- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
válasz
Xmodule #30479 üzenetére
A tanúsítványával gondok vannak, háromszor kellett a figyelmeztetést átlépnem. Operával eljutottam addig, hogy kattintgatni keljen aztán meg beírhattam a felhasználó azonosítót meg a jelszót. Ennél tovább nem jutok, mert nekem ilyenem nincs. Te idáig eljutottál?
Amúgy szerintem Safari kell neki - https://ibank.cib.hu/Applet2.html. -
Nem, ilyet nem tudsz tenni.
Tiszta telepítéssel rakd fel a Lubuntut, majd utána az ubuntu-desktop csomagot. De ez utóbbi rengeteg extra csomagot telepít, szóval hacsak nem szükséges feltétlen, akkor inkább ne akarj Gnome-ot. Persze nekem mindegy, de Te panaszkodtál arra, hogy sok helyet foglal. -
A FatRatot megnézheted, de a honlapjukról letöltve fordítani is kell, mert csak a forrás érhető el ott. Innen viszont letölthető a Debian telepítő is.
Viszont elképzelhető, hogy ugyanolyan függőségi problémái lesznek, mint az Ugetnek. Mindenképpen el kéne gondolkodnod egy friss Lubuntu telepítésén, mert a mostani rendszered támogatása heteken belül véget ér. -
??? Én egyedül az Ugetet mondtam, mint később kiderült, azt nem tudod telepíteni.
Vladi aztán mondta a fatratot, én erre válaszoltam neki, hogy az Qt4-es így - számára egyértelműen kiderülve - arra gondoltam, hogy plusz terheket ró a gépedre, Te meg ezt szeretnéd elkerülni.
Egy szóval sem mondtam, hogy rakd fel a qt4-et, amilyen nevű csomag egyébként nálam nincs is.(#30460) hackeeeee: Ha fut az nm-applet akkor igen. Esetleg az bezavarhat még, ha máshol is van még értesítési terület (másik panelon vagy dokkon).
-
Az Qt4-es (nem felel meg a kritériumainak), de egyébként - legalábbis nálam - benne van a tárolóban.
(#30432) mzx: Akkor ne frissítsél, hanem telepítsed a 10.04-es Lubuntut frissen, az alig foglal helyet. Annál már csak a MinimalCD-vel történő telepítéssel lehet nagyobb helyet megtakarítani.
-
Nem, annak ugyanezen verziójú libatk kell. Vagy megpróbálkozol a függőségét frissíteni, vagy frissítesz egy újabb kiadásra, vagy leteszel az Uget használatáról, kb. ennyi lehetőséged van. De az első valószínűleg kivitelezhető és nem lenne gondja belőle a többi csomagnak. Viszont több gyakorlatot igénylő feladat lenne ez már, én meg úgy nézem, hogy vannak hiányosságaid ezen a téren...
-
-
Egy másik csomagkezelő nyitva van, előbb zárd azt be (pl. Synaptic). De egyébként nem hiszem, hogy feltudod ezzel tenni, mert a függőségeket a GDebi jól kezeli, magától felrakja amit kell. Ha az nem tudta, akkor valószínűleg Te sem fogod tudni, vagy csak pont, hogy ezzel volt a gond, hogy egy másik csomagkezelő is nyitva volt. A tárolóban tényleg benne van.
-
Fogalmam sincs, a szoftverközpontban egy képet látok róla, meg a honlapján tudok nézegelődni, ott ennyit írnak. Amúgy sosem próbáltam, gyakorlatilag az egyetlen találat volt ez a cucc mikor rákerestem.
Synaptic -> Beállítások -> Tárolók -> Ubuntu szoftverek -> Universe, tegyél pipát és frissíts, várd meg míg az indexet megkreálja. Ha mégsem itt lenne a gond, akkor a linkelt oldalról a .beb fájlt letöltheted és telepítheted a GDebivel vagy a dpkg-val. -
válasz
Brutforsz #30397 üzenetére
Megoldottam a rejtélyt, a Lucid tárolójában valóban ott van, de a Maverickében már nincs - ezt ellenőriztem.
(#30398) mzx: A Universe tárolóban van pedig.
A wget meg terminálos, nem hiszem, hogy számodra megfelelne, csak a legegyszerűbb és leginkább procikímélő. -
Nem tudom, nálam Operában mindig fullosan ment a letöltés (adott helyzetben), de igaz, hogy régebben én is mindig néztem a 4-5 szálon letöltős, grafikusan illusztrált folyamatot. Megszakadni nem szokott, de folytatni lehet, sőt direktbe szüneteltetni is.
Azért ajánlani tudom kipróbálásra az Uget nevű progit (bent van a tárolóban), amely egyszerű, könnyű és könnyű használni (legalábbis ezt írja).(#30392) Brutforsz: A jdownloader az nem JAVA-s? Mert akkor csöppet sem nevezném könnyűsúlyúnak és procikímélőnek.
-
-
válasz
Xmodule #30361 üzenetére
Nem, a minimális lépések:
sudo apt-get autoremove --purge nvidia*
újraindítás, helyreállítás mód
sh ./....run
rebootHa gond lenne, akkor a /etc/modprobe.d/blacklist.conf fájlba írd be ezeket:
blacklist vga16fb
blacklist nouveau
blacklist rivafb
blacklist nvidiafb
blacklist rivatvDe ugye 10.04-ről van szó?
-
válasz
Laca 012 #30351 üzenetére
És hol írtad ezt be? Annak a gépnek a /tmp könyvtárát látja onnan, amelyikkel gond van?
Még tudom ajánlani kipróbálásra a Ctrl+Alt+Backspace billentyűkombinációt is: Beállítások -> Billentyűzet -> Kiosztások -> Beállítások -> Billentyűzet az X kiszolgáló kilövéséhez, ott pipáld be. -
válasz
Nowhereman #30344 üzenetére
A kérdésed erre irányult:
1/ Mondanám is a gondom: R3650agp zárt drájverrel csak a TVtime megy/a többivel akkora perec, hogy na/ az is akadozva 100%CPU leterhelés mellett!
megoldást tud valaki?/de olyat, amivel marad a 3D-s gyorsítás!Mondtam megoldást - mellesleg az egyetlent - a nyílt drivert. Azzal megmarad a 3D gyorsítás is, ennyi. Természetesen nem 8.04-el, hanem a legújabb kiadással, és ajánlatosan a legfrissebb kernellel és a xorg-edgers tároló felvételével használni - a maximális teljesítmény kicsikarása végett.
A 10%-aid nem tudom, hogy mire vonatkoznak, engem nem is érdekel különösebben. Az említett TORCS nevű játék simán elindul és lehet vele játszani nálam, tehát nem csak a Compizt lehet bekapcsolni.
Egyébként meg nem tudom mit vársz, vagy zárt, vagy nyílt, ennyi lehetőség van, vagy másik hardver.(#30345) PiciKenny: Videókaresz típusa? Ez úgy hangzik mint a Radeon HD5000-es szériával jelentkező probléma. Megoldás az, hogy a telepítés idejére egy másik kimeneten keresztül kötöd össze a monitorral a kareszt, esetleg az alternate telepítő segítségével telepítesz és helyreállítás módban az fglrx-et. De persze ez utóbbi csak ha tényleg erről a kártyáról van szó.
-
válasz
Nowhereman #30340 üzenetére
Na ne mond. A Compiz biztos azért működik nekem nyílt meghajtóval HD3200-assal, meg másnak HD4XXX-ssel Lucid alatt (szóval már a LiveCD-vel is). Egyébként itt követheted figyelemmel a dolgokat, most már intenzíven fejlesztenek.
-
Ezzel a K3b-vel tényleg csodákat lehet művelni ha újraírható lemezekről van szó, ajánlom nektek is. A Brasero egymás után 3 újraírható DVD-met tette tönkre múltkor (aztán gyanús lett, hogy nem a lemezekkel van a gond), de a K3b-vel még fellehetett támasztani őket. Ez a kényszerített formázás is nagyon szuper.
-
válasz
Boxer001 #30323 üzenetére
Ezzel sem lehet olyan egyszerű és nem is biztos, hogy menni fog. Terminálba beírod, hogy
comgt
aztán valamit csak kiad. Esetleg olvasgasd a manuált:
man comgtDe az lenne a legjobb, ha a modem pontos típusára (az Ubuntu szóval) rákeresnél. Ha támogatott, akkor csak pár csomagot kell letölteni elvileg és azokkal ténykedni. Régen csináltam már, nem emlékszem pontosan, de nekem sikerült, ha nem is volt olyan egyszerű elsőre.
(#30325) hackeeeee: És ez zavaró vagy mi? Ha a Gnome terminálban futtatod, akkor is olyan?
-
válasz
hackeeeee #30316 üzenetére
Most pontosan melyik konzolra gondolsz? Kubuntut használsz? Mert frissítést lehet indítani a rendszerment -r paranccsal gyakorlatilag bármelyikben.
Egyébként ha mondjuk tty1-re váltasz és ott nézed, akkor az ű meg az ő betűvel vannak problémák. De leginkább ugye annál jelentkezik ilyesmi ami nem tud UTF-8-at.
Pár kérdőjel mondjuk nem gáz és mintha emlékeznék rá én is, hogy volt, de most már nem látom. -
válasz
Nowhereman #30314 üzenetére
HD 4000-es szériáig van Lucid alatt alapból és Mavericknél már a HD 5000, de a HD 6000 is támogatott lesz (később). Vagyis hivatalosan az utóbbiak nem, de újabb kernellel és a xorg-edgers tárolóval mindenképp.
-
válasz
xubuntu #30312 üzenetére
Valószínűleg meg kellett adnod egy jelszót a hálózatkezelőnek (talán még Live rendszert futtatva a telepítés előtt), azt pedig most elfelejtetted. Töröld a ~/.gnome2/keyrings könyvtárat és valószínűleg jó lesz, újra megadhatod a jelszót.
De a Beállítások -> Jelszavak és titkosítási kulcsoknál is valószínűleg megtalálod és törölheted a szóban forgó jelszót. -
Egy Ubuntu MinimalCD-ből kiindulva azért ellehet érni amit szeretnél, de tényleg nem érdemes ilyenekre telepíteni, mert igen hamar feldobhatja a karesz a talpát. Persze lehet azért finomítani rajta, hogy kíméletesebben bánjon a rendszer vele, és ha csak olvasás van főleg, akkor annyira nem gáz.
(#30302) xubuntu: Jobb egérgomb a hálózatkezelő ikonjára -> Kapcsolatok szerkesztése -> Vezeték nélküli -> Szerkesztés -> Elérhető minden felhasználónak, ezt pipáld be.
Most nem tudom megnézni, de gondolom Xubuntun is ugyanígy megy ez. Más nem töröld a kapcsolatot és csatlakozz újra. -
válasz
Nowhereman #30298 üzenetére
Az első problémádra megoldás lehet a nyílt driver (esetleg újabb kernellel és xorg-edgers tároló felvételével).
A másodiknál gondolom csak bizonyos programok teljes képernyős futása közben van probléma. Megoldás lehet az Alt+Tab (és úgy állítás), meg esetleg ha hozol létre másik billentyűkombinációkat az alábbi parancsokkal, akkor az lehet működne, de persze nem biztos.
amixer set Master 5+
és
amixer set Master 5-
vagy
amixer set Master 5%+
és
amixer set Master 5%- -
válasz
#16820480 #30294 üzenetére
Linux Minttel várni kell amíg kiadják az új verziót belőle. Alpha 1-től használom a Mavericket 3 gépen is, és kijelenthetem, hogy sokkal stabilabb mint anno a Lucid (amit csak Alpha 3 után tudtam használatba venni és még utána is többször volt vele problémám). Minttel viszont biztosan lenne probléma ha az Ubuntus tárolókat átírnád maverickre, hiszen nem annak a csomagjaira "építették".
-
Biztosan elfelejtettétek, de most már tölthető a Maverick Beta, pont ahogy mondtam, csak pár óra kellett.
Legalábbis DVD formátumban már belehet szerezni, a CD-k még hiányoznak ahogy elnézem. -
válasz
Sk8erPeter #30285 üzenetére
Mert nem egészen ez szokott a neve lenni, hanem mondjuk VGA1 vagy VGA0, nem lehet így vakon tudni ezt. Így viszont kénytelen vagy generálni egy xorg.conf fájlt és abba beleirkálni a felbontást. Főleg, hogy már bejelentkezés előtt is bibis, hisz ilyenkor hiába is állítanád át, úgy maradna ott.
X -configure
majd a /root könyvtárból a /etc/X11-be másolni (átnevezve). -
válasz
szaszayanou #30283 üzenetére
Hát, maximum próbálkozz egy fájlrendszer ellenőrzéssel. Ebből így elég nehéz megmondani, hogy mi a gond, még azt sem árultad el, hogy mit csináltál mielőtt ezt írta ki. Bevallom őszintén, ilyenkor egyből rendszer-helyreállítást csinálnék, de még ilyesféle problémám nem volt.
-
Nah, felküzdöttem az Ubuntu Beta betűtípust is. Nekem az tűnt fel elsőre, hogy kicsit kisebb mint a Sans és ezért 11-es méretűre kellett állítanom. Egyébként meg egész jó, már amennyire egy betűtípus jó lehet. Másabb az látszik, de a hétköznapokban úgysem fog feltűnni a használata. De menő, hogy jelszavas PPA-t használhatok.
-
válasz
ntomka #30276 üzenetére
Ha erre gondoltál akkor igen, de egyébként közelebb állhat hozzá az innen letöltött.
Az alternate amúgy is a 20100831.2 lesz valszeg. Ami ugye lehet, mert a desktopnál csak a telepítőn variálhatnak, mert frissítés már nem érkezett pár napja.(#30278) ntomka: Pont ezért pofozgathatják még kicsit azt, hogy lehessen telepíteni legalább, mert anélkül mit sem ér.
-
válasz
Sk8erPeter #30274 üzenetére
A /home/pete-et értem, hiszen Te vagy a felhasználó aki bejelentkezik. Egyébként elvileg a bejelentkező képig nem kéne, hogy gond legyen, csak utána, mert Te csak azt tudod szabályozni ugye a beállításoknál.
Jah és előre szólok, hogy megjelent az Ubuntu Maverick Beta kiadása, ezt már érdemes kipróbálnia mindenkinek.
Persze még nem jelent meg egészen, de órákon belül megfog bizonyára és a linkelt oldalról letölthető lesz. -
válasz
Sk8erPeter #30269 üzenetére
Helyreállításmódban indítsad el a rendszert, root promtba add ki a xrandr parancsot, állapítsd meg a kimenet nevét, majd a saját könyvtáradba hozd létre a .xprofile fájlt és abba írd be a
xrandr --output DVI --mode 1024x768
parancsot, ahol a DVI a kimenet neve.
Ezután a vakon történő bejelentkezés után (merthogy az annyira nem nehéz) elvileg jó lesz és beállíthatod a felbontást és kitörölheted ezt a létrehozott fájlt. -
Nem muszáj így, a Synapticban is rákereshetsz és ott is telepítheted. A parancs egyébként helyes, de mivel az universe tárolóban van, ellenőrizd le (főleg akkor, ha azt írja ki, hogy nincs ilyen csomag), hogy bevan-e pipálva: Synaptic -> Beállítások -> Tárolók -> Ubuntu szoftverek (ha nincs és most pipálod be, akkor kattints utána a frissítés gombra).
-
válasz
hackeeeee #30207 üzenetére
~/.opera igen.
Vagyis a /home/<felh.neved>/.opera könyvtár alatt van egy része, ami kifejezetten a felhasználóhoz köthető (beállítások, mentések, cache, stb.). Egyébként meg:
/usr/bin/opera
/usr/bin/opera-widget-manager
/usr/lib/opera/...
/usr/share/application/opera-browser
/usr/share/application/opera-widget-installer
/usr/share/application/opera-widget-manager
/usr/share/opera/...
/usr/share/doc/opera/...Meg még pár cucc, mint ikonok meg ilyesmi.
-
válasz
sh4d0w #30187 üzenetére
Mondjuk egy lokális repót összehozni nem tart semeddig, és még kernelfüggő csomagokat kreálni sem egy nagy munka. De annyi elég lenne, a név mindegy, csak, hogy "újabb" legyen, az a lényeg?
(#30188) Dark Archon: Nem tudom, nekem még nem volt gondom kamerával, csak maximum az alábbi paranccsal kellett alkalmazásokat indítanom:
bash -c 'LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype'
Ez így működött eddig mindenre, még a böngészőt is ellehet így indítani, hogy pl. Chatroulette-ezzen az ember egyet. -
válasz
Dark Archon #30185 üzenetére
Adminisztráció -> Felhasználók és csoportok -> Speciális beállítások -> Felhasználói jogosultságok -> Videoeszközök használata, tegyél pipát majd okézd le.
Jah és természetesen egy ki-be jelentkezés kell minimum. -
-
-
válasz
qwertly #30157 üzenetére
Ez már eléggé régi leírás, tényleg csak annyit kell tenni, mint amit leírtam. 32 bites XP-s drivert tallóztál be neki? Nekem még nem volt gondom a használatával, de elképzelhető, hogy esetleg nem mindegyik vezérlővel kompatibilis a cucc még jó driver használata esetén sem.
-
válasz
qwertly #30145 üzenetére
Felrakod az ndisgtk nevezetű csomagot (természetesen Synaptickal, hogy csak kattintgatni kelljen), majd kicsomagolod a Windowsos drivert egy könyvtárba (természetesen a Nautilus és az Archívumkezelő segítségével, hogy csak kattintgatni kelljen), aztán elindítva a GUI-s! progit, betallózod az inf fájlt. Ha minden jól ment akkor örülsz és használod az eszközt boldogan.
(#30146) J97: A hangerő állításos problémára tökéletes megoldás a PulseAudio Equalizer. Csak be kell kapcsolni és kész is, megjavul rögvest.
-
Nem, de mikor az ember hardverelemeket vesz, akkor érdemes nemcsak azt nézni, hogy egymáshoz passzolnak-e, hanem a használni kívánt operációs rendszerrel és a különböző szoftverekkel is működjenek, működtethetők legyenek. Az operációs rendszer éppoly fontos alkotórésze egy számítógépnek, mint mondjuk a processzor vagy az alaplap. Teszem azt hiába ilyen-meg olyan jó az AMD HD5000-es szériája, ha azt egyáltalán nem az Ubuntuhoz tervezték, egy nVidia karesszal jobban járhat az ember ilyenkor.
-
válasz
Sweet Lou 6 #30116 üzenetére
Megnyitottam szerkesztésre a /usr/share/themes/Ambiance/metacity-1/metacity-theme-1.xml fájlt és a frame_geometry-knél (normal, abnormal, maximized) a
<distance name="title_vertical_pad" value="12"/>
-őket átírtam
<distance name="title_vertical_pad" value="2"/>
-kre, majd elmentettem és rákattintottam a Rendszer -> Beállítások -> Megjelenésre, hogy egyből alkalmazza is.
Egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy minden egyes light-themes csomagot érintő frissítésnél írhatom át, de hát ez igazából elég ritkán van. -
Titeket nem zavar a "túl vastag" címsor az ablakokon? Mondjuk egy netbookon roppant zavaró, de úgy általánosságban is lehetne ennek az Ambiance témának keskenyebb a címsora. A Kubuntu alap témájának olyan frankón keskeny, hogy egészen megtetszett nekem az (mármint a mérete). Gondoltam egyet és átállítottam itt Ubuntun is, és egész jó is lett szerintem.
-
válasz
szaszayanou #30091 üzenetére
De hát most írtam le, hogy nem tudod a fájlok jogosultságait állítani, mert az NTFS fájlrendszer egyszerűen nem kompatibilis a Linuxos jogosultságokkal. Ergo, ha be is állítasz valamit egy fájlra, akkor sem fogja "megjegyezni" azt. Ha Nautilusban ráböksz a csatolásra, akkor az összes fájl olvashatónak és írhatónak lesz jelölve. Míg ha rootként csatolod a fájlrendszert, akkor meg a 777-es jogosultságok fogja emulálni az összes fájlra (mindenkinek olvasható, írható és futtatható).
Az automatikus csatoláshoz leírtad a megoldást, írd be az fstabba most is (max használj valamilyen GUI-s progit hozzá, pl. ntfs-config), ennyi. Egyéb megoldás nincs, hacsak nem írsz hozzá egy szkriptet ami csatolja. -
válasz
szaszayanou #30089 üzenetére
Az NTFS fájlrendszer nem kompatibilis a Linuxos jogosultságokkal. A 777-es jogosultságok emulálásához csatold a fájlrendszert rootként (sudo mount /dev/sdXN /<csat.pont.>). Ha azt akarod, hogy csak olvasható legyen, akkor pedig használd a -r kapcsolót.
-
Most mi a gond? Ha felveszed a tárolót és telepíted a PulseAudio Equalizert, akkor ha PulseAudiot használsz és felnyomod a cuccban a Preampnál, akkor tutira hangos lesz.
Nálam meg éppen az probléma, hogy a hangerőállítás enélkül az alkalmazás nélkül nagyon rossz, mert hirtelen növekszik elég nagyot a hangerő, aztán meg baromi hangos lesz. De ha ezt aktiválom, akkor egyenletesen állíthatom. Amúgy meg kénytelen voltam a bejelentkezőképnél a "tam-tam"-ot is kilőni, mert megsüketültem már. Akkor gáz még mikor elírom a jelszót és egy nagyot bummol jó mélyen. -
-
válasz
Brianiac #30040 üzenetére
Akkor azok az Ext4-ek csatolva vannak már, pontosan a /media könyvtáron belüli könyvtárukba. Mikor a Thunarban rájuk kattintasz, akkor ide csatolódnak automatikusan. Ha zavar téged ez, akkor csatold a partíciókat kézzel oda, ahova akarod (az NTFS-t is):
sudo mount /dev/sdXN /<csatolási pont>
Automatikus csatoláshoz az fstabba kell az adatokat beszerkeszteni. De ha a /home-nak szántad az egyik Ext4-et, akkor azt kicsit elk**tad, mert azt telepítéskor kellett volna megadni. Így is megoldható a dolog azért az fstab átszerkesztésével és kis másolgatással.
-
válasz
ntomka #30033 üzenetére
Nah, elárulom, hogy ez egy init szkript, aminek a lényege az, hogy grafikus felület nélküli Ubuntun csatolja automatikusan a bedugott pendrive-okat (amik itt szerepelnek). Az UUID azért ennyi, mert a FAT32-es fájlrendszernek csak ekkora van.
Felmerülhet benned a kérdés, hogy mégis hogyan lehet akkor leválasztani a fájlrendszereket, ha egyszer auto visszacsatolja őket, méghozzá igen hamar.
Hát az umount2 paranccsal, ami a /usr/bin-ben található és ezt tartalmazza:#!/bin/bash
umount ${1} && pkill automount && `sleep 10s ; /etc/init.d/automount 2>/dev/null` &Tehát pl. csak annyit kell kiadni lecsatoláshoz, hogy
sudo umount2 /mnt
és lesz 10 másodperc a kihúzásra.
-
válasz
ntomka #30031 üzenetére
He-he, tudom, hogy kételkedsz bennem, de tessék, ezt is most írtam.
Ha kitalálod, hogy mire jó és hova kell rakni, akkor én dicsérlek meg (még ha nem is nehéz).#!/bin/bash
UUID="3AAF-2539 3AAF-2549 3ABF-2539 3AAW-2539"
MPOINT="
/mnt #3AAF-2539
/home/alma #3AAF-2549
/home/kisegér #3AAW-2539
"
while [ 1 ]
do
for a in ${UUID}
do
if [ "$(blkid | grep "${a}")" ]
then
dir="$(echo "${MPOINT}" | grep ${a} | sed 's+ #+\n+g' | head -n 1)"
if [ ! "$(dir "${dir}" 2>/dev/null)" ]
then
mount UUID="${a}" "${dir}"
fi
fi
done
sleep 3s
done
returnAmúgy persze, lehet szövegben is keresni a neveket, de biztos, hogy inkább csak hibás adatok jönnének ki, úgyhogy tényleg, hogy ezzel nem próbálkozom.
-
válasz
kovaax #30024 üzenetére
Jó kérdés, de ezt honnan tudjam? A szkriptem csak annyi csinált, hogy kigyűjtötte a neveket, hozzá meg a hozzászólás számát. Így sem működött 100%-osan, de csak 3-4 emberrel volt gond (pontosabban a nevükkel). Azt viszont megtudom csinálni, hogy leírom a neveket, aztán a keresővel rákereshetsz ezekre, majd megnézheted, hogy hányan válaszoltak nekik. Jobbat nem tudok, de nekem nincs kedvem ezt végigjátszani.
-
válasz
Major Major #20008 üzenetére
Hurrá, hurrá, összejött a 30.000. hozzászólás is!
Erre való tekintettel most jómagam csináltam egy kis összesítést.
Az első adat, hogy összesen - legalábbis kb. - 1025hozzászóló volt, vagyis ennyi személy írt valamit ide be.
A második pedig a TOP 10-es lista:1452 Kendek
1355 Vladi
1068 Major Major
949 body007
852 ngabor2
642 GD
633 sh4d0w
598 rtom
590 sheratan
560 ntomkaSzívből gratulálok a nyertesnek, az ajándékának átadásáról személyesen gondoskodom.
Egyetlen hozzászólást 170-en írtak, kettőt 148-an, hármat pedig 97-en.
Sokakat érdekelhet még, hogy ki volt az, aki éppen, hogy lemaradt a tizes listáról, ő lenne upszilon, méghozzá 521 hozzászólással (+ a kitöröltek, de azokat nem számoljuk, azok elvesztek).Az összesítés elkészítéséhez eme szkriptet használtam a PH! legnagyobb örömére
:
#!/bin/bash
b="0"
while [ 1 ]
do
a="$((${b}+1))"
b="$((${a}+199))"
wget -q -O - "http://prohardver.hu/tema/ubuntu_linux/hsz_${a}-${b}.html" | sed 's+title="Privát üzenet küldése+\n+g' | sed 's+számára">Privát<+ €ÍŁ$ߤ\n+g' | grep " €ÍŁ$ߤ" | sed 's+€ÍŁ$ߤ++g' >>/tmp/nevek
if [ "${b}" = "30000" ]
then
for c in {1..30000}
do
d="$(head -n ${c} /tmp/nevek | tail -n 1)"
if [ ! "$(grep -e "${d}" /tmp/nevek2 2>/dev/null)" ]
then
e="$(wget -q -O - "http://logout.hu/tema/ubuntu_linux/keres.php?suser=${d}&sival=" | sed 's+, 50+\n+g' | grep "fillJumpSels('msgnavi_ugro', 'ugro', " | cut -c 38-)"
echo "${e}${d}" >>/tmp/nevek2
fi
done
sort -r -n /tmp/nevek2 >/home/eredmény
rm -rf /tmp/nevek*
exit
fi
done
return -
válasz
humilislupus #29997 üzenetére
Röviden: az Ubuntu telepítésével, a Desktop telepítő használatával.
A hosszabb változathoz több információra lenne szükség. Mi a jelenlegi helyzet (pl. a merevlemez mostani felosztása)?
Az Ubuntu partícióját meg Windows alól nem látnád, szóval olyan nincs, hogy az "E" meghajtó az övé. -
válasz
Xmodule #29970 üzenetére
Szerintem egyszerűen ott a probléma, hogy nem jó verzióval próbálod. A Preview cuccot kell letölteni és azt telepíteni.
Megnéztem netbookon 32 bites Ubuntuval és simán megy. Amúgy rájöttem, hogy Firefoxból kattintva erre az xpi-s cuccra, egyből felajánlja, hogy települ.
Nem baj, az én módszerem jobb, mert így Operával is mükszik. -
válasz
Xmodule #29968 üzenetére
Na most akkor összesítsük:
A /usr/lib/mozilla/plugins könyvtárban kell lennie egy könyvtárnak, melynek a neve moonlight. Ez fontos, hogy ott legyen, enélkül nem megy (persze tele tartalommal). Emellett még ott kell lennie a libmoonloaderxpi.so nevű fájlnak is.
Még egy dolog eszembe jutott, jó architektúrára töltötted le? Mert bizony az sem mindegy ugye. Én asszem a 64 bitest írtam, de ha minden igaz, akkor neked a 32 bites kell. -
válasz
Xmodule #29966 üzenetére
Hülye kérdés, de nincs a Flashblock beüzemelve nálad? Mert akkor nem játsza le egyből, csak ha külön rákattintasz.
Ezt így nem lehet kijelenteni, hogy nincs szükség rá, mert könnyen összelehet hozni olyan szituációt, amikor bizony jól jönne. De normál használat mellett általában a 4 GB-ból nehéz kifutni. -
De már írta, hogy többféle cuccal is megkreálta a bootolható pendrive-ot és más gépen működött csak az övén nem.
Az Ubuntu telepítését is írta már, hogy mikor elsőre próbálta, akkor ment a pendrive-os telepítés (ezért van most a gépén fent), de aztán mikor újra szerette volna telepíteni akkor már nem. -
válasz
x123456 #29946 üzenetére
Persze, hogy lehet Windows 7-et pendrive-ról telepíteni, még programot is csinált hozzá a Microsoft (amúgy már Vistát is lehetett).
(#29947) LW: Egyes pont kilőve, kettes pont kilőve, hármas pont kilőve, de a CMOS reset azért nem árthat, négyes pont elvileg kilőve (többször rákérdeztem, hogy látja-e a boot menüben a pendrive-ot). A Gigabyte alaplapra gyanakszom amúgy én is, az USB kezelésükkel volt már nekem is gondom és hasonló szitu is állt elő nálam is.
-
Ti aztán figyeltek, írta, hogy nincsen optikai meghajtója. Éppen ezért szenved itt a pendrive-os megoldással.
(#29940) martin66: CMOS resetet úgy kell csinálni, hogy leveszed a ház oldalát, aztán megkeresed a jumpert, aminek rövidre zárásával a BIOS beállításait törölheted (persze kikapcsolt és lehetőleg áramtalanított állapotban). Esetleg ez segíthet a problémádon ha azelőtt jó volt, de persze nem biztos.
Ha nem lesz jó, akkor viszont tényleg szükséged lesz egy optikai meghajtóra. -
válasz
logarithm #29936 üzenetére
Ha sikerült már a bcmwl-kernel-source csomag és a zárt meghajtó telepítésével üzembe helyezned, akkor mindegy is. Amúgy a main tárolóban van, szóval fura, ha nem találja, de keress rá a Synapticban is.
(#29937) logarithm: A vezetékes hálózat az más, annak semmi köze a Wi-Fi eszközhöz.
-
válasz
martin66 #29931 üzenetére
Mikor bejön a bootválasztó menü (F12), akkor normálisan kiírja az eszköz nevét? Az ilyen, hogy USB-FDD meg HDD nem jó, nem így kellene kiírnia neki, hanem konkrétan. Gigabyte lappal jártam már így én is, de írtam már ezt.
Az Ubuntunak semmi köze sem lehet a dologhoz, kizárt, hogy a BIOS-ba tudott volna írni. Maximum egy CMOS resetet csinálj, de magába a ROM-ba nem írhatott.
Ez az állításod ugyan 100%-osan igaz lehet, hogy "nem tudom felrakni a Windows 7-et Ubuntu alatt", mert az valóban képtelenség. De az Ubuntu be sem töltődik még mikor a pendrive-ot kiválasztod, nem szólhat bele. Ha kételkedsz akkor húzd le a merevlemezt addig.(#29932) J97: Nem használom a Pidgint, így nem is találkozhattam a jelenséggel, de esetleg segíthet a problémán az alkalmazás frissítése. Elérhető már a 2.7.3-as verzió is, míg a Lucid tárolójában a 2.6.6-os van.
-
válasz
logarithm #29926 üzenetére
Az zárt meghajtós lenne mindenképp, de ha nem ajánlott fel ilyen telepítését, akkor Ndiswrapperrel kell beüzemelni. A következőket kell tenned akkor:
Töltsd le a Windowsos drivert amit jómagam csomagoltam be neked, mert szokás szerint egy exe-s telepítő lenne a cucc. Ezt aztán csomagold ki valahova.
Tedd fel az Ndiswrappert egy csomagkezelővel, például:
sudo apt-get install ndisgtkIndítsad el az alkalmazást, majd telepítsed a drivert. Egyszerűen csak be kell tallóznod az inf fájlt. Elvileg ennyi lenne, működnie kell ezután az eszköznek.
-
-
válasz
logarithm #29918 üzenetére
Pontosan milyen vezérlőről van szó? Mert ugyanazon típusú gépekbe adott esetben 2-3 fajtát is beszerelnek, attól függően, hogy mi van raktáron.
Futtass egy lspci parancsot, ott kifogja írni.
Elképzelhető, hogy zárt meghajtót kell engedélyezni, de az is lehet, hogy egyáltalán nem kezelt még, akkor pedig Ndiswrapper lehet a megoldás. Mindenekelőtt ellenőrizd, hogy be van-e kapcsolva az eszköz. -
válasz
Xmodule #29914 üzenetére
Szal letöltöd akkor a novell-moonlight-2.99.0.8-x86_64.xpi nevű fájlt. Archívumkezelővel nyisd meg és csomagold ki belőle a plugins könyvtárból a moonlight könyvtárat és a libmoonloaderxpi.so fájlt a /usr/lib/mozilla/plugins könyvtárba.
Nyisd meg a Firefoxot, navigálj el az RTL Most oldalára, ott próbálj lejátszani egy ilyen Silverlightos videót. Először a kodekeket tölti le és telepíti, majd ha végzett, akkor nyomj egy F5 billentyűt az oldal újratöltéséhez. Ekkor már rendben lefogja játszani a videót.
Ennyi lenne a dolog. Amúgy nem tudom, hogy hivatalosan hogyan kellene telepíteni (de bizonyára nem így), én csak belenéztem ebbe az xpi-s fájlba és ösztönösen cselekedtem.
Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy ruhás topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen program, ami...?
- Kerékpársportok
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest