Új hozzászólás Aktív témák
-
PowerBuldog
veterán
Sziasztok!
Már egy ideje ASUS P5Q-E-t használok (P45), de nem vitt rá a lélek, hogy elkezdjek a tuningal vacakolni. Tudna nekem valaki támpontot nyújtani, hogy miket hogy kell beállítani? Egy P35-ös lapban 3500Mhz-et 1.26V tudtam kihozni a procimból. Ez lenne most is a minimum. Viszont itt van VTT PLL stb-stb amire figyelni kell. Elolvastam ezt a cikket: [link], de sajnos nem lettem okosabb, hogy menyire kell odafigyelni, hogy mit állítok rajta.
Memóriák DDR1000-esek, CPU Q9400.
Ha valaki tudna segíteni, hogy mire kell odafigyelni, mit hogy állítsak, azt megköszönném. -
PowerBuldog
veterán
Nekem meg valami ilyesmi a hiba, ha húzom a CPU-t [link]
-
PowerBuldog
veterán
Na, és ilyen képi hibát csinált 30mp-es Lego Batman után. [link]
Visszavettem a CPU-t teljesen alapra. Most már több mint 5 perce fut a Fur render minden gond nélkül....
Szóval ha valaki tud erre valamit mondani, akkor szívesen meghallgatom, mert nekem lövésem sincs, hogy mi a franc baja lehet.
-
PowerBuldog
veterán
3 perc FUR rendering (Szőrös fánk) után is csak 49°C a GPU, amit már stabilan start
Most is azt csinálja, miután a PCIe frekit Autora tettem. kb 3 perc után a képernyő elfeketedik, majd visszajön. Ekkor már nincs renderelt képe a GPU Caps view FUR-nak, és ha űjra el akarom indítani, akkor ezt a hibauzenetet kapom. [link]
A vicces, hogy ha nem tuningolom a gépet,akkor tökéletesen fut. -
PowerBuldog
veterán
Üdv.
Nem vagyok mai csirke a tuningolásban, de ma egy elég érdekes dolgot véltem felfedezni.
C2D procim, ha alapon van, akkor minden rendben megy. CPU tesztek, GPU tesztek. Bármit futtatok akkor akár órákig is nyomhatom semmi hiba.
Ha felhúzom a procit 3.5ghz-re (PCIe Fixálom 100mhz--re) akkor utána 6-7 órát is futtathatom a CPU terhelést, nem lesz semmi gondja, DE ha a GPU-ra ráeresztek bármit (akár csak egy LEGO Batmant) akkor 2-3 perc után az egész vagy fagy, vagy megáll-beszaggat és extrém esetben még el is kezd csíkozódni az egész képernyő, mintha a VRAM tönkrement volna.
A VGA-n AC S1 virít már kb 2 hónapja, eddig semmi baja nem is volt, húzva is csak tesztekhez szoktam, mindennapi használatra egyáltalán nem.
Ha viszont megint alapra rakom a CPU-t, akkor megy minden tökéletesen.Valaki tudja, hogy mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Honda topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Gumi és felni topik
- Macska topik
- Autós topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged