Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Yettel topik
Aktív témák
-
válasz
Neil Watts
üzenetére
Oks, tehát
TV kimenet VLC-vel
Az egésznek a feltétele természetesen, hogy a zárt meghajtóknál engedélyezve legyen az nvidia, nem kell a "gyári" verzió. Először is átkapcsoltam root felhasználóra. Aztán konzolban nvidia-settings, amit így állítottam be. Fontos! Kell a Xinerama, enélkül nem működött. Nyomtam egy Apply-t, majd mentés Xorg-ba. Ez a mentés felhasználóként nem megy, ezért kell a root. A VLC beállításai meg a következők: 1 2 3
A lényeg a teljes képernyős videkimenet pipa, az XVideo kimenet használata, valamint a screen for fullscreen mode 1-re állítása. Ekkor, ha videót indítottam, szépen kirakta a tévére, a kezelőfelület meg maradt a monitoron. 2x klikk a tévén a videóra és visszaugrik a monitorra és vice versa.A legszebb az egészben, ha nincs összekötve a tv a géppel és úgy indul az Ubuntu, akkor a VLC a monitort használja. Ha ismét össze van kötve és úgy indul a gép, akkor változatlanul működik a tv-out!
Bizonyára ATi kártyával is működik, de ott nem biztos, hogy az nvidia-settings használni fog
Segítségként annyit tudok mondani, hogy a /dev könyvtáramban lett egy video0 és egy video1 eszköz. Ha ez megvan, lehet reménykedni :-)
Aktív témák
- BestBuy topik
- Ford topik
- Lexus, Toyota topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 14. nap: Chivalry 2
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Segítségként annyit tudok mondani, hogy a /dev könyvtáramban lett egy video0 és egy video1 eszköz. Ha ez megvan, lehet reménykedni :-)