- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- iPhone topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Hamarosan körbefotózza a Google a Balatont
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 10a – évismétlés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
Akheron
senior tag
válasz
Akheron
üzenetére
Na, közben sikerült megoldanom a csatlakozási problémát úgy ahogy. Egyáltalán nem volt eth0 eszköz; ez valószínűleg azért lehetett, mert korábban észlelte a telepítő a másik gép hálózati vezérlőjét. A Google-ben talált megoldás alapján kitöröltem az /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules fájlból a korábbi bejegyzést egy terminálból kiadott sudo gedit paranccsal. Meg letöltöttem vezeték nélküli hálózaton keresztül 280 MB-nyi frissítést ugyanabban a munkamenetben - lehet, hogy inkább ez volt, ami segített.

Most viszont van egy olyan gondom, hogy nem tudom átírni az Ethernet vezérlő MAC-címét. Ha a Network Connections párbeszédpanelben szerkesztem, akkor a rendszer nem használja többé az adott kapcsolatot, hanem létrehoz egy újat.
Ha meg a korábban említett fájlban írom át, akkor a rendszer új vezérlőként észleli és használja az Ethernet-vezérlőt, az eredeti MAC-címével. Azért lenne szükség az átírásra, mert ehhez a MAC-címhez regisztráltam a UPC-s netet, és elfelejtettem a tőlük kapott jelszavam.Tehát, tudja valaki, hogy miként adhatnék meg új MAC-címet?

Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC Játékok
- Ventilátorok 120/140mm és modding termékek kitűnő árakon!
- Apple iPhone XR 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- LIDL akkumulátor és generátor teszter
- TOP Gamer PC /Ryzen 7 9800X3D, 48GB RAM, RTX 5080, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha meg a korábban említett fájlban írom át, akkor a rendszer új vezérlőként észleli és használja az Ethernet-vezérlőt, az eredeti MAC-címével. Azért lenne szükség az átírásra, mert ehhez a MAC-címhez regisztráltam a UPC-s netet, és elfelejtettem a tőlük kapott jelszavam.