Új hozzászólás Aktív témák
-
sestertius
őstag
Üdv! Asus maximus v extreme lap i7 3770 k proci és ram beállításokkal kapcsolatban tudok itt segítséget kapni?
-
-
sestertius
őstag
válasz
04ahgy #32772 üzenetére
Egyébként ugye már így kezdtem el bűvölni a rendszert, ahogy leírtad, csak nem tudom, hogyan tovább... szóval írtad, hogy ha stabil, akkor kell majd a cpu-t kitesztelni stb. Sajna még ott tartok, hogy nem stabil.
- legfrissebb bios
- load default
- xmp 1-es profil, 1866-ra, 7-8-7-20 időzítést állít be magának fix 1.65V ram feszen, minden más auto. Be sem indult...
- aztán minden ugyanez, csak a ram időzítéseket auto-ra állítottam, hogy könnyebb legyen - így indult, de pár perc prime és halál...
Tovább..? -
sestertius
őstag
válasz
04ahgy #32777 üzenetére
Hidd el, nem véletlenül vagyok itt ebben a topikban szakbarbár lévén...
Köszönet a segítségért, megpróbálom hasznosítani. Így már akkor ez is tiszta, hogy a VCore és a Ram fesz között kell meglegyen a 0.4V - én meg szerencsétlenkedtem volna itt a VCCIO és VCCSA feszültségekkel... de ez majd csak akkor, ha beáll egy stabil rendszer így 1.5V ram fesszel, mert még ezt sem értem el, a fagyások még mindig megvannak.
darál0w kollégát ne bántsd, az előző két vagy három konfigom pöpec beállítását neki köszönhetem - tény, az nem SB volt...
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #32775 üzenetére
Végül is egyszerűsítettem a helyzetet, majd az időzítésekkel később szórakozok, ha majd tudni fogom, milyen feszt húzzak fel a ram fesz mellé /VCCIO vagy VCCSA??? - nálam nincs VTT/ - csak mert a 7-8-7-20 elég jó 1866-on...
Szóval az xmp 1 profilt választottam, ami alapból 1866-ra lövi be a dolgokat, így nem lehet gond, időzítések auto, ram fesz 1.5V és egy kis cpu fesz emelés kellett csak, szerintem már nem lesz gond...
Azért még majd jövök, mert sok mindent nem tudok, hogy hagyjak auto-n vagy nem, csak álljon be a rendszer...
Hamarosan...
Köszönet!
-
sestertius
őstag
válasz
04ahgy #32772 üzenetére
Ezen én is meglepődtem, ugyanis az xmp kiválasztásával azt követően a profile 2 fül mellett a 2000 MHz 8-8-8-24-et mutatja, azonban a ram frekvenciánál 1866-on áll. Ezután vettem vissza a ram fesz-t fix 1.5-re és állítottam vissza 9-9-9-24-re az időzítést.
Na most a helyzet az, hogy vagy kétszer kellett újra indítani, és azóta teker gond nélkül. Prime is fut már vagy 15 perce, a game sem fagyott ki, és a cpu-z szerint 1866-on van a ram.Eddig - most fagyott meg...
Na akkor kezdem újra, ahogy írtad....
Ja, az 1.65 most akkor sok vagy nem sok? Kell mellé emelni valamit még?
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #32766 üzenetére
Ezért ment végig fixen 1.5V-al 1333-nál is, meg most is 2000-en fix 1.5V 9-9-9-24-el.
Elvileg itt is csak emelni kellene valami más fesz-t ugye az 1.65-ös ram fesz-hez /az emlegetett vtt ugye, csak nem tudom, az asus lapban ennek melyik felel meg, mert vtt giga lapban van.../, és azzal sem lenne baj, de 1.5 sem jó neki 2000-en.
Ha 1333-al 1.5V-on hibátlanul megy, attól még lehet gond magasabb frekvencián? -
sestertius
őstag
válasz
darál0w #32483 üzenetére
Hát akkor újra itt...
De a lap topikjában sok okos információval elláttak, és már szerintem csak kevés hiányzik a teljes sikerhez. Remélem...
Szóval cmos reset után azt csináltam, hogy ram 1333 MHz mellett fix 1.5V ram fesszel, 40 szorzó, 100 bclk, minden más fesz auto, elindultam CPU 1.3V-ról lefelé. A proci végül úgy tűnik 1.215V-nál baba, 1.210-el is elmegy, de ekkor néha már rosszalkodik a game, elkezd néha szaggatni, tehát 1.215-nél maradtam. Eddig oké, jött a ram.Mivel megvilágosítottak, hogy használjam az x.m.p.-t a beállításoknál, rápróbáltam. 1866-ot valahogy nem szereti, mert be sem indult /x.m.p. 1/. Aztán x.m.p. 2 jött, és ennél a 2-es profilnál belövi magának a ramot gyönyörűen 2000-re 8-8-8-24 mellett /ezt a profile 2 fül mellett ki is írja - tehát nem 2133-ra, ami jó, mert pont ez a gyári, így értelmet nyert az, ami a lap honlapján írva vagyon, nevezetesen hogy támogatja ez a 2000-es ramot is... /.
Az időzítést fixálja nevesített értékekre, a ram fesz-t is 1.65V-ra, minden más auto. Indul a gép, megy, de prime vagy game 1-2 perc, és kifagy...
Próbáltam a gyári "laza" értéket adni neki, azaz fix 1.5V-on átállítva az időzítéseket 9-9-9-24-re /ezt kell tudnia ezen a feszen/, de az eredmény ugyan az.
Tipp? -
sestertius
őstag
válasz
darál0w #32479 üzenetére
A totyikjában segítséget kértem a bios frissítéshez, és megoldódott... persze attól a rendszert beállítani még nem tudom....
Mellékeltek egy linket hasonló lap beállításáról, megpróbálok az alapján tájékozódni kicsit, aztán hátha... de gyanús, hogy hamarosan újra itt kopogtatok! -
sestertius
őstag
válasz
darál0w #32453 üzenetére
Az lesz... addig 1866 lesz...
Azért azt szeretem, hogy prime alatt fut szépen 1,230V-al 4GHz-en 1866 ram frekivel, majd 1 perc game után kifagy... aztán 1,240V-nál 5 perc game után egyszer csak újraindul a gép.... hm... valahol még mindig kevés a fesz?
Csinálok mem tesztet is, mert gyanús.... -
sestertius
őstag
válasz
darál0w #32450 üzenetére
Nem mondod... ez most akkor azt jelenti, hogy nem tudom belőni 2000-re a ramot? Ez komoly? A lap tud magasabbat is, csak az 1866 után a 2133 majd a 2200 jön, 2000-es alternatíva nincs...
Bios frissítés megoldaná a gondot? Régi 1502 van rajta, és van már 2001-es is... most vettem észre... -
sestertius
őstag
válasz
darál0w #32444 üzenetére
No, elkezdtem...
Szóval fixre tettem a feszeket, bclk/peg 100-on végig, és mellette változtatva turbo ratio 38, majd 40. Minimális fesz eltéréssel /1.210 és 1.220/ tökéletesen fut 1333, vagy más fix ram frekvenciával. Ilyen feszek mellett prime alatt így 4000-en a 60 fokot nem érte el a proci, ami megfelel...
Hogy tudom elérni, hogy a ramot belőjem 2000-re?
Amint belenyúlok a bclk/peg-be, onnantól nincs boot... -
sestertius
őstag
válasz
darál0w #32442 üzenetére
Na megnézem mi is az a VTT fesz.. ha találok olyat, akkor király...
Csak azért kolbászolok ebben a totyikban, mert próbáltam szépen belőni a rendszert, de csak fagyás lett a vége vagy be sem bootolt a masina... Ha nem boldogulok, haladunk lépésről lépésre, mint az oviban...
Köszönet!
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #32438 üzenetére
Nekiülök most, hátha jutok valamire..
A ramfeszről jut eszembe: sokan korábban óva intettek attól, hogy 1,65-öt adjak ennél a cuccnál a ramnak - gyárilag ugye így adja le azt az időzítést, amit tud. Aztán mutattak olyan cikkeket is, amelyben szó volt róla, hogy nyugodtan lehet neki adni a feszültséget... Mosat akkor..?
Tény, hogy ha dobok neki egy oc tuningot /ami mondjuk tudtommal túl szokta feszelni a dolgokat.../, magától a rendszer kapásból oda tolja neki az 1,65-öt. Hm... Nem sokat nyerek vele, csak érdeklődtem... -
sestertius
őstag
Tisztelet!
Minden konfig váltás után itt kell kopogtatnom...
No szóval jelen konfigomat kellene belőni, 4 körül elég lenne a proci, a ramok meg szépen 2000-en, ahogy kell... A korábbi 1156 konfig i7 olyan könnyedén beállt, de itt nem jutok egyről a kettőre sem, nemhogy ötről a hatra...
Előre is köszönet!
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #21924 üzenetére
Üdv darál0w!
Ismét beköltöznék kicsit a topikba...
A múltkori XFX lapom beállításában is sokat köszönhettem neked, most örülnék, ha végig küzdenénk a jelenlegit is, mivel platform váltás történt nálam. Ezt a lapot most azonban egy jó ideig szeretném megtartani, azért lenne jó belőni egy tuti beállítást.Próbáltam az "auto tuning" meg "turbo" megoldásokat, csak valami mégsem volt pöpec...
A tuti az lenne, ha kis proci hajtás - valahol max 3,5 környékén - mellett menne szépen a ramom 2000-en, ha nem sok ez a proci mem. vezérlőjének /1333 FSB/. Állítólag gond nélkül megoldható megfelelő beállításokkal... Bízom benne. Majd kiderül, mit mondasz rá.Egy-két napon belül kereslek majd, aztán neki ugorhatnánk.
Köszönet!
Szia!
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #18008 üzenetére
Oké! Ment ma két órát is.... a hőfok meg 53 volt max, ami jó. Gondolom akkor úgy kísérletezzek a feszültségek további csökkentésével, hogy egy-egy állítás után futtassam a tesztet.. aztán ha jó minden, akkor mehet tovább?
Ha eszerint jó minden, az azt jelenti, hogy a játékok is mennek gond nélkül, azaz az egész gép beállítása jó, ahogy van, vagy azokat külön is sasoljam?
-
sestertius
őstag
Üdv!
A prime teszten kell állítani valamit indításkor? Van vagy 4 féle lehetőség... mindegyiken futott vagy 2 órát.. honnan tudom, ha valami nem jó? Egyszerűen leáll, vagy ki is ír valamit..? Bocsi, de ezt nem ismerem... -
-
sestertius
őstag
Az IBT teszt üzenetéből, ahogy látom, ennyi lenne a lényeg... mond ez neked valamit?
************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.For example:
<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box. -
sestertius
őstag
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17706 üzenetére
Üdv!
Megint én...
Nem zsír minden...
A memtest gondjaira nem tudtál mit mondani sajna - a négy ablakból pedig már csak kettő megy...-, de már az IBT teszt is érdekes dolgot ír ki kezdéskor: ezt Ezzel mit kezdjek? Nyomjam tovább, hogy oké... vagy nem...?
Csak hozzá kell nyúljak a beállításokhoz... gondokat nem észlelek a gépen, megy minden rendben, de valami akkor sem kóser... Alap beállításokon a tesztek is úgy mentek, ahogy kell. Most meg semmi el sem indul... hm..Vélemény?
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17695 üzenetére
Kezd gyógyulni a masina....
Csak megérte időt szánni a topikja átolvasására, habár túl sok információ nem volt, mert haldoklik a topik... állítólag pöpec a lap és ezért!
Lassan csatlakozom ehhez...Egészen egyszerűen a híd - úgy az spp mint az mcp - nagyon szereti a feszültséget...
Teszteket még nem sokat csináltam, de a game már ment...
3712 MHz-en megy a proci, ramok 2000-en picit a gyári érték alatt, de nekem elég a 9-9-9-24.
Teljesen megszűnt a "nem bootol" jelenség, a játékok is hasítanak fagyás nélkül, a hőmérsékletek pedig.. hah..
Miért nem mondtad, hogy ne a vacak alaplapi progival nézzem a hőmérsékletet?vagy említetted...?
A real temp és a core temp érdekes módon megmutatta, hogy így, 3,7-nél az IBT teszt alatt lefolytott, 900rpm-es venti hűtéssel is az 55 fokot éri el max... tehát király! Alapon 39-40, játék alatt max 44-45... és végre gyors az egész....
Még egyszer köszönet a segítségekért!
Szia!
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17691 üzenetére
Egy kérdés: mióta állítottam a ramokon - valami ezzel függhet össze, mert alapon semmi ilyen gond -, a memtest nem megy végig... azaz a négy ablakból /ahány giga, annyiszor 700 ugye, azt mondtad../ egynél nem indul meg a számláló - a százalék. Azt írja, hogy a teszt megy, de mégsem... nulla százaléknál marad. Aztán ha az első elérte a 150%-ot, és azt kikapcsolom, akkor indul meg az utolsó is...
Gond? Gondolom... alapnál végigment mind a négy ablakban...
Ötlet? -
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17687 üzenetére
Majdnem mindent elölről kell kezdeni...
Az azért egyértelműen beállítást igényel ugye, hogy - minden más alap beállítások mellett -, ha csak a ramot húzom fel, a játék nem megy úgy 2000MHz-en, mint 1333-an... Pedig látom, hogy az auto állítások miatt is pl. a híd feszt /spp/ 1,3V-ról 1,4V-ra emeli... de hát ugye ez önmagában kevés, módosítani kell több beállításon is, hogy az a ram 2000-en azt nyújtsa, amit kell... jobban mondva az egész rendszer.
Tehát van még mit csinálni... -
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17640 üzenetére
Köszönöm!
Ismét neki ugrok kicsit, végre találtam embert, akinek ugyanez a lap van, tehát BIOS frissítést és egyéb nyalánkságokat meg tudok majd csinálni... Aztán ismét hajrá.Viszont neki is a hasonló gond megvan, kis beállítás változtatás a procin, és nem indul...
Nem létezik, hogy nincs megoldás... -
sestertius
őstag
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17489 üzenetére
Feszelgetek, tesztelgetek...
de előrébb nem jutok.
Írtad, nálad is előfordul, hogy nem indul a gép.. aztán csak belépek a biosba, változtatás nélkül mentem, és megy.. de én ezt unom, mert mindig ezt csinálja...
Nem tudok olyan fesz-t beállítani neki, hogy ne ez legyen. Hm..
A proci /E8000/ topikjában is jártam, okosabbat nem mondtak, mint te itt..
Minden működik, de a gép nem indul...Lehet, nem nekem találták ki ezt a tuningot... kezdem elveszteni a türelmem... de látom te nem unatkozol.. hogy bírod ezt??
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17430 üzenetére
Jó lenne, ha kiderülne már...
A játéknál is előfordult, hogy "kifagyott"... Ilyen eddig még nem volt...Nem olyan egyszerű ez a dolog, mint gondoltam... még szerencse, hogy tudom - le is tesztelgettem alapon mindent, ezért tudom -, hogy semmivel nincs gond, minden pöpec, a vga kártyám is, tehát stabilitási gondok vannak.. a gond pedig azért van, hogy megoldjuk. Ezen leszek...
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17370 üzenetére
Rendben, azért megpróbálok egy kicsit alakítani rajta, hogy ne legyen ez a stand by időnként...
A ramokra valami megoldás lehet? Nem lehet, hogy pl. procim kevés hozzá, vagy valami más, esetleg hogy kis feszültségű a ramom, vagy akármi... a lap elméletileg tudja kezelni a 2000-es ramot!
-
sestertius
őstag
oh.. ez a monitor "stand by" látom nem egyedi jelenség...
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17256 üzenetére
Üdv!
A 2000-es ramomat 1800-on tudom hajtani, tovább nem /fesz-hez nem nyúltam/.
A procinál is próbáltam módosítani kicsit, még mindig serényen kutatva a min. feszültségeket... Van egy-két számomra érthetetlen reakciója a masinának. Pl.: van, mikor gondol egyet, és nem indul el. Van, amikor egymás után akár 4-5 indítást is gond nélkül vesz, aztán meg nem - stand by. Ilyenkor reset, BIOS, nem állítok semmit(!!), csak mentés és kilépés, aztán indul is... hm...
Egyébként az 1,1V-os VID mellett /és alap CPU Core 1,17-1,21, CPU FSB 1,1/ valójában van valami "olyan", hogy melyiknek legyen nagyobb a feszültsége? A core-nak vagy az fsb-nek? Vagy legyen egyenlő?
Most core 1,2V, fsb 1,23750V, 3600MHz-nél. IBT szerint jó, hőmérséklet max 61 C.Szia!
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17245 üzenetére
KHX2000C8D3T1K2/4GX
4GB 2000MHz DDR3 T1 Series Non-ECC CL8 DIMM (Kit of 2) XMP
8-8-8
1.65VValamint, mint tájékoztatás:
DUAL-CHANNEL MEMORY KITS "X" suffix designates XMP ready for Intel Core i5 7xx and Core i7 8xxx series processors and systemsEz annyit jelentene, hogy valamit nem fogok tudni "kihasználni" az E8400 procimmal gondolom... így van?
meg ezt is írja:
1.65v voltage for dual-channel Intel Core i5 7xx series and Core i7 8xx series applications -
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17245 üzenetére
teszt hőmérsékletek nem mérvadoak 24/7re, de ha nem tudod kiteszteni, a magas hő miatt, akkor nem is fogod 24/7re sem használni...érted gondolom
nem.. nem teljesen tiszta, hogy mi az a 24/7, és ha valami teszt progit még le kell nyomni, szólj nyugodtan...
a kisebb cpu core feszre majd még rápróbálok, de szerintem ennyi lesz a vége...szorzó emelés... azaz? Az 1333MHz-t emelem feljebb, és kész? Feszültséget nem?
Hajlamos vagy megfeledkezni arról, hogy amatőr volnék..Megtaláltam azt is, amit korábban kerestem... LINKED-re állítva van lehetőség állítani az FSB - Memory Ratio-t, azaz Sync, vagy 5:4 stb... ezt kell nekem állítani?
Ja és a ram gyári értékeit hol találom? A honlapján? Ahhoz feszt is emelni kell tudtommal... 1,65V-ra.
Megpróbálok utána nézni..
-
sestertius
őstag
No, haladjunk tovább?
Nem akartalak zavarni, éppen "kedvesen" eszmét cseréltetek Santiagain kollégával...
Szólj, ha ráérsz... üdv!
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17217 üzenetére
Üdv!
A VID 1,1V. Alapból a BIOS-ban a CPU FSB 1,1V, de a CPU Core 1,21V. Ennyi...A hőmérséklet a vége felé közeleg 3600 MHz-nél? Ezt sem értem...
A teszt alatt produkált hőmérséklet nem gondoltam, hogy irányadó ilyen szintem, hiszen alapból az 50-et nem éri el, játékok meg ilyesmi alatt is max. 55 - gyenge venti hajtással. Na mindegy, a 3600 nekem elég, ez biztos.
Szóval jelenleg a CPU Core 1,25625V
a CPU FSB pedig 1,2V.
3600MHz-enEz így akkor marad? Ha így jó, igen, jöhet a ram!
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17211 üzenetére
Üdv!
Na most akkor ez nem teljesen tiszta...
Korábban, az előző beállításoknál 1,25V volt mindkettő.. azt hittem, az csak jó, ha a cpu fsb kevesebb, 1,2V most.
A VID 1,137V, elméletileg, ezt adja be a cpu fsb-hez alapból /1,1V/, a cpu core-nak meg ~1,21-et.A hő a teszt alatt 67-ig szaladt fel, de a hűtőt nem vágtam oda neki koppra, egyébként ennyi sem lett volna.
A ram és minden más érték alapon, ahogy mondtad: 1333MHz-en van.
A hídnak akkor adok még plusz 0,1 feszt. Ez az nForce SPP vagy az nForce MCP lesz? Az nForce SPP "Core Voltage level for nForce SPP", az nForce MCP "Core Voltage level for nForce MCP. Szerintem előbbi... 1,3V ez, az MCP 1,5V. Erre tanácsolták a topikjában, hogy 1,5V-ra mehet mindkettő... nem tudom. Hogy legyen? -
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17138 üzenetére
Üdv!
No, felkerült a helyére a Sychte Mugen 2, így már bírja a hőt....Újra telepítés volt, aztán így megint volt alkalmam "próbálgatni" a beállításokat - máshogy ez nem megy...
Kérdés:
- azt látom, hogy a cpu core jobban húzható - és alapból magasabban is van -, mint a cpu fsb. Így arra gondoltam, keresgetve a beállításokhoz tartozó minimum feszültség értékeket, hogy talán azt emelném jobban, kevésbé pedig a cpu fsb-t.
Most jelenleg 3600MHz-en a proci 1,25625V CPU Core, és 1,2 CPU FSB értékek mellett megy, úgy tűnik, gond nélkül...
Kezdtem így, de 10 körre állítottam.
A vége ez.Vélemény, észrevétel? Nekem talán ennyi prociból elég is lenne, ha szépen mellé tudjuk húzni úgy azt a ramot, ahogy kell...
-
-
sestertius
őstag
-
sestertius
őstag
Na valami ilyesmiről lesz szó...
3600-ra felvittem, és mellé dobtam CPU Core-nak 1,27V körüli feszt, a CPU FSB-nek meg 1,3V-ot. Megy, hibátlanul.Kellene valami egyszerű, számomra is kezelhető CPU teszt program, hogy lássam, minden oké-e...
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17109 üzenetére
Én is arra gondoltam, hogy talán nem elég neki a fesz...
A VID neki 1,1 V volt, pontosan azt hiszem 1,137V.
Ha rápróbálok nagyobb fesszel, melyiket nyomjam? CPU Core vagy CPU FSB? Most mindkettő 1,25V-on van...És a ramomat miért nem tudom 2000-re felvinni? Ott a fesz a maxon van, 1,65V-öt ír neki a dokumentum...
Hm...
Ja és persze mennyire állítsam a CPU feszeket?
-
sestertius
őstag
Oksa, semmi gond, csak az általam megadott értékekhez bizony kéri a ram az 1,65V-ot!
1,6V kevésnek bizonyult...
A többi gondomra várom szíves ajánlataidat! -
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17102 üzenetére
Üdv!
No, igen, 3375-ön megy a CPU... egyelőre ennyi és nem több. Ha többet akarok, nem megy.. erről majd később.
A ram értékei nem pontosan ezek, csak kicsit lejjebb húztam, mint amit adott. Ennél elméletileg többet is tud. Nem meleg, csak langyos, az jó.
A feszültsége 1,65V-os, alacsony feszültségű ram, de vissza vettem 1,6-ra, remélem beéri ennyivel is...
A speed step-et vagy disabledre, vagy auto-ra lehet állítani. Átállítottam autora, innentől a PPM MODE vagy NATIVE MODE vagy SMM MODE. Előbbin hagytam...
Az nForce SPP-nek 1,3V gyárilag az alapértéke, a topikjában olvastam, hogy azt tanácsolták, fel kell tolni 1,5-re, mint az MCP-nek van gyárilag.. én 1,4-re tettem, gondoltam megnézem, mit mutat..
Az nForce SPP-hez pusztán annyit ír, hogy "Core Voltage level for nForce SPP",
az nForce MCP-hez ugyanez, "Core Voltage level for nForce MCP.
Előbbinek, mint mondtam, gyárilag 1,3, másiknak 1,5 az alapértéke.Szóval még nézegetem a topikját, de a lényeg, hogy voltak olyanok, akik szerint vagy a cpu-t húzod, vagy a ramot, a kettő egyszerre nem megy. Ebben ugye nem hiszek, mert igazából a ram húzása nélkül sem tudom nyomni a procit. Ennél magasabb értéknél már nem indul, stand by... fogalmam sincs, miért?
Másrészt a ramom is 2000-es, ezt sem tudom elérni, hogy menjen ezen, ha húzom a procit mellé, ha nem...
Volt valami beállítás, melynek van még szerepe, csak most nem találom, hol van, pedig anno rábukkantam... - valami cpu-ram arány, sync, meg 3:8, vagy 5:6 meg ilyesmik.. azt hiszem, még annak is lehet jelentősége.. vagy nem?Szóval még bűvölném, csak itt megállt a tudomány...
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17077 üzenetére
No, az alapvetően stabilnak mondható első beállítások ezek lennének:
1, 2, 3, 4, 5.
Tesztek még nincsenek, de gond nélkül újra indul többször is, a game hasít rajta, fagyás nincs és a hőmérsékletek elfogadhatóak - mondjuk holnap megkapom a procira a Mugen 2 hűtőmet... rá fog férni...
Szóval egyelőre ennyi, várom véleményed - állítsak valami feszt esetleg vagy valami mást...
Az xfx toipkban vannak érdekességek mégis csak, még böngészem, hátha okosabb leszek...
Szia!
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17077 üzenetére
Tisztelet!
Az egyedüli próbák után előrébb sajna nem nagyon jutottam a konfigommal kapcsolatban...
Találtam xfx laphoz topikot, de sajna nem nagyon találtam választ ott a kérdéseimre. Kerestem máshol BIOS beállításokat, de nem igazán találtam...
Szóval nem tudom húzni még mindig a procit, a ram sincs belőve, az alaplapról ne is beszéljünk.. a vga meg egy későbbi történet... remélem nem hagytam ki semmit!Egy-két kérdés: találtam BIOS-hoz egy-két képet beállításokról, így kérdeznék, mi micsoda és miért van úgy állítva, ahogy:
- az FSB&MEMORY CONFIG-on belül mi az EPP 2.0 MEMORY?
- a CPU CONFIGURATION-nál a Limit CPUID MaxVal-t általában DISABLED-re állítják - gyárilag nem, miért?
- ugyanitt az Intel Speed Step szintén DISABLED-re van állítva, miért?
- valamint egy pár helyen a System Clocks beállításoknál átállították DISABLED-re a Spread Spectrum Setting-en belül a HT Spread Spectrum-ot és a PCIe Spread Spectrum (MCP)-ot is. Ezeknek mi a jelentősége?Remélem nem beszéltem kínaiul és volt értelme ezeket bepötyögni...
Lehet, hogy nincs jelentősége, de tulajdonképpen a helyzet ugyanaz, mint eddig. Egy kis húzás a procinak, először ezután beindul, aztán a következő indításnál már csak stand by...
Tudom, hogy meg lehet oldani a dolgot, csak már jönnék rá, hogyan...
-
sestertius
őstag
darál0w: most olvastam valakinél stabilan az E8400-el 4833 MHz 1,36V mellett... Én egy 3,5-4 közötti értékkel ki lennék békülve, ha stabil, de nem akarja az igazat...
A héten szabin vagyok, szóval majd kereslek, hogy rakjuk végre rendbe ezt az xfx lapot!
Köszönet!
Üdv! -
sestertius
őstag
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17015 üzenetére
Valamire tutira oda kell figyelni, mert játszik egy kis szeszély...
Beállítottam 1,25-re ugye mindkettőt, indult, semmi gond. Aztán újra indítottam, hogy visszaállítsam 1,2-re azt,amit mondtál, de nem indult... így újra feltoltam vissza mindkettőt 1,25-re, de most így sem indult el...ez miért van? Most visszadobtam mindent alapra, hogy induljon... kevesebbet kell? Nem létezik, hogy a 3600 MHz sok ennek a procinak!!!Melegedés abszolúte nem tapasztalható.. kicsit langyosabb kezdett lenni a procihűtő, de minimális...
Akkor most hogyan? Mikor indulni fog, mikor nem?
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17008 üzenetére
Alakult egy-két dolog... arra rájöttem végre, hogy lehet feltolni a ramot a megadott értékekre - 2000MHz 1,65 V mellett.. amit elméletileg tudnia kell.
De a procin mozdítani nem tudok... Annak van olyan, hogy CPU Core, az 1,2 vagy 1,25V
illetve van olyan, hogy CPU FSB, mely szintén a bal oldalon mellette található értéken van, azaz 1,1 V. -
sestertius
őstag
válasz
darál0w #16897 üzenetére
... még nem minden tiszta, amit írsz, de lassan kapizsgálom...
De folyt köv. később, valamit aludnom is kell, mert délután lökök egy gyenge munkajog vizsgát...és persze ezt nyomom a könyv helyett.
Szóval köszönet az eddigi türelemért és segítségért, este kereslek, folytatjuk innen!
Szia!
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #16893 üzenetére
Az elején, mikor össze-vissza állítottam mindent, mintha rémlett volna, hogy azt is megmozgattam, de már nem emlékszem, mivel... de egy-két tippem van...
Azt hiszem, a szorzó állításával illetve a másik oldalon az FSB&memory config állításánál volt változás...
kipróbálom... -
sestertius
őstag
válasz
sestertius #16890 üzenetére
Nem erre gondoltál.. pill...
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #16889 üzenetére
Az FSB Mem. módoknál ugye az auto, linked és unlinked választás van, aztán az FSB Mem. Ratio-nál auto, 5:4, 3:2, vagy Sync Mode. Az FSB (QDR) MHz-t pedig ekkor lehet állítani 400-3000 között. Ezzel ennyi, alatta a P1 és P2 auto vagy enabled...
Remélem erre a képre gondoltál...
-
sestertius
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest