- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobilhasználat külföldön
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Külföldi SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lupi00
tag
válasz
energy4ever #37990 üzenetére
Nem jól számoltál . 15 % körül van inkább . Minden esetre szép eredmény ha stabil . Gratulálok !
-
Lupi00
tag
válasz
RetepNyaraB #37967 üzenetére
Nekem volt egy 420-as LC Power-em és még a 4890-et sem bírta el . Ha magasra állítottam a grafikai részletességet leállt a gép , pedig "csak" 190W volt max teher mellett a fogyasztása . Hardveremnek sosem lett tőle baja , de tuninghoz kevés volt . Nem szállított egyenletes áramot és az elengedhetetlen egy húzott proci stabil működéséhez .
Kirlog : Az a nagy probléma a dologban , hogy nem tudod kideríteni a procid tudását ilyen áramforrással . Azért nem , mert ugyan azok a tünetek . Ha nem kap elég áramot a proci fagy , ha elérte a végét a proci fagy . Tapasztalatból mondom , hogy nagyon sokat számít a táp !
-
Lupi00
tag
válasz
Kirlog #37963 üzenetére
Emelj az FSB-n , ezzel emeled a CPU és a RAM órajeleit . Az FSB-nek (Front Side Bus) a szorzata a CPU és a RAM órajele is , melynek szorzója állítható . Tudni kell viszont , hogy a RAM nem vagy csak igen kis mértékben bírja a tuningot , ezért azt mindig vissza kell osztani az eredeti órajel közelébe , a CPU-nak viszont a legmagasabbra kell rakni a szorzóját , hisz a maxot szeretnénk kihozni belőle . Láttam , hogy viszonylag rendben vagy a tuninghoz hardver ügyileg , csak a tápod márkája nem derült ki , pedig a stabil áramellátás az egyik igen fontos alapja a tuningnak ! Tehát FSB-n emelsz kezdetnek mondjuk 400-ra , visszaosztod a RAM-ot az eredeti közelébe , kis áram a CPU-nak mondjuk 1,3000V DE MAXX 1,45000V MERT AZ FÖLÖTT MEGSÜL !!! TESZT , aztán lassan mehetsz fölfelé az FSB-vel . A 450 egészen hamar meglehet de ott már valószínű , hogy az északi hídnak is kell egy kis plusz áram . Nekem sikerült a 465 . 2 hét-ig küzdöttem vele , de stabil lett .
Még valami fontos ! Ha tuningolsz sose hagyd AUTO-n semminek a feszültségét , mert igen veszélyes !!! NORMAL-ra tedd azt amin nem állítasz . -
Lupi00
tag
A hőmérsékleteket figyeled ? Nagyon lényeges , hogy ne szökjenek magasra mert az is gáz ! Ha hőmérsékletbaj van , azt abból veszed észre , hogy a fesz emelésével nem javul a dolog , sőt hamarabb jönnek a hibák . Több áram több hő ! Stock hűtővel a procin ne is várj többet 3GHz-nél . Az NB-re sem árt egy normális réz , esetleg aktív hűtő . Nekem GA-EP45C-DS3-as lapom van és az északi hídon egy hűtőcserével elértem stabilan a 465-ös FSB-t ! Az 50 fok alapon rengeteg ! Egy normális hűtővel max 30-35 fok az alap . Terhelten sem lehet több 70-nél , mert megölöd !!!
-
Lupi00
tag
válasz
Melorin #37905 üzenetére
Szia . Nem tudom milyen beállításokat kéne pontosan alkalmaznod , de abban biztos vagyok , hogy a teljesítményromlás okát nem a bios-ban kell keresned . Az , hogy 4400-ról lement 4000-re szerintem sokkal inkább szoftveres eredetű probléma . Egyszerűen az azóta telepített alkalmazások közül fut(nak) valami(k) a háttérben , így kevesebb proci jut a tesztre . Azzal pedig , hogy sikerült felemelned 4100-ra , már valószínűleg el is találtad a legjobb beállítást tuning nélkül !
-
Lupi00
tag
válasz
MacXsimilian #37799 üzenetére
Megkérdezhetem mért cseréltél ? Elég érdekes . Visszafelé fejlesztesz ? Max egy szinten lehet a két proci , de szerintem a q9550 erősebb !
-
Lupi00
tag
válasz
Dr.House88 #37793 üzenetére
Egyértelmű választ erre nem fogsz kapni . Az , hogy valakinek van tapasztalata egy pont ilyen konfiggal , elég esélytelen . KB. 30-40 % lehetséges . Stock Procihűtővel ne menj messzire ! 70 fok felett nem lehet tartósan .
-
Lupi00
tag
válasz
Dr.House88 #37790 üzenetére
Sok függ a környezettől .Meg kell rendesen hűteni , plusz kell egy minőségi táp . Ez mellett még mindig nem a procin fog múlni , hogy meddig tudod húzni , hanem a lapon . Mert gondolom nem szorzózármentes Black Edition .
. -
Lupi00
tag
válasz
Toncsiii93 #37712 üzenetére
Tévedtem . Nem az a vége a lapnak . Ha azt leviszed 1:1-re akkor még lehet húzni , persze ezt a gépnek is el kéne mondani ! Már linkeltem egy nálam sokkal okosabb embernek , aki megfogja oldani a problémát !
-
Lupi00
tag
válasz
Toncsiii93 #37710 üzenetére
Kissebb FSB-n sem indul ? Mondjuk 380 körül ?
Az a DRAM Command Rate mit takar ? -
Lupi00
tag
válasz
Toncsiii93 #37707 üzenetére
A DRAM Frequency 667 úgy jön ki , hogy az az FSB duplája . Amikor emeled az FSB-t , akkor az is nő . Tehát 500-ra állítva a 667 helyett csak 1000-en megy a memória , ha 333 az FSB . Ebből következik , hogy az FSB-t emelheted 417-re és kb akkor fog a memória 1333-nál járni . A procid pedig 417x9=3750 körül , ami viszont már kétséges , hogy alapfeszen meglesz . Adj neki 1,35v körül , de 1,45 fölé semmiképp ne menj ! A többi feszállítási lehetőséget tedd normálra , mert autón fétfeszeli őket . Talán az északi hídnak NB (north bridge) adhatsz MAXIMUM 0,2 v pluszt .
És ha nem kezel a lapod magasabb órajelű memóriákat , akkor szerintem ez is a tuning csúcsa nálad . Ez a maxxx ! Talán még pár MHz az FSB-n .Aztán majd írj a fejleményekről !
-
Lupi00
tag
válasz
Toncsiii93 #37702 üzenetére
Valami system memory multiplier (SPD) Ha jól emlékszem . De az enyém Award bios .
-
Lupi00
tag
válasz
RetepNyaraB #37671 üzenetére
Igen én is a 1155 felé tekintgetek , egy 3770k irányába , csak nagyon drága ! Azzal megint nem lenne gond egy darabig .
Valóban kezd lejárni az idejük a 775-nek meg a quadoknak . Már fel kellett húzni a masinám , hogy minden maxon mehessen 1600x1200-ban . Pedig nem is rég még igen bitangnak számított . q8200 hd5870 8gb corsair vengeance . -
-
Lupi00
tag
válasz
Barni22 #37652 üzenetére
Szerintem egy Chiftech igen jó háttér a tuningra , de nem minden ! A plussz áramtól keletkező hőtől meg kell szabadítani a procit egy minőségi hűtővel , mert az tényleg megrövidítheti az élettartamát a CPU-nak , ha tartósan magas hőmérsékleten jár .
A 400-as FSB inkább közepes mint sok , 450 körül kezd el necces lenni , de pl. nekem sikerült a 465-ös stabilan egy quad-dal . Igaz az északi hídon is egy réz hőcsöves hűtő van . Ez 40% tuning ami igen sok , de ez még mindig nem a proci vége , hanem a lapé ! Nehéz megkülönböztetni , hogy mi miatt is fagy le a gép , de 1-2 hét után apró jelekből rá lehet jönni . Pl. Nem használ már a több áram stb ,
A procidat pedig 1,45000 fölé ne vidd mert megsül . Saccra , 1,35000 stabil lesz 450-nél is , tekintve a tápot . Csak majd adj az északi hídnak is egy keveset 0,2V hisz annak is több lesz a dolga .
Jó szél ! -
Lupi00
tag
válasz
pook20 #37653 üzenetére
Nekem is volt pont ilyen tápom és nem bírt el a 4890-emmel ,állandóan leállt . Nem tudtam vele tuningolni sem , mert nagyon ingatag és gyenge áramot adott ezért a procim mindig fagyott . Javaslom emelj a proci feszén , valószínűleg azért fagy meg mert nem kap elég áramot !
-
Lupi00
tag
válasz
Kiskokó #37631 üzenetére
Mennyi az alap FSB ? Ha emelsz az FSB-n emelkedik a memória órajele is , ami nem tűri a tuningot vagy csak nagyon csekély mértékben . Vissza kell osztani , különben el sem indul a gép . Ha a procit húzod túl az inkább menet közben fagy le . Továbbá nem árt egy kis áram az északi hídnak sem , ha a frontside bus frekijén emelsz , de figyelj rá , hogy 0,2 voltnál ne adj neki többet !
-
Lupi00
tag
Sziasztok . Szépen lassan kezdett elfogyni a gépem (Giga GA-P35-DS3 ddr3 ,.Q8200 , 8G Corsair Vengeance 1600 cl9 , XFX HD5870 , stb.) ezért elhatároztam , hogy felhúzom ameddig bírja . Sok-sok túlfeszelési kísérlet és teszt után , most 465-ös FSB-vel stabil . Viszont még nem vagyok biztos abban , hogy ez a max , hisz kompromisszumot is kellet kötnöm a memória visszaosztásánál , "csak" 1550 körül megy , és a DRAM : FSB arány 20:12 . Ez így jó , vagy többet nyernék más arányokkal ? Persze rengeteget javult a teljesítmény , hisz szegény CPU-n 40 % tuning van .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest