Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
[OFF]
Kicsit járjuk körül ezt a segítő témát, meg a kezdők dolgát. Érdemes, mert mostanában sokszor előkerül.
Tehát:
A linux nem windows. Ezt minden kezdő tartsa szem előtt. Persze sok mindenben hasonlít, és igyekeznek is a fejlesztők, hogy hasonlítson, de ez nem feltétlenül üdvös dolog.
Másik, ha már segítségre szorul valaki, akkor előtte tényleg próbálja megtalálni a megoldást. Sokszor egyszerűbb mint elsőre tűnik. Ha meg kérdezni akar akkor azt tegye okosan.Ami az érem másik oldalát illeti: Költői kérdés: Ha a gúgli minden kérdésre választ ad, akkor miért vannak fórumok, közösségek? Persze igen nehéz azt mérlegelni, hogy mikor adjon az ember rtfm választ. Szerencsére elég ritka - én ezt így tapasztalom - hogy nem adnak a linuxosok értékelhető választ.
Tehát, kedves kezdő barátaim, tessék egy kis időt rászánni a tanulásra mert sokszorosan megéri. Nem kell nagy dolgokra gondolni, hiszen néhány tucat oldalnyi olvasmány már nagy előrelépést jelenthet.
Kedves Linux guru barátaim, csínján az rtfmekkel. Szerintem a felesleges kérdezősködés sok esetben nem lustaságból, vagy tájékozatlanságból ered. Sok esetben szerintem egyszerűen bártortalanság miatt kérdeznek az emberek.
"Jó lesz ez? Biztos fog működni?"stb. Most nem mennék bele, hogy honnan ered ez a félem a $zámítógépekkel szemben.Az meg, hogy a windows "egyszerű, könnyű" szererintem csak propaganda zagyvaság. Tapasztalatból mondom, hogy 1-1,5 év kizárólagos linux használat után nekem a windows egyszerűen rideg, átláthatatlan, és használhatatlan.
Rövid példa: legutóbb, mikor a hangkártyámat egy másik slotba kellett átraknom (videokártya hűtés miatt kellett a szabad hely, levegőáramlás stb.) történt:
Indítom a Linuxot. Tudomásul veszi máshol a kártya. Ok. már zenél is.
Indítom a Windowst: reakció: képernyű kivilágosodik. Hmmm... Rángatom a fényerő csúszkát, semmi. Leszedem a drivert majd vissza. Most már jó. Csak a hang nem szól. Leszedem a drivert, vissza. Most már jó. Viszont ehhez kellett 4 újraindítás (!) és vagy egy órányi munka. Most akkor ez egyszerű? Egy kezdőnek?
Én flémeltem szaszok.
[/OFF]
Aktív témák
- Assassin's Creed: Valhalla
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Drón topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NBA és kosárlabda topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Jövedelem
- Motoros topic
- Tápos kibeszélő offtopik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Ableton Live 12 Suite Education
- Dell Optiplex 390 MT,i3-2130,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
- 246 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
- AKCIÓ! 4TB Seagate Barracuda ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision 7810 TOWER,E5-2670 v3 (12/24) 16GB DDR4,256GB SSD,QUADRO M4000 8GB VGA,WIN11
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest