etc/default/grub fájlban a GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT-hoz lehet azokat beírni, majd egy
sudo update-grub
parancsot kell kiadni. Hogy segít e abban nem vagyok biztos, de ha azt olvastad akkor próbáld ki nyugodtan. -
válasz
V.Stryker #40900 üzenetére
A grafikus beállítási lehetőségek kissé korlátozottabbak egyelőre. Majd gondolom kiadásról kiadásra változik ez. Tervezik a Unity szélesebb körű testre-szabhatóságát is, meg szó volt valamilyen központi beállítóalkalmazásról is, mint amilyen az Ubuntu Tweak. Csak hivatalosan támogatott lenne a dolog. Egyébként meg nem tudom, hogy áll a kérdés, de lehet, hogy éppen azt kezdik el majd támogatni.
-
válasz
V.Stryker #40893 üzenetére
A GNOME 3 miatt már nem olyan egyszerű a régi GNOME panel telepítése. Sőt, nem is lehet felrakni, csak egy utánzatot, a fallback módot.
(#40894) tomy_cz: Abban nem vagyok biztos, hogy ha olyankor megfagy akkor még az Escape-re reagál, de próbáld majd meg.
Amúgy nem arra gondoltam, hogy a tárolóból frissítsd akkor, hanem egy egészen újabb kernelverziót lenne akkor már célszerű telepíteni. -
válasz
tomy_cz #40891 üzenetére
Ez a kernel pánik jele. Hogy mitől van azt így nem lehet megmondani, ahhoz látni kéne minimum azt amit kiír olyankor. Persze nem a splashra gondolok, hanem az igazi szövegre, amit pl. az Esc billentyű lenyomása után ír ki, vagy még inkább debug módban. De esetleg egy kernelfrissítés az segíthet a problémádon amúgy.
-
Például ha megnézed a KDE névjegyét a rendszeredben, akkor ott írja a verziószámát.
Rendszerbeállítások -> Súgó -> Névjegy: KDE
Majd ha összeveted a KDE oldalán található információkkal, akkor kiderül, hogy a legfrissebbet használod e vagy régebbit. -
Egyébként még valami a kis Windowsos ömlengéshez, hogy az mennyire egyszerű és könnyen kezelhető. Most azt érzed, hogy a Wines rendszer ilyen baromi jó, értesz mindent, katt-katt megy ahogy kell. De abba már nem éled bele magad, hogy egy teljesen kezdő számára ezek a dolgok sem olyan egyértelműek, ugyanúgy meg kell tanulnia a dolgok működését, a rendszer használatát.
Én ugyanígy lehetek az Ubuntuval, hiszen jól átlátom, számomra könnyű kezelni, egyszerű és élvezetes a használata. De amíg ide eljutottam addig én is olvastam, tanultam, megértettem és elsajátítottam. Ezt tudom ajánlani mindenkinek, akkor ellehet jutni arra a felhasználói szintre, mikor már egy apró probléma nem lesz az többé.
Az Ubuntunak meg ahogy felróvod a negatívumait, ugyanúgy tedd meg azt a másik, referencia rendszereddel is. Százszor ellett már mondva, hogy ha nem megy jól az Ubuntu, nem megy rajta semmi olyan ami számodra fontos, akkor használd a Windowst, amin pedig megy minden. De nem, ezt nem teszed meg, csak szidod tovább az Ubit. És miért teszed ezt? Pontosan azért, mert neked a Windows sem felel meg. Az mindegy, hogy mi az oka neki, a lényeg, hogy nem tudod használni azt sem úgy ahogy szeretnéd. Ebből is látszik, hogy tökéletes operációs rendszer nincs, a csodára pedig hiába vársz. Vagy elfogadod a Linuxos világ filozófiáját vagy nem, de megváltoztatni nem tudod akárhogyan is ellenedre van. -
Kár, hogy nem is arról beszélsz amiről én, hanem egy egészen más dologgal hozakodtál elő (már megint).
Én azt mondtam, hogy az nem az operációs rendszer hibája, hogy a hardvergyártók nem csomagolnak hozzávaló telepítőcsomagokat a rendszerhez.A linkelt dokumentációban minden benne van amit én is leírtam, csak meg kell nézni. A számítástechnika nyelve az angol, ezt mindenki tudja, el kell fogadni. Az a felhasználó pedig aki nem szakemberre bízza az olyan kényes dolgok telepítését és beállítását mint az operációs rendszeré, annak minimális tudással kell rendelkeznie mind a kérdéses rendszert, mind az angol nyelvet illetően. Mindenféle - ilyen téren - tudatlan ember nem fogja tudni megoldani a dolgot, ebben egyetértünk. De nincs ez másképp Windows alatt sem, a telepítéséhez ugyanúgy kell némi ismeretanyag.
Amúgy pedig az a probléma, hogy az ilyen egyszerűbb, tudással kevésbé rendelkező felhasználóknak mint amilyen Te is vagy, nem kellene saját összeállításokat farigcsálniuk, de legalábbis nem kellene közzétenniük azt. Ha valami technikai dologra rákérdeznek, akkor mint láthattuk még csak azt sem tudod, hogy miről van szó, segítséget (az összeállításhoz tartozó support) meg végképp nem tudsz adni. Másokra meg azért eléggé ronda dolog építeni, nem azért vagyunk itt, hogy kipótoljuk a tudásbeli hiányosságaidat. -
AMD-hez is ugyanolyan könnyű. De mint NV esetében is, csak akkor, ha a hardver nem sokkal fiatalabb a szoftvernél. Ellenkező esetben hiába telepítjük egy-két kattintással a zárt meghajtót, az úgysem lesz megfelelő.
Kb. úgy tudnám összehasonlítani a Windowsos példával, hogy a szóban forgó HD 6850-hez a régebben, mondjuk a HD 4850-hez kapott telepítő CD-n levő meghajtót telepítené az ember. Természetesen nem fogja működtetni az újabb hardvert. -
Biztosan ha elolvasod a benne található doksit.
A qt4-qmake csomaggal próbálkozz szerintem.(#40839) ng0ofy: Jelen esetben annyi probléma lenne, hogy a cccle-s csomagot előbb kell telepíteni, mint a másikat, mert csak akkor rak ki neki ez a másik ikont. De mivel ez a másik a függősége, nem lehet addig telepíteni amíg nincsen az. Még abban sem vagyok biztos, hogy a megadott paranccsal jó lesz-e, én a dpkg-nek megfelelő sorrendben szoktam megadni őket és akkor tutira jól megcsinálja.
-
Majd ha a driver-CD-n lesznek Ubuntuhoz való telepítőcsomagok, akkor majd összehasonlíthatod azt, hogy az ezeréves oprendszerekre mennyire könnyű felrakni őket, addig pedig nem. Nem tudom, hogy miért kell a rendszertől független dolgokat is a hibáinak tekinteni, mikor nem azok.
Az a felhasználó pedig aki a rendszert maga tudja telepíteni, az majd ha nem tud valamit akkor elolvassa a hozzá tartozó leírást, dokumentációt. Ennyire egyszerű a dolog, semmi ördöngösség sincs benne. A terminál meg még mindig nem az ember ellensége, a rendszer szerves része, megkönnyíti a munkát. -
válasz
pinnacle #40824 üzenetére
Igen, az a hiba, hogy én 64 bites csomagokat kreáltam, mert nekem ilyen rendszerem van és csak ilyet lehet. Akkor leírom az elkészítésének lépéseit:
chmod +x ati-driver-installer-11-11-x86.x86_64.run
./ati-driver-installer-11-11-x86.x86_64.run --extract
cd fglrx<nyomd meg a Tabot>
sudo ./ati-installer.sh 8.91 --buildpkg Ubuntu/lucidA keletkező Debian csomagok közül azokat telepítsed amiket én is megadtam és úgy ahogy már leírtam.
-
Na ne mond. XP-nél tökéletesen ugyanez a helyzet, ott is telepíteni kell a meghajtóprogramot, hogy ne legyen pontosan ugyanilyen jelenség. Pár csomag telepítéséhez pedig nem kell egyáltalán szakértelem. Csak van aki még a legalapabb dolgokkal sincs tisztában... Aki Windowson sincs tisztában ezekkel, azoknak pedig ugyanúgy nem megy egy Catalyst felrakás sem...
(#40821) qamu74: Van.
Amúgy te élvezed a kiáltozást? Egy kicsit hanyagolhatnád már ezt a rengeteg felkiáltójelet. Próbáld ki a pont és kérdőjel használatát is néha. -
-
válasz
pinnacle #40807 üzenetére
Itt a letöltési link a Lucidos csomagokhoz.
Csomagold ki a fájlokat, majd telepítsed őket:sudo dpkg -i fglrx-*.deb
Ha függőségi hiba lépne fel, akkor:
sudo apt-get install -f
Mikor végzett, akkor add ki a következő parancsot és indítsad újra a gépet:
sudo aticonfig --initial
-
Mi automatikus neked? A nyílt meghajtó azon kiadás alatt még bőven nem támogatja a jóval később kiadott HD6850-es videokártyát, és a tárolóban levő elavult fglrx-vel sincs ez másképp...
Most akkor használja tré felbontással és mindenféle grafikus gyorsítás nélkül a rendszert?(#40807) pinnacle: Mindjárt megcsinálom a hozzávaló csomagokat, majd feltöltöm valahova őket. Utána leírom a telepítés menetét.
-
válasz
pinnacle #40799 üzenetére
Igen, természetesen ha lecseréled a menüpontot, akkor a régi már nem lesz meg. Úgy kellene, hogy az eredeti fájlba úgy írd be, hogy kettő menüpont közé beszúrva (vagy a végére beírva) pontosan azt amit már leírtam.
A kérdéses dh-modaliases nevű csomag Nattytól kezdődően került be a tárolóba, így nem csodálom, hogy nem találja a csomagkezelőd. -
válasz
pinnacle #40782 üzenetére
A Live rendszerindító benne van a menüben, hiszen az is a menüpontok neve. Neked ha jól tudom akkor az kell, hogy a persistent módot mellőzze néhanapján. Ami ugye annyit tesz, hogy a változtatások mentésére fenntartott állapottartó fájlt ne használja akkor.
Ha az indítómenüben nyomsz a menüponton egy Tabulátor billentyűt, akkor áttudod szerkeszteni az indítóopciókat. A persistent módot úgy tudod kiiktatni, hogy a persistent szót kitörlöd. Mivel ez így nem túl maradandó és kényelmetlen a használata, egyszerűbb ha beszerkesztesz a syslinux/syslinux.cfg fájlba hozzá egy külön indítót:label Live_nopersistent
menu label Live rendszer inditasa (no persistent)
kernel /casper/vmlinuz
append boot=casper initrd=/casper/initrd.gz quiet splashSzerintem a betűtípusban lehet eltérés. Az újabb Ubuntu kiadásokban alapból az Ubuntu van használatban, míg Lucidon még a Sans.
Én az Oneiricben levő Unityt sokkal kiforrottabbnak érzem a Nattyban levőnél. A GNOME 3 miatt viszont a rendszer testre-szabhatóságában elég nagy csorba keletkezett. Viszont ezen felül én megelégedéssel használom a mindennapokban a rendszert, egészen biztosan nem térnék vissza a Nattyra. A Rendszerment segítségével viszont mindenki megtapasztalhatja maga is az új rendszer adottságait, hiszen ha nem tetszik, akkor egy rendszer-visszaállítással visszaállítható a jól megszokott régebbi rendszer. Mert ahány ember, ahány gép, annyi eltérő tapasztalat és vélemény létezik. Sajnos erősen hardver és ízlés kérdése a dolog, másokra hallgatni ez ügyben badarság lenne. -
válasz
pinnacle #40778 üzenetére
Jah, nekem ezt ne köszönd, én leginkább csak a Rendszermenttet biztosítottam hozzá (és nem kifejezetten hozzá), meg pár technikai tanáccsal szolgáltam. Ilyen rendszert bárki más is össze tud dobni, hiszen csak beállogatás kérdése, majd az általam készített alkalmazással pár gombnyomással elkészíthető belőle a .iso fájl.
Persistent módban az első indítás technikai okok miatt kicsit lassabb, majd aztán már pörgősebbre vált. Az isolinux menü konfigurálásával elhagyható a persistent mód akkor, mikor nincsen rá szükség. Ehhez vagy mindig az indítóparaméterek közül törlöd ki, vagy mivel penről van szó, bármikor beszerkeszthetsz egy külön indítót is hozzá. Technikai segítséget szívesen nyújtok hozzá ha nem tudnád, hogy miként kell eljárni.
A rendszert a Rendszermenttel lehet telepíteni, a menüben megtalálod az indítóját. Particionáláshoz használd a GPartedet, majd a telepítőnél megadhatod a felhasználói és gépadatokat. Aztán már csak a használandó partíciókat kell kiválasztani meg pár beállításról lehet még dönteni, és indulhat is a telepítés. De azért arra felhívnám a figyelmedet, hogy minimális Linuxos ismeretekkel kell rendelkezni hozzá. -
-
-
Az ingyenesség önmagában nem elég. Megfelelő licenc alatt elérhető nyílt forráskódú szoftvernek kell lennie valaminek, hogy a tárolóba bekerülhessen. Ezért is van, hogy hiába ingyenes pl. az Opera vagy a VirtualBox, az előbbi egyáltalán nem, azt utóbbinak pedig egy butított változata került be.
(#40607) hcl: 2012 Április 26-án jön ki a legközelebbi LTS kiadás. Amúgy az összes hivatalos Ubuntu kiadást egy időben adják ki, nincsen semmilyen csúszás. Ha valamiért a megjelölt dátumhoz nem tudnak igazodni, akkor az összes változat kiadása csúszik.
-
válasz
fradi81 #40563 üzenetére
Hát akkor nincs mese, ki kell cserélni egy aktuálisabbra. Ott a helyreállítási mód, a Live CD, lehet választani. Csak mondja meg melyiket szeretné, és, hogy tényleg ez e a problémája. Amúgy meg érdemesebb lenne esetleg egy újabb kiadást, mondjuk a következő LTS-t telepíteni.
-
válasz
alfa20 #40550 üzenetére
Muon csomagkezelő -> Beállítások -> Szoftverforrások beállítása -> Egyéb szoftver -> Canonical partnerek, pipáld be. Majd kattints a frissítések keresésére ha nem frissítené magától a csomaginformációs adatbázist. Ha végzett akkor keress rá a Skype-ra. Ha nem találja akkor zárd be és nyisd meg újra a csomagkezelőt. Ha még így sem találja, akkor konzolba írd be ezt:
sudo apt-get install skype
-
válasz
kkrisi #40480 üzenetére
A könyvtárat közvetlen a gyökérbe (de ezt nem is muszáj szerintem megtenni), a libet pedig a /usr/lib/firefox/plugins könyvtárba (de persze 64 bites legyen a cucc).
Minden kezdő ezen a jelszóbeíráson bukik. Pötyögd be a jelszavadat, majd nyomd meg az Entert. Közben nem fog semmilyen karaktert írni, látatlanban kell beírni. Ennek biztonsági okai vannak.
A sudos jelszókérést kilehet iktatni, igen, de a saját érdeked, hogy kérje. Amúgy meg Lucid alatt még 15 percig megjegyzi, így nem kell minden egyes parancs után megadnod (amúgy ez biztonsági rés, most már nem él). -
válasz
kkrisi #40478 üzenetére
Nincs értelme a targizis csomaggal szórakozni, a tárolóból szépen telepíthető a legfrissebb flashplayer. Amúgy a tömörített csomagban levő fájlokat a helyükre kell másolni, nem valami telepítőről van szó.
Ha megmondod hogy milyen oprendszerről van szó, eddig milyen ezzel kapcsolatos csomagot telepítettél és melyik böngészővel próbálkozol, akkor lehet kiderül, hogy mi a probléma forrása nálad.
Látom a Wine nagy szakértője lettél egyből, de hiába magyarázod nekem, majd rájössz magad is, hogy amit állítasz az nem fedi a valóságot... -
válasz
kkrisi #40475 üzenetére
Exe kiterjesztésű fájlokat a Wine segítségével próbálhatsz futtatni. A Wine egy szoftveresen emulált környezetet hoz létre az ilyen alkalmazások számára. A két operációs rendszer különbségei és a szabadalmak miatt csak igen korlátozottan alkalmas Windowsos programok helyes futtatására. Ez körülbelül azt jelenti, hogy csak az igen egyszerűeket tudsz használni vele, komolyabbakat, összetettebbeket nem. Ez persze nem probléma, hiszen nem azért használ valaki Ubuntut, hogy aztán Windowsnak nézze.
A Debian csomagokat egy csomagtelepítővel tudod feltelepíteni, ez most alapértelmezetten a Szoftverközpont. Egyéb futtatható fájlokat pedig futtatni lehet terminálban.
Ha az adobe-flashplugin nevű csomagot telepíted, akkor utána indítsad újra a böngészőt, addig nem fogja használni a kiegészítőt. -
válasz
rybank #40448 üzenetére
Ha egy program egyáltalán nem fut, akkor nem használ se CPU időt, se RAM-ot. Természetesen ez utóbbinál kivételt képez az, ha valamilyen eltöltő alkalmazás berakja a program egyes elemeit a központi memóriába. Persze azért számos más módon befolyásolhatják még az inaktív alkalmazások a rendszer összteljesítményét. Kevés, töredezett szabad tárhely, telepítésnél mikor cache-t generál akkor tovább tart neki valamelyest, a fájlkezelő lassabban nyit meg egy könyvtárat mert több benne az alkönyvtár, az adatok, ilyesmikre kell gondolni.
-
válasz
redsas #40210 üzenetére
A GNOME 3 fallback módját tudod telepíteni maximum (gnome-session-fallback vagy gnome-panel), de persze az már nem tökéletesen ugyanaz mint a régi panel.
(#40167) pocokxx: Én aMSN-t használok, de egyre ritkábban, az üzenet meg nem kapásos jelenség annál is fennáll időnként.
-
válasz
redsas #40155 üzenetére
Én is inkább úgy gondoltam volna, hogy ext4-et használj. Az NTFS korlátozott és lassabb Ubuntu alatt, nem ajánlott a használata.
Frissíteni mondjuk a frissítéskezelővel lehet, de van neki számos egyéb módja is. Én személy szerint ajánlanám a Rendszerment gombnyomásos frissítését, az takarít is kicsit utána, meg adott esetben több problémát is megtud oldani. -
válasz
#16695808 #40152 üzenetére
Elvileg van megoldás a Wine alá telepített böngészőbővítmények behívására, de inkább nem foglalkoznék vele, hiszen leginkább úgysem működik jól. Inkább nézd meg a gnash-t, a tárolóból telepíthető.
(#40153) redsas: De miért ext2-re formáztad? Az adataid biztonsága érdekében inkább modernebb, naplózó fájlrendszert használj.
Írni azért nem tudsz rá, mert nincs hozzá jogod. Át kell állítani a gyökérkönyvtár hozzáférési jogosultságait úgy, hogy a felhasználódnak, vagy mindenkinek joga legyen rá írni. -
válasz
#16695808 #40149 üzenetére
Bármit telepítesz Wine alatt, azt a natív Linuxos alkalmazások nem fogják látni (legalábbis így nem, a fájlkezelők azért látják a fájlokat). A Wine egy szoftveresen emulált, szeparált környezetet hoz létre a Windowsos alkalmazásoknak.
(#40150) redsas: Hogy érted, hogy nem tudsz belépni? Milyen fájlrendszerű partícióról van szó és eddig hogyan és mivel próbálkoztál?
-
válasz
redsas #40141 üzenetére
Alapból nem lehet Windowsos alkalmazásokat futtatni, de korlátozottam a Wine segítségével megoldható a dolog. De arra ne számíts, hogy majd Ubuntun tudod használni az eddigi jól megszokott programjaidat. Azt felejtsd el, alternatívákat keress.
A LibreOffice segítségével megoldható a dolog, megtudod nyitni az anyagokat.
Compiz alapból telepítve van Ubuntun, a hozzátartozó kiegészítőket egy csomagkezelő segítségével tudod telepíteni. Kezdőnek ajánlatos lehet a Szoftverközpont használata, keress rá a compiz-plugin szavakra. Az extra plugin csomag nincs csak telepítve alapból, ennek telepítése ajánlatos lehet ha plusz effektekre vágysz. -
válasz
#16695808 #40110 üzenetére
Ide is leírom.
Például ezekkel a parancsokkal a legegyszerűbb:sudo apt-get install xubuntu-desktop
sudo apt-get install lubuntu-desktop
sudo apt-get install kubuntu-desktopA telepített csomagok eltávolítása viszont már más kérdés. Bár lesz róluk log, meg magad is lementheted a listát, de sokkal egyszerűbb készíteni egy visszaállítási pontot a telepítés előtt.
-
válasz
rybank #40071 üzenetére
Nem, az AMD oldaláról töltöttem le és készíttettem vele csomagokat. Ez az első olyan Catalyst verza amely íj módon teljesen kompatibilis az Oneiricvel, a korábbiak csak megpatchelve mentek. Illetve a 11.9-es X restartolt elég gyakran, ezért is van a 11.8-as a tárolóban.
A Realtek hangvezérlőhöz semmi értelme sem lenne felrakni, Ubuntun működnie kell alapból. -
válasz
rybank #40053 üzenetére
Én most annak örülök, hogy kipróbáltam a 11.10-es Catalystot és végre újra működik VLC-vel a hardveres gyorsításom (HD 6310). Mindezt az alaptárolóban levő VLC, libva és xvba-video csomagokkal értem el. A lényeg, hogy most már nem dob szegmentálási hibát a lejátszó mikor aktiválva van a GPU-gyorsítás. Szépen, (némi képhibával, de) akadás mentesen megy a Killa Sample meg több olyan hasonló videó amik eddig akadozgattak.
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Total Commander
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- LEGO klub
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest