Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- iPhone topik
Aktív témák
-
J97
tag
Üdv!
Adott egy asztali PC egy Ati Radeon HD4650 es VGA -val, rajta Ubuntu 10.04 aktuális változata. Egy LE32S62B LCD TV monitorként. Elsődleges monitorként egy D-SUB VGA kábellel csatlakoztatva.
OO ATI driverrel a natív 1360x768 -as felbontás rendben is van. Mihelyst felteszem azt a drágalátos fglrx -et a ez a felbontás elérhetetlenné válik.
Gondoltam én, akkor hajrá xorg.conf buherálás következik. Xorg.conf -ba a Monitor szekcióhoz felvettem a következőt a megfelelő helyre:
Modeline "1360x768@60" 84.50 1360 1392 1712 1744 768 783 791 807 +Hsync +Vsync
Ezek az értékek a TV -m paraméterei által számolt értékek, amit [ennek] segítségével határoztam meg.
A következő sorban ezzel hivatkoztam is erre a módra, hogy legyen olyan szíves és ezt használja. Option "PreferredMode" "1360x768@60"
Ez nem vált be, az eredmény mindig a TV által megjelenített Nem támogatott üzemmód üzenet.
Kipróbáltam mi van ha a Screen sectionben kérem meg szépen a gépet ennek a módnak a használatára, eredmény ugyanaz.
Ez után kipróbáltam a neten megadott hasonló TV típushoz való értékeket, szintén semmi. Majd végül az OO driver által használt mode értékek következtek és minő meglepő ezzel is ugyanaz a végeredmény.
Ezekből levonva a következtetést az fglrx fütyül arra, hogy a xorg.conf -ban milyen modline értékeket adtam meg, ő azt nem kívánja használni.
Mihelyst az Option "PreferredMode" "1280x768" -ra módosítottam láss csodát megjött a kép is, természetesen ebben a felbontásban, ami elfogadhatatlan, hiszen nem ez a TV natív felbontása.Nyilvánvalóan azt a nyamvadt fglrx -et más módszerekkel kell rávenni az 1360x768 as felbontás használatára. Ebben szeretnék segítséget kérni tőletek!
Egyébként ez az egész cirkusz azért lenne lényeges mert szeretném beizzítani a drága jó kis ATI kártyám hardveres videó lejátszási képességeit linuxon. Volt már kísérlet erre is. Természetesen ez sem járt sikerrel. Hang volt, de kép az nem. Egyáltalán fog ez működni ATI -val?
Most, hogy a drágalátos ATI programozó branchnak hála kihúztam a mókázást hajnal 2 -ig és reggel kelni kell fél 6 kor, hogy indulhassak dolgozni, nyugodalmas jó éjszakát kívánok mindenkinek!
Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Mini PC
- Építő/felújító topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SONY LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- GeForce RTX 5080-nak álcázott 5060-at kapott egy pórul járt vásárló
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Nem lát hasznot az AI-ból a cégvezetők többsége
- További aktív témák...
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Motorola Razr 50 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs