Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• AssAssynn

addikt

válasz firstman3333 #45931 üzenetére

Üdv!

Nagyon szépen köszönöm! :R
    Elolvasom a bejegyzést és megfogadom a tanácsaidat. Sajnos nem tudom pontosan milyen feszültség kell 1066-hoz, mivel világ életemben 800-on hajtottam őket, de utánaolvasok még.
    (G)MCH Frequency Latch szerinted jó Auto-n akkor?
    Up.: látom a cikkben, hogy igen, akkor jó. :K

• AssAssynn

addikt

válasz IO.sys #45928 üzenetére

Összevissza állítgatás? Fixen belőttem 3,2-re, szerintem ez annyira nem rossz kezdetnek. Vagy mit rontottam el?
    Persze nem tudok mindent pontosan, hogy mi micsoda, de ez nem a "szájbarágós" topic? Reménykedtem majd itt segítenek. :B
    Processzorról mit kell még tudni? Ott van az adatlapomon minden, ahogy írtam is. Ha valami nem világos és tudom a választ akkor persze elmondom.

• AssAssynn

addikt

Sziasztok!

A (régivacak) gépemet szeretném tuningolni, ehhez kérnék egy kis segítséget. :) Régen már csináltam ilyet, de elfelejtettem pontosan miként kell. :W
    Minden alkatrésznév az adatlapomon! Vízhűtést használok, ami bár régen volt pasztázva, de azért még jónak tűnnek a hőfokok.
    Elkezdtem magamtól beállítani egy két dolgot, kezdetnek amit megcéloztam az 400 FSB, 3,2Ghz. Ez eddig stabil prime95-el picikét tesztelve, de azért jó lenne kihúzni többet is belőle 3,5-3,8Ghz körül, vagy amennyi megy ;] .
    Így néz ki most a BIOS:

-RGB-t nem tudtam átállítani auto-ról, mivel azon kívül már csak "Turbo" és "Fast" beállítások voltak. Vagy ezek közül kellene valamelyiket választanom? :F
    - Advanced Clock Controlba kell bármit állítanom? Ahhoz nem nyúltam.
    - (G)MCH Frequency Latch-ot mint látjátok Auton hagytam szintén, mert azon belül nem tudom mit kell beállítani. Ezeket lehet választani:

Akkor a következő kérdés. SPD beállítása hogyan? Mutatom alább a képet hogy állítottam be elsőnek. Így 1066 lett, mint látszik, amit a ramoknak bírniuk kellett volna, de volt egy kékhalál, így most visszaállítottam 800-ra (2.00B lett ha jól emlékszem), azóta megy a prime95 hibátlanul. Kérdés, hogy ezt az A,B,C,D dolgot mennyire kell nézni? Vagy elég, ha 800Mhz körülire állítom be és kész?

A továbbiakban pedig az látható, hogy az összes létező feszültségértéket átállítottam Autoról Normalra. Ez így megfelel, vagy van ami jobb Auton?

Mindent meghallgatok. Jó-e ez így, hogyan tovább? A képek között van sok kérdés, aki tud kérem segítsen. :R

Új hozzászólás Aktív témák