- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - nagy ügy
Aktív témák
-
vamzi
senior tag
-
vamzi
senior tag
válasz
luw2win #7212 üzenetére
A hardy heron a kódneve (fantázia neve?) az ubuntu 8.04 kiadásának. Nekem akkor nem adott ki magából hangot a jútúb, mikor valami lefoglalta a hangkártyát(pl egy film levolt téve tálcára).Próbáld meg akkor a jútúbot, mikor épp bekapcsoltad a gépet és semmi nem fut, semmilyen IM(pl msn kliens,skype vagy jabber vagy akármi)teháth csak a fox fusson és úgy nézd.Szerintem ez a pulse audio hibája lesz, bugja vagy helytelen beállítása(épp azt nem csinálja amire kitalálták vagy nemtom')
a vga-hoz annyit kérdeznék csak, hogy d3d van?glxinfo |grep direct
ha direct rendering: yes akkor van és másholl van a scrollozási hiba, ha no akkor meg egyértelműen driver hiba.
A végén a a kérdéseid nagy részét meg is válaszoltad a "mod:" dal, mert a ff3b5 még mindig erősen béta és sok a hibája.a notimon pölö újabban azt játsza, h 4tabulátornál többel indítva inkább becsukja magát azt sunyít
pedig az átlag nálam 10-12 tabulátor
de van mikor csak gondol egyet és elcsukja magát.a gmailomban nálam is jelentkezik a scrollozási hiba.Igaz az én vga-mhoz nincs driver
érdekes mód az asztali gépen eddig nem bugzik(kopkopkop)
Jah a könyvjelzőid azért maradtak meg újratelepítés után, mert azt a /home partíción egy rejtett mappában tárolja. én már vagy 4X újratettem az ubuntut, de az előzményeim is megvannak és a kedvencek, meg a címsor alatt a kis parancsikonok vagy mik is.
Szóval a 3as fox még erősen bugzik, nem erőltetni.Nekem a notira repül is majd vissza a 7.04 az való rája
huh, méretes egy hsz lett -
vamzi
senior tag
válasz
n0_gAboR #7194 üzenetére
igen az emesene fejlődik szépen, ezt magam is tapasztaltam/om.Az amsn is ormótlan, sőt elég könnyű beakasztani másodpercekre.De amiért amsn-t használok és nem másat az a szines nickek kezelése.Eddig még csak ezt találtam elfogadhatónak.Igaz a nickek hátterét nem kezeli, de nem is hagyja kint a kódját.És mivel a partnereim 99% és én is szinkódos nicket használunk, ezért kell.egyedüli fájó pontom az msn plus hangokat nem kezeli, már ha eltekintek a jónéhány bugjától
nah akkor majd a cikk egy ilyen bemutató,összehasonlító lesz amsn Vs. emesene
-
vamzi
senior tag
válasz
n0_gAboR #7182 üzenetére
igen tudom, de láttad feljebb én is 2 embernek tudtam írni egy hszben.Mindegy
Az emesene progit nem nagyon ismerem.Egyszer volt fent a gépen, de nem tetszett meg, majd ha jobban kifejlődik.Egyébként sok alternatíva van msnezésre, de az amsn-t ismerek mindközül a legjobban ezért gondoltam, hogy csak arról kellene.De akkor majd az emesene-t is beleveszem, csak előtte nézegessem alaposan meg(:
-
vamzi
senior tag
válasz
Nyiscsák #7095 üzenetére
Hello. nem tudom segített e már valaki az amsn+hang problémádon.Ha igen, akkor bocsi, ha nem akkor:
Fiók/beállítások/egyéb
hangszerver: más program használata: aplay $sound (gyakorlatilag csak egy "a" betűt kell beírnod)Lehet fogok írni egy cikket a logouton az amsn-ről mint egyik alternatíváról
n0_gAboR: ne haragudj meg légyszives, csak tanácsként szeretném javasolni, hogy használd a "(mod)" gombot. azért találták ki a fórumon, hogy ha 5 percen belül írnál mégegyszer, akkor ne kelljen egy új hsz-t nyitnod ezáltal nem terheled feleslegesen a ph! szerverét és a topic is csinosabb marad.
-
vamzi
senior tag
válasz
dr_strange #6068 üzenetére
köszi szépen, az adblock extensionnal megcsináltam.mostmár hál istennek nem jön be
a hosts fájlt már tegnap is akartam szerkeztgetni, de mivel nem tudtam, hogy mit hova inkább hagytam -
vamzi
senior tag
hogyan lehet ubuntuban letiltani egy weboldalt, hogy ne jelenítse meg egyáltalán? a foxban nem találtam semmi ilyen opciót. iptablest meg nem ismerem. Egyébként a myvip-t akarom letiltani
zavar, hogy betud jönni
-
vamzi
senior tag
válasz
VaniliásRönk #6039 üzenetére
Egyébként amit feljebb linkeltél, az csak egy Art-os téma.Nem tudom eldőlte, hogy bekerüljöne a rendszerbe alapértelmezett témaként.Mindenesettre én nem találom sehol a rendszerembe ezt a témát
persze, lehet csak figyelmetlen vagyok.Én még megvárom a véglegest, és ha azután is megmaradnak a rigolyái, akkor downgrade lesz 7.04-re a notin, mert a hardy nem igazán akar együtt működni a vga-mal
meg sok kis apró idegesítő dolog van benne, amik biztos megvannak valahol, csak nem ott ahol én is megtalálom
pl:
ha lecsukom a noti fedelét, akkor zárolja nekem a képernyőt.7.04be alap volt, valamér 8.04be sehol nem találom. -
vamzi
senior tag
A ff3b nekem is nagyon bejött. szinte nem is hiszek a szemenek.nyitva van 10 tabulátor. a procim 600mhz-en ketyeg és 58mb-ot eszik.az ff2-ben ez a jelenség 130mb-nál kezdődött és 1,5ghz ből olyan 40-50%ot evett, ha nem többet.szóval rendbetették szépen
és igen, még csak béta!
-
vamzi
senior tag
válasz
valóságépítő #5876 üzenetére
ha ez vigasztal, engem már a 2es foxal is csúnyán falta a procit a flash.de azért meg nem fagyasztott még sose. a vga-t meg eddig tényleg úgy csinálta, hogy vagy igen vagy nem
de azért jó volna valamit kitalálni arra is.
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5873 üzenetére
nekem meg ez valódi hardy alól, valódi notiról
félretéve a viccetnapról napra érezhetően stabilabb a hardy. mondjuk ehez nagyban hozzájár, hogy mindennap olyan 100-150db frissítést szed le ami 60-300mega közé esik
de mindennap!csak a fránya vga-t nem tudom hol lehetne beállítani eredetileg a hardyba
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5848 üzenetére
alapból felkínál egy lehetőséget.sztem hagyd azon.én eddig mindig úgy csináltam.
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5845 üzenetére
nyomd meg jobbra a kurzort h ugorjon át az okra a piros
-
vamzi
senior tag
az alsa-utils meg 1.0.15
-
vamzi
senior tag
nekem 1.0.16-os alsa van a hardyban. már ha az alsa-base csomag kell.
nekem a gmail és a https oldalak is mind szépen bejönnek, ahogy az megvan írva. Gmailos fiókomat aktívan használom naponta többször és még nem volt vele gondom.És még nem is találkoztam olyan oldallal amit ne hozott volna be.szóval lehet csak egyéni hiba, vagy nekem egyéni az esetem?
-
vamzi
senior tag
válasz
Kephamos #5761 üzenetére
Realtek ALC888-hoz így kell hangot varázsolni, lehet bejön nekedis.
Csak saját felelősségre próbáld kiAUDIO beállítása:
Készítsünk egy alsa_1.sh nevű fájlt a következő tartalommal:
#!/bin/sh
#
#install necessary stuff
apt-get install build-essential ncurses-dev gettext
apt-get install linux-headers-`uname -r`
echo "downloading alsa packages..."
wget ftp://ftp.alsa-project.org/pub/driver/alsa-driver-1.0.15.tar.bz2
wget ftp://ftp.alsa-project.org/pub/lib/alsa-lib-1.0.15.tar.bz2
wget ftp://ftp.alsa-project.org/pub/utils/alsa-utils-1.0.15.tar.bz2
echo "extracting alsa packages..."
tar -xjf alsa-driver*.tar.bz2
tar -xjf alsa-lib*.tar.bz2
tar -xjf alsa-utils*.tar.bz2
rm alsa*.tar.bz2
echo "setting up alsa for compilation"
mkdir -p /usr/src/alsa
mv alsa-* /usr/src/alsa
#alsa-driver
cd /usr/src/alsa/alsa-driver*
./configure --with-cards=hda-intel
make
make install
#alsa-lib
cd /usr/src/alsa/alsa-lib*
./configure
make
make install
#alsa-utils
cd /usr/src/alsa/alsa-utils*
./configure
make
make install
echo "now reboot your machine, and run alsa_2"
#end of alsa_1
Készítsünk egy alsa_2.sh nevű fájlt az alábbi tartalommal:
#!/bin/sh
#for after reboot
cp -v /lib/modules/2.6.22-*/kernel/sound/pci/hda/snd-hda-intel.ko /lib/modules/2.6.22-*/ubuntu/media/snd-hda-intel/snd-hda-intel.ko
cp -v /usr/src/alsa/alsa-driver*/modules/* /lib/modules/2.6.22-*/kernel/sound/
depmod -a
#end of alsa_2
Ezután:
$ sudo sh ./alsa_1.sh
Gép újraindítása
$ sudo sh ./alsa_2.shvalóságépítő: köszi a parancsot működik a hang amsn-be nekem. egyébként hardy alatt nagyon élvezhetetlen az amsn. nekem nem villog alul pedig bevan állítva amsn-be.nagyon eszi a procit, és lassú.
vga beállításra hardy alatt még mindig nem tud senki semmit? még mindig nem vagyok megelégedve vele, mivel valamiért nem engedi bekapcsolni az effekteket.
-
vamzi
senior tag
válasz
.:GoliBali:. #5751 üzenetére
például a 3as firefox. igaz mg béta, de én még hátrányát nem találtam a bétának. a 2essel nekem is szokott megmeg fagyogatni, van mikor totál kifagy, de a 3assal nem tapasztaltam még semmi ilyet. egyébként ott van még -csak hogy egyet említsek- az opera.
-
vamzi
senior tag
ati mobility 9200-at nem támogat a hivatalos oldalon a hivatalos driver.még vindózra sincs
azt is máshonnét kellett mindig egy régebbit kerítenem. de úgy néz ki megoldottam.fogtam magam és a régi xorg.conf-ot tettem be és megy minden.direct3d plusz 50-100fps normális szkroll(eddig) majd még elválik, hogy beválik-e
escape: vga driver:
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg aztán kikell választani az intelt, a többit is logikusan.bluetoothra nincs ötletem
amsn-re: libsnack-dev et tedd fel, meg még egy libsnack is van csak nem jut eszembe a neve.aztán amsn-be bekell állítani hogy azokat használja.így kell lennie hangnak.
az amsn-be a hangkeltésre valaki elárulhatná nekem is a módját, vagy legalább is a helyes parancsot, mert az alap parancsal nekem sem megy.bocsi a vastag betűkért, de így legalább mindenki észreveszi
-
vamzi
senior tag
megoldódott egyébként
igaz négszer kellett dist-upgrade-et csinálni. az utolsó előtt újra is kellett indítani a gépet mert 13 csomagot nem tudott befejezni.De megvan, és mostmár az enyém
nah igen de!
hol kell a vga drivert beállítani, mivel a sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg t igen csak kiherélték.és sajna az én vga-mat nem igen támogatja egyik hivatalos csomag se, csak a nyílt ami alapból van, de azt meg bekell nekem állítgatni, hogy atit használjon meg satöbbisatöbbi.Még az xorg.conf ot is kiherélték, nem tudom abba se brállítani, de így meg scrollozás közben akad a kép.glxgears-ban 150fps-el többet ad ki mint 7.04 alatt, meg van direct rendering. -
vamzi
senior tag
ilyenkor mi van?
openoffice.org-gnome 2.2.0-1ubuntu5 cseréjének előkészítése (e csomaggal: .../openoffice.org-gnome_1%3a2.4.0-3ubuntu1_i386.deb) ...
Csere kicsomagolása: openoffice.org-gnome ...
dpkg: hibás feldolgozás: /var/cache/apt/archives/openoffice.org-gnome_1%3a2.4.0-3ubuntu1_i386.deb (--unpack):
`/usr/lib/openoffice/program/gconfbe1.uno.so' felülírási kísérlete, mely az alábbi csomagban is szerepel: openoffice.org-gtk
openoffice.org-gtk 2.2.0-1ubuntu5 cseréjének előkészítése (e csomaggal: .../openoffice.org-gtk_1%3a2.4.0-3ubuntu1_i386.deb) ...
Csere kicsomagolása: openoffice.org-gtk ...
Hibák történtek a feldolgozáskor:
/var/cache/apt/archives/openoffice.org-gnome_1%3a2.4.0-3ubuntu1_i386.deb
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)feistyről történik a frissítés hardyra. mindenkinek megy szépen, de nekem mindig elakad itt ezzel a hibával.2 héttel ezelőtt is, de akkor még hagytam, mondván biztos beta bug.de még mindig?mit tudnék csinálni, hogy ne hibázzon?
-
vamzi
senior tag
skacok. van olyan program linuxra amivel megtudom nézni, hogy melyik port van nyitva a szerveren és melyik nincs?Mivel a rendszergazda baszik nyitni, a torrent meg sipákol, hogy nat mögül vagyok, és tényleg, látja de nem tölt.a rendszergazda magának ugy is nyitott egy portot mert ő is torrentezik. hogy tudnám azt használni?
-
vamzi
senior tag
válasz
Siriusb #5558 üzenetére
nekem 7.04-en minden frissítéssel együtt, szépen muzsikál a spreadsheet.nem lóg ki.nekem más sokkal fontosabb dolgok lógnak ki, és nem is tudok azokkal mit csinálni. tud arra valaki valami beállítást?például a rendszer/adminisztráció/bejelentkező ablak is kilóg a képből.1024X768 as felbontásnál, de nagyobb meg nincs.
-
vamzi
senior tag
válasz
.:GoliBali:. #5506 üzenetére
nekem meg a screenlets sokkal jobban bejön mint a gdesklets. Linket majd keress google-el, mert most nincs kedvem már keresgélni.
Core2: szerintem finomabban is lehetne érzékeltetni az emberrel a google létét, mert attól, hogy nem sikerült találnia semmit vele attól még éppen használhatta. Velem is sokszor előfordul, hogy nem jutnak eszembe a kulcsszavak, és 10 perceket gondolkozok azon, hogy mit is kéne oda beírni. És mikor leteszem, hogy majd eszembe jut címszóval, írok ide vagy irc-re,ubuntu.hu-ra hogy segítsenek.Mikor elkezdtem a linuxot, semmiféle értelmesebb kulcsszót nem tudtam, folyton csak az alap dolgokat irkáltam, de a találatokat mind megézegettem és ezáltal kezd kialakulni a linuxos kulcsszókészletem.
De egyébként meg ennek a topicnak is ez lenne a lényege, hogy kérdeznek és válaszolnak. 1000. szer kérdeznek 1000.szer válaszolnak.
Meg amúgy is:Ubuntu szó jelentése: „emberséggel mások felé”
nembeszoltam, nem is kioktattam, ez csupán a személyes véleményem
a regényért meg bocsi, ma ilyen regényírós kedvemben vagyok -
vamzi
senior tag
válasz
student #5479 üzenetére
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
értelemszerűen haladj a menüpontokon szinte mint a windózban a nextnextnext.és majd ha elérsz a képfrissítésig, akkor ott majd lesz 3 menüpont. neked a középső kell, ha jól emlékszem advanced, de ez nem tuti. a lényeg, hogy a középső, mert az a teljes képfrissítést fogja bekérni. a legalsó ahol alapból áll, pedig körülményesebb mert kéri a vertikális és horizontálisat is, amit nem mindig tud az ember.
-
vamzi
senior tag
köszi a cikket. elolvasom, csak most eszek
jól emléxel, notiról tolom, de a "nagy" vasra tettem fel.az otthoni asztali gépre.de attól még megnézem az aiglx-et.a notira még a lemezkezelés bugja miatt nem nagyon szeretném feltenni.de valószínű, hogy ha levan irva abba a cikkbe hogy is kell frissíteni a rendszert, akkor nem bírok magammal és felfrissítemegyébként a notin a live lemez glxgears-ra 1400-1500at ad ki ez durván 100-150 fps többlet a feistyhez képpest.a compizról meg annyit, h az asztalin nagyon szépen fut. jah és a firefox.gyorsabb mint a 2-es egy youtube-os videó közben 32 megát evett a ramból.viszont a procimból(athlon64 3200+) 33%-ot evett.interaktívabb lett.néhol hátrányára, de még több helyen előnyére
szebb lett.egyszerűbb.több opció.kényelmesebb. most így hirtelen ennyi.majd megnézem a szokásos 8-10 tabulátorral mit muzsikál a rammal
-
vamzi
senior tag
mi a tanulság? többet használd az ubit mint az xp-t
na joo, bocs.én nem tudom a választfelraktam tegnap a hardy-t.csuda jó lesz, ha kész lesz
igaz még bugos a picike.2 óra alatt 2 hibaüzit küldtem el
a magyar nyelvel még szenved, mert nem tudja feltenni és csak összetörik a csömagja, aztán b@$Zt@t is, hogy törött csomag van a rendszerben szedjem le. a lemezeket érdekesen kezeli. van amelyiket beolvassa és van amelyiket nem. de közbe a 7.04 meg mindet viszi. sebessége kívállóra vizsgázott nálam a gyári fglrx driver feltevése után ami mindössze egy kattintás volt, hogy engedélyeztem a zárt meghajtókban a vga-mat(ati).
a glxgears ~5000FPS-t generál, és alapból volt 3d támogatás, és ~3500fps.mindent felismert amit csak itthon találtam.tetszik a háttere is. a firefox 32! megát evett flash nézés közben. személyes véleményem az, hogy ütős kis rendszer lett, illetve lesz majd ha teljes lesz.nekem már most nagyon megtetszett.ha kijött a stabil verzió, akkor a 7.04 is mehet a levesbe, de a mellette lévő xp-veligaz engem már csak a fent említett 2 probléma gátol a váltásban
na mind1, nemsokára ittvan már.
-
vamzi
senior tag
sziasztok. hogyan lehetne a 8.04 bétát feltenni a meglévő rendszeremre?helyzet a következő:
cdre kiirva a 8.04 beta; a gépen szépen feltelepítve a 7.04;természetesen mind ubuntu.
cédét betesz. sources.list-be cd felvéve. terminálból dist-upgrade. talál 2db frissítést a lemezen.a frissítés kezelő is csak 2-t talál és a synaptic is.ha liveről bootolok be, akkor nem találok semmi arra utaló jelet, h csak simán frissíti a rendszerem a 8.04-re ezért ezt a részét feladtam.még is hogy lehetne feltelepiteni? -
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5432 üzenetére
hááááth.... nem tudom. a hwsw-n találkoztam már én is olyan cikkel ami teljesen megegyeztett a ph-cikkjével, még az aláírás is Rudi-é volt.Most vagy oda is ír, vagy nem tudom
de egyébként meg gyanúsan sok a hasonló cikk az ilyen oldalakon
jah és fentebb valaki kérdezte, h van e már 8.04 beta. Igen van!
[ubuntu-8.04-beta-desktop-i386.iso] -
vamzi
senior tag
válasz
ZCoyote #5283 üzenetére
a beállításaid megmaradnak, szinte észre se lehet venni, hogy 7.10et használsz.jójó, értsétek jól.szerintem egy próbát megér, ha mégsem önne be, akkor se hiszem h gáz, mert nincs még olyan régóta a jelenlegi ubi, az ismétlés meg a tudás anyja
én belevágnék.4megás nettel meg is volt 20 perc alatt.
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5273 üzenetére
én meg asszem, h jol gondolod. a böngészővel tényleg nem mondtál újat
de azért az opera sem elhanyagolható.
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5271 üzenetére
nah ezt most nem nagyon értem
magyarázd el, mert én a firefoxról beszéltem
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5269 üzenetére
béta formában lesz a hardyban
remélem csiszolnak a memória éhségén.többet eszik egymaga a gépből, mint bármi más összesen -
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5267 üzenetére
én nem, megvárom a hardyval
-
vamzi
senior tag
nem az lesz a hiba, mert az io várakozás csak akkor használja a procit ha megnyitok valamit, és ha megnyitotta akkor abbahagyja.na mind1, még figyelgetem.egyébként restart után már nem volt olyan lassú.ki érti...
kérdés: Az ssh-t hogy kell használni? mi kell hozzá?mit kell hozzá beállítani?
-
vamzi
senior tag
mi az az IO várakozás? mert mikor bekapcsolom a notit, akkor eléggé sokáig használja a procit és amíg abba nem hagyja amit csinál, addig bazi lassú a rendszer.a FF-ot is vagy 4percig nyitja ahogy a delugét vagy csak egy sima mappát.miután abbahagyja amit csinél, megint felpörög és ujra a régi.ez mitől van?
-
vamzi
senior tag
válasz
ngabor2 #5221 üzenetére
háháá, az a tanult rendszergizda
de ez annyit csinál, ha nem megy ugy a torrent neki ahogy ő szeretnék, hogy körbejár a szobákban azt megnézi, nem e futtat valaki torrentet, és terheli a rendszert.De linuxhos sem ért a drága
átlököm jobboldalra meg a tray-t kikapcsolom és mán nem is látja.De becsszóra csak akkor töltök mikor szökés van(volt, és majd lesz, de akkor már ugysem leszek itt)
egyébként sokszor engem is berágat, h nem igaz h a serverre nem bír feltenni valami szart ami szűrné kicsit a p2p használatát mert sokszor használhatatlan a net.
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5217 üzenetére
pontosan.kicsit macerás, de én már megszoktam ezt a felálást
legalább jol eltudom dugni(bár biztos a többit is) és nem látja a rendszergizda h tőtök, mikor lassú a net
ajj de elszoktam már az xp-től, inkább még is bekapcsolom a notit, mert xp-n egyfolytába a terminálért meg synapticért kapkodok azt nincs sehol :S(joo parancssort tom merre van de ki ismeri azt?
)
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5213 üzenetére
pölö deluge, de én Utorrentet használok. Letöltés vezérlőnek meg szerintem a firefox pluginjainál leskelődj
ha megvan szolj, nekem is kell
-
vamzi
senior tag
válasz
Pocak89 #5167 üzenetére
Biztos, hogy menni fog, mert escape-nek igaza volt, te az alternate cd-t szedted le ami akkor kell, ha kevés a ramod és nem fér el benne a live.
BigBadPlaYeR: hát az msn protokolja tényleg eléggé, hogy is fogalmazzam
...k@ki. Normális icq klienst meg érdekes mőd nem találtam még rá.nem ilyen univerzális im, hanem kizárólag icq.bár ha lenne is, akkor se nagyon tudám használni, mivel mindenki msnmsnmsn...
escape: utközben rájöttem, hogy neked nem az xorg.conf-al volt a gondod, mivel az a / partíción van, és reinstallkor az is megy a levesbe, és még is utána is csinálta.tehát az valami másik fájlban volt megbújva a /home partíciódon. ha csináltál volna egy másik fiókot, és gyesével elkezded átmásolgatni a rejtett fájlokat, akkor kibukott volna, h melyik az
-
vamzi
senior tag
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5140 üzenetére
hádde minek volt a restart?
ha csak az xorg.confal játszadoztál akkor biztos csináltál biztonsági mentést(meg amúgy is) és csak helyre kellett volna állítani
-
vamzi
senior tag
válasz
dr_strange #5136 üzenetére
szerintem se, mivel nem is grafikus
ajj én akartam ellőni a Cad-os pojént
-
vamzi
senior tag
válasz
blackmoto #5113 üzenetére
én ugy tudom, hogy a részleges frissítés abból a szempontból rossz, hogy az összes függőségét telepíteni kell, ami egy lavinát indíthat be, de javítsatok ki ha nem
már csináltam én is ilyen részleges frissítést az egyik progi miatt, de vagy 10percig szedte a csomagokat hozzá.
-
vamzi
senior tag
nah nem sokat tévedtem
libc6-dev
linux-libc-dev
ezek kellenek.de utána még megfog állni elvileg a ./configés a g++t fogja hiányolni.szolj ha megint elakadsz.
-
vamzi
senior tag
-
vamzi
senior tag
valami snack függvényre panaszkodik nem?nekem arra panaszkodott. felteszed synapticcal a libsnack2 csomagot.ha megvan, fogod és az amsn/fiok/beállítások/egyéb és a hangszervert átállítod snackfögvénykönyvtár használatára.elvileg van hang, de ha nincs akkor ujraindítod az amsn-t és van.
mindját szétnézek a snack függvények között, hátha megoldja a hangokat teljesen, hogy mindig lenne.megírom ha sikerült.
-
vamzi
senior tag
válasz
infectedmann #5089 üzenetére
de miért nem ssh putty-val?
GD-nek igaza van, az amsn nem lesz az igazi a voip-ra.nekem például a hang sűrűn elmegy és egyszer csak gondol egyet és megint van
(amsn-be)
-
vamzi
senior tag
nah ehez szoljatok hozzá: pfff
ez mennyire legális?Az ubuntu jelét használja... -
vamzi
senior tag
válasz
Zalaymate #5016 üzenetére
Szerintem csak format.Legyalulod az xp-t.A partícióját kialakítod ilyesmi módon: 1gb swap; rendszer < /home (a rendszernek elég egy 5-10 gigabájtos partíció, a maradék mehet a /home-nak).Ha az ubit felteszed, akkor az felteszi magával a grub-ot is (boot manager) amit kényedre kedvedre formálhatsz, még képet is tehetsz bele.Ja és nem utolsó sorban kitudod szépen választani, h melyik os-t indítsd.a vista nem is fog tudni róla, h van ubi a gépen.De az ubi majd látja a vistás partíciód, amit olvasni is tudsz majd.
-
vamzi
senior tag
synapticcal cdcat. a legjobb véleményem szerint.he feltetted ugy tudod indíani. majd terminálba sudo cdcat.csinálasz egy adatbázist elmented.a létrejött adatbázisnak módosítod az attribútumait, teháth irhatóvá és olvashatóvá teszed a számodra. és inettől tudod kényelmesen használni alt+f2 beirod cdcat majd enter.magyarul tud és van benne kölcsönadtam funkció.mindegyik lemez mellé irhatsz megjegyzéseket.a teljes lemez könyvtár struktúráját elmenti a méretekkel és kiterjesztésekkel együtt.teljes adatbázis méretet is megmondja
lehet kresni kulcsszavakra is.
rtom: nem ugyan az, nekem az a fajta nem jött be.
core2: én megelégednék egy 36gigással is.de ha van pénzed a 74osra akkor rádbízom.de 2db 36os raid0-ba ezerszer többetérnekem is van a notimba beépített infrám.én is tudok ilyen dolgokat csiálni amiket irkáltok?mert ez a távirányítós dolog érdekelne
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #4989 üzenetére
szerintem érezhetp lesz a különbség.én is beruháznék egyre ha lenne pénzem.azért nem kevés a fordulatszáma annak a raptornak az meg sokat dob a vinyón.de vegyél mellé még11egy és kösd raid0ba
nah az dobna hatalmasat a gépen.
nah de szvsz megéri megvenni.én megvenném a helyedben ha meglenne rá a pénzem.de ez csak egy vélemény. -
vamzi
senior tag
ugynézki a 6.06-os változatot sikerült feltennem.habár kiirta h nincs a gépbe hálókártya, pedig valójában 3db is van.mind1.indítom a gépet.de se grub, se ubuntu.tölt egy kicsit.kiirja h boot meg ilyenek elmegy a kéernyő és ujraindul.mi a baj?
-
vamzi
senior tag
annyit változtatnék, az előző hszen h nem a hardver ellenőrzésekor irja ki hanem utána, mikor elkezdi betölteni a drivereket.és ha kiveszek a hálókarikat is ezt csinálja.a 7.10es ubi mikor belépek a telepitőbe kiirja nekem h bazirégi a biosom(1997) neki minimum 2000es kell és h indítsam igy: acpi=force.
a 7.04es ubi meg ezt irja ki: [ 0.000000]acpi: unable to locate rsdp -
vamzi
senior tag
sziasztok forumozok.ubuntu servert szeretnék telepiteni(7.04) mivel csak 32mega ramom van ezért csak low memory módban megy.hardver ellenőrzés közepette valami netcfg keresése vagy betöltése után fekete képernyő és balalsó sarokban villogó kurzor időnként felvillanó killed szöveg fogad.a 7.10-el is és a 6.06-al is.ez miez? 3db hálókártya van a gépben 1 pci-s realtek és 2 isa-s az egyik 3com a másikat nem tudom
. szerintetek valamelyik kártya kukás és az zavar be?
-
vamzi
senior tag
válasz
Major Major #4911 üzenetére
naháth synaptic eszembe se jutott
de am nem találja a flash szóra a synaptic.
-
vamzi
senior tag
nem találm
és még az idő is lejárt
-
vamzi
senior tag
válasz
Major Major #4908 üzenetére
igazábol megnem mondom neked
felmentem youtube-ra kiirta h hiányzó bővítmények.telepitem azt feltette.de mindjárt megnézem.
-
vamzi
senior tag
válasz
Major Major #4904 üzenetére
nekem jol fut teljes képernyőben. igaz én próbajátékot játszottam.
DeSanto: nah ez viszont baj.
az ajánlatom még áll
-
vamzi
senior tag
válasz
Dark Archon #4901 üzenetére
megy még kutyára teherautó
remélem a kölkeim már ubuntun fogják tolni nativan az nfs ultraprostreet2025-öt vagy akármelyiket.addig még van vagy ~10 évemDesanto: és a direct rendering-et is megnézted?
-
vamzi
senior tag
válasz
DeSanto #4898 üzenetére
csináld 1.hasz alapján Sianis szerint van rá esély h az fglrx driver támogassa a vga-t.
hupsz most nézem jobban a hsz-t fglrx-et akar az is feltennide attól még próbáld meg az 1.hsz alapján.
egyébként alapból van 3d támogatásod? terminálba: glxinfo | grep direct
ha direct rendering = yes akkor van 3d támogatásod és az effektek is mennek.
core2: én mondtam -
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #4887 üzenetére
mondtam h lehet attól még nem hivatalosban.de az ati.amd.com-on nincs benne a letöltések között.egyébként megérte irni mert ezt a linket amit linkeltél kerestem már egy ideje
vagy is kössz a linket
tvtunernek mythtv.
-
vamzi
senior tag
igen mindenki a cad-ot és a gimp-et hozza fel, nekem is megfordult a fejembe, de mivel mindig ez hangzik el.még az abbyword öt is idevenném, mert ezeket szokták együtt emlegetni.bevallom neked csak a felhasználói programokra tudnék hirtelen alternatívákat mondani, mert nem nagyon dolgozok a gépen.am persze nem azt jelenti h nem maszekolok.de weblapszerkeztésre pölö bluefish-t haszálok.általában weblapokkal maszekolok meg egykét forráskód.ezekhez meg nem kellenek extra bonyolult programok.weblaphoz megtenné egy gedit it
mint a forráskódoknak is.
-
vamzi
senior tag
-
vamzi
senior tag
válasz
DeSanto #4874 üzenetére
csak ha ráfizetsz
egyébként ha van időd és kedved kísérletezgethetsz.ott az envy, első hsz, zárt meghajtók, és még jópár howto a neten.én mikor először ubuntuztam 1 kerek hétig szenvedtem a vga driverrel
mire megtaláltam az igazit
de ha ez megvan akkor onnattól kezdve egy álom ez az os
a vga driver nagy vízválasztó a linuxnál, sokan elvéreznek azon a ponton
holott az a vgagyártók hibája nem a linuxé
[OFF]az amsn mindenkit felenged msnre? engem nagyon nem csíp az utóbbi napokban
nah de jo, elszoltam
3 nap után most engedett fel ujra
[/OFF]
-
vamzi
senior tag
válasz
DeSanto #4872 üzenetére
itt szerintem max csak a vga driverrel lesz gondod
nem tudom mennyire van már hozzá drájver.
a 3XXX-kategóriához nincs hivatalos oldalon driver.2900 az utolsó.most néztem meg.attól még lehet h van hozzá nemhivatalos, de nem lpődnék meg ha nem lenne.esetleg cseréljünk vga-tnekem x600xt-m van ahoz van driver
-
vamzi
senior tag
válasz
Dark Archon #4866 üzenetére
már mostanság is egészen sok játék fut linuxon szépen.sok wines proginak van alternatívája, de közel sem mindhez.de ez az idő előrehaladtával változik és már nem kell olyan sokat várni arra, h minden programnak legyen alternatívája illetve natívan lehessen futtatni.
gondoljátok csak el.az ubuntu azzal a pár évével mennyi mindent elért.ha még ennyi idő eltellik, hova fog jutni?hát nem kell hozzá jósnő
Sianis: egyébként meg miért a windóznál megy alapból a film pölö? majd ha leszedsz hozzá divx-et,xvid-et,és egy olyan lejátszót amibe a maradék kodek bele van zsúfolva.akkor azért nem kell ugyan úgy rohangálni a netkáféba??
jajj de nem bírom ezeket a lúzereket.csak magát minősíti.
-
vamzi
senior tag
válasz
blackmoto #4854 üzenetére
csak a tűzfalhoz tudok hozzá szolni. már vagy 10 éve tartalmazza alapból a linux az iptablest, vagy is van alapból tűzfal az ubuntuban.de ha nem elég neked az iptables akkor.
jah arra a wincsis dologra meg szerintem irj egy script-et és tedd a megfelelő helyre, vagy szerkezd be a megfelelő helyre, majd az okosok elmondják mit csinálj
-
vamzi
senior tag
zerintem lehet és ha jol emléxem itt ebben a topicban is volt már róla szó.ha vissza olvasgatsz megtalálod, vagy ott a kereső
nem tudom milyen címszóra keress
sámli: ha a sebességre érted, akkor feltette a vga drivert, ha a kinézetre érted, akkor fantázia plusz desklets plusz cssn vagy mi a fene
meg compiz.asszem ennyi.
Aktív témák
Hirdetés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- BestBuy topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Lies of P - Túl a 3 millión
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest