Új hozzászólás Aktív témák
-
AssAssynn
addikt
válasz
firstman3333 #45931 üzenetére
Üdv!
Nagyon szépen köszönöm!
Elolvasom a bejegyzést és megfogadom a tanácsaidat. Sajnos nem tudom pontosan milyen feszültség kell 1066-hoz, mivel világ életemben 800-on hajtottam őket, de utánaolvasok még.
(G)MCH Frequency Latch szerinted jó Auto-n akkor?
Up.: látom a cikkben, hogy igen, akkor jó. -
AssAssynn
addikt
válasz
IO.sys #45928 üzenetére
Összevissza állítgatás? Fixen belőttem 3,2-re, szerintem ez annyira nem rossz kezdetnek. Vagy mit rontottam el?
Persze nem tudok mindent pontosan, hogy mi micsoda, de ez nem a "szájbarágós" topic? Reménykedtem majd itt segítenek.
Processzorról mit kell még tudni? Ott van az adatlapomon minden, ahogy írtam is. Ha valami nem világos és tudom a választ akkor persze elmondom. -
AssAssynn
addikt
Sziasztok!
A (régivacak) gépemet szeretném tuningolni, ehhez kérnék egy kis segítséget.
Régen már csináltam ilyet, de elfelejtettem pontosan miként kell.
Minden alkatrésznév az adatlapomon! Vízhűtést használok, ami bár régen volt pasztázva, de azért még jónak tűnnek a hőfokok.
Elkezdtem magamtól beállítani egy két dolgot, kezdetnek amit megcéloztam az 400 FSB, 3,2Ghz. Ez eddig stabil prime95-el picikét tesztelve, de azért jó lenne kihúzni többet is belőle 3,5-3,8Ghz körül, vagy amennyi megy.
Így néz ki most a BIOS:-RGB-t nem tudtam átállítani auto-ról, mivel azon kívül már csak "Turbo" és "Fast" beállítások voltak. Vagy ezek közül kellene valamelyiket választanom?
- Advanced Clock Controlba kell bármit állítanom? Ahhoz nem nyúltam.
- (G)MCH Frequency Latch-ot mint látjátok Auton hagytam szintén, mert azon belül nem tudom mit kell beállítani. Ezeket lehet választani:Akkor a következő kérdés. SPD beállítása hogyan? Mutatom alább a képet hogy állítottam be elsőnek. Így 1066 lett, mint látszik, amit a ramoknak bírniuk kellett volna, de volt egy kékhalál, így most visszaállítottam 800-ra (2.00B lett ha jól emlékszem), azóta megy a prime95 hibátlanul. Kérdés, hogy ezt az A,B,C,D dolgot mennyire kell nézni? Vagy elég, ha 800Mhz körülire állítom be és kész?
A továbbiakban pedig az látható, hogy az összes létező feszültségértéket átállítottam Autoról Normalra. Ez így megfelel, vagy van ami jobb Auton?
Mindent meghallgatok. Jó-e ez így, hogyan tovább? A képek között van sok kérdés, aki tud kérem segítsen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest