Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Magisk
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Ultrák küzdelme várható Európában 2026-ban
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
harry
veterán
Próbált már valaki integrált intel vga-val több monitoros módot? Notebook, integrált 4500 vga, D-SUB kimenet, Ubuntu 8.10, Gnome.
Ezt a leírást olvastam el, és csináltam meg: Xinerama
Alapból elég sovány volt az xorg.conf, 3d talán nem is ment rendesen... De amúgy nem volt vele gond. Ez volt:Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
EndSection
Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
EndSectionA leírást követve létrehoztam ezekből még 1-1 bejegyzést, átneveztem és kibővítettem őket. Ami furcsa, hogy a "Section "ServerLayout"" nekem alapból nem is volt, mint láthatjátok, így hát létrehoztam - viszont, amit ők utólag beírtak "Option "Xinerama" "true"" nálam nem működött, ekkor el sem indult az X talán. Enélkül viszont ment, ha rákötöttem egy monitort, akkor azt látta is, tudtam balra/jobbra helyezni - viszont valamiért mindig a külső monitorra rakta a panelt, vagyis gondolom azt érzékelte elsődlegesnek. Próbáltam átírni a "Master" - "Second" monitorokat, másik kimenethez rendelni, de nem nagyon történt változás...
Próbáltam Driver-nek megadni, pl. hogy Intel, de az megint csak elrontotta.Ugyanezt próbálgattam egy atom-os Intel D945GCLF2 alaplappal is, amin Svideo kimenet van. A gépet rákötött monitor nélkül használom, így eddig csak úgy tudtam működésre bírni, hogy a Device "Driver" részéhez "Vesa"-t írtam, ami így jó is (fogjuk rá - különben, ha jó is volt minden, "Low Graphic" módban indította"). Itt is beállítottam a fent leírtakat, viszont még annyira sem ment, mert pl. a felbontás állításnál csak egy megjelenítőt látott, míg a notinál látja, hogy a "második" kimenetre nincs kötve semmi. Szóval arra gondolnék, hogy akkor az xorg-gal nem stimmel valami. Többen mondták amúgy, hogy még nem tudták a TV kimenetet működésbe hozni ezen a lapon, na de ez most csak a konfigurációs file, ez elég kéne, hogy legyen ahhoz, hogy a felbontás állításnál ott szerepeljen egy második kimenet "helye", nem?
Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óra topik
- World of Warships
- OpenWRT topic
- Lexus, Toyota topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A17 5G / 8/256GB / 12Hó Garancia / Kártyafüggetlen / Akku 100%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest