- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Aktív témák
-
Major Major
senior tag
válasz
ntomka
üzenetére
Én nem egészen úgy csinálom, ahogy általában ajánlani szokták, de olvasd el, és fontold meg, hogy melyiket választod.
1. partíció: swap. mérete akkora mint a fizikai ram, hogy menjen a hibernálás. azért ide teszem, mert itt a leggyorsabb a vinyó.
2. partíció: xp, ntfs, 20 GB. sajna néhanapján be kell bootolnom cad miatt.
3. partíció: ubuntu /, ext4, 20-30 GB.
4. partíció: adat, ext4, maradékigen, jól látod, nem használok külön home partíciót. én az adat partícióról linkelem be a zene, film, stb. mappákat a home-ba.
ennek az az oka, hogy nem szeretek új installt rátenni a régi config file-okra, láttam már emiatt összeborulást főverzió frissítésnél. inkább azt csinálom, hogy install előtt a liveCD-vel lementem a home tartalmát (nem sok, mert a nagy része úgyis linkelve van, össz-vissz pár config könyvtár), aztán visszapakolom amit szükséges az új telepítésre. így azt is elkerülöm, hogy felhalmozódjanak a letörölt programok könyvtárai a home-ban.
Aktív témák
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 227 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-F - i7-8565U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs