Hirdetés
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Kezemben a Razr Fold
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
regvoltrossz
aktív tag
A probléma lényege: Linuxozás után megkavaródik az óra.
Kicsit részletesebben: A linux nálam amolyan "ha minden meghal akkor is van tartalék" oprendszernek van feltelepítve egy régi 40-es vinyóra. Ha szükségem van rá valami miatt akkor betöltöm, de amúgy nem vagyok egy linux fan. A Win 7-et annó az xp mellé telepítettem, de külön meghajtóra. Az oka az volt, hogy nem működött a dvd meghajtóm. Így lett az xp C: meghajtó, a win7 viszont F: Namármost közben sajnálatos módon elszállt az a meghajtó amin az xp volt, de szerencsére a win7 így is megy bár elég érdekes, hogy akkor is F: maradt.
Az elmúlt hetekben nem volt drótos netem, csak mobilnet, ami a win7 alá nem akart települni. Előszedtem a linuxos vinyót, és jé arra még telepíteni se kellett. Közben lett drótos netem is újra, így frissítette magát 12.04-re az Ubuntu linux. Ez eddig OK!
Az viszont már kevésbé, hogy ha linux használat után újraindítom a gépet, és ott a win7-et választom az Ubuntu boot menüjéből, akkor a win7 órája kereken kettő órás késéssel indul. Na de miért? Ha egy pendrájvot dugok be ilyenkor akkor ha csak a win7-es vinyó van a gépben akkor általában G: H: stb betűjelet kap. Ha viszont a fenti módon (tehát bent van a linuxos vinyó is, és annak boot menűjéből indul a rendszer), akkor a pendrájv, és minden hasonló C: lesz.
És most jön a csavar: Ha ezután ismét ujraindítom a gépet és most már a Linuxot indítom el újra, akkor már annak az órája is késik min. kettő órát. A percadat pontos, mindíg, de az időadat első fele késésben van. Tehát ha csak a linuxot, vagy csak a win7-et használom pontos az óra, ha egyik után átváltok a másikra akkor késik.
Ez vajh mitől lehet?
Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest